nadživio ih obje

Prva supruga Josipa Manolića izgubila je život u strašnoj tragediji, a u 98. on je stao pred oltar s 36 godina mlađom!

Josip Manolić sa suprugom Mirjanom Robert Anić/Pixsell 1/20 >> Pogledaj i ovo +9 Galerija

Josip Manolić ženio se dvaput i nadživio je obje svoje supruge, a 2020. se šuškalo i da je treći put stao pred oltar, no on je to demantirao.

U 105. godini preminuo je Josip Manolić, najdugovječniji hrvatski političar, a tužnu vijest potvrdila je njegova kći Zrnka.

"Moj otac samo je zaspao jutros. Otišao je u miru", rekla je u suzama za 24 sata.

Uz Zrnku, Josip je imao i kćeri Dariju i Jasnu, a ženio se dvaput.

Povezana vijest Zanimljivosti Joža Manolić i u 104. godini ima veliki razlog za slavlje: Njegova kći udaje se za misterioznog poduzetnika!

Njegova prva supruga Marija Eker Manolić tragično je izgubila život u požaru u svom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu 2003. godine, u 82. godini. Požar je uzrokovao žar njezine cigarete koji je zapalio posteljinu na krevetu na kojem je nepokretno ležala, a vatrogasce je pozvala medicinska sestra koja ju je svakodnevno obilazila. Kad su stigli vatrogasci, Marija je još davala znakove života, no ubrzo nakon toga je preminula.

S drugom suprugom Mirjanom Ribarić, koja je od njega bila mlađa 36 godina, vjenčao se 2016. na otoku Krku. Njemu bilo 97 godina kada je drugi put uplovio u bračnu luku, a Mirjana je u kolovozu 2020. godine preminula zbog posljedica maligne bolesti.

Povezana vijest Celebrity Urnebesna čestitka kazališta Kerempuh Joži Manoliću oduševila je internet, pogledajte zašto je postala pravi hit na društvenim mrežama!

Iste te godine u prosincu u medijima se pojavila informacija da je Josip i treći put stao pred oltar.

"Ne, nije točno, nisam se oženio, izmišljaju! Netko jako vodi računa o mom životu. Ušao sam u stotu godinu", rekao ja tada Manolić za Dnevnik.hr.

Inače, Joža Manolić rođen je u ožujku 1920. u Kalinovcu kraj Đurđevca, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji, umro u Republici Hrvatskoj, a između toga proživio je NDH i SFRJ.

1/21 >> Pogledaj i ovo +17 Celebrity Pričalo se da je uzrok raspadu njegova braka bila upravo ona, no ostali su zajedno unatoč glasinama koje su ih zauvijek obilježile

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Pogledajte trenutak kada Minea više nije mogla suspregnuti suze, a nije bila ni jedina: "Sad kad završi ovaj show, ja ću nazvati svoju..."

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS