"rasli smo na selu..."

Ivana Kekin progovorila o svom djetinjstvu pa uputila snažnu poruku svim ženama: "Odrasla sam u velikoj obitelji, novca nije bilo..."

Ivana Kekin Sandra Simunovic/PIXSELL 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Ivana Kekin osvrnula se na svoje djetinjstvo u novoj objavi na Facebooku, a obratila se i mladim ženama kojima je dala vrijedan savjet.

11. listopada obilježava se Međunarodni dan djevojčica, a tim se povodom na Facebooku oglasila političarka i psihijatrica Ivana Kekin koja je krenula je u borbu za Pantovčak nakon što je u rujnu objavljeno da će biti kandidatkinja stanke Možemo! na predsjedničkim izborima.

Objavila je svoju staru fotografiju i prisjetila se djetinjstva.

"Ovo sam ja. Djevojčica. Odrasla sam u velikoj obitelji sa šestero djece. Samo otac je bio zaposlen, novca nije bilo puno. Rasli smo na selu, radili na zemlji i sami proizvodili hranu. Imali smo vrt, kokoši, svinje, koze, puno smo pomagali roditeljima kojima ništa nije bilo teško. Rad, zajedništvo, briga i pomoć koju smo jedni drugima pružali, vrijednosti su na kojima sam odrasla. Sve me to oblikovalo u osobu kakva sam danas, izdržljivu, upornu, otpornu i svjesnu pravih vrijednosti", započela je.

"Škola mi je bila jako važna, a o medicini sam sanjala od 3. razreda osnovne. Upisala sam je i završila, uz majčinstvo na 5. godini, koju sam dapače završila s 5.0. Postala sam liječnica, mama, psihijatrica, doktorica znanosti, saborska zastupnica i sada kandidatkinja za predsjednicu RH", dodala je pa nastavila:

"I upravo to želim svim djevojčicama u ovoj zemlji, koje sada ispunjavaju leksikone, šapuću si tajne o simpatijama i sanjaju velike snove. Želim da sve one, bez obzira gdje su rođene i koliko novca im roditelji imaju, dobiju priliku da te svoje snove ostvare. Da postanu što god požele - liječnice, profesorice, odvjetnice, arhitektice, njegovateljice... Da same odlučuju kada će, i hoće li, imati djecu. Da same biraju hoće li se vjenčati, kada i za koga. Da njihov trud, rad i zalaganje budu jednako vrednovani kao i kod njihovih muških kolega. Da mogu preuzeti vodeće pozicije, bez obzira na to što su žene, i da za svoj rad budu jednako dobro plaćene kao muškarci. Da mogu krojiti svoju sudbinu i donositi vlastite odluke, kakve god one bile."

"Želim da svaka djevojčica u Hrvatskoj ima priliku za obrazovanje i podršku kakvu sam ja imala. I zato obećajem da ću, kao predsjednica, nastaviti graditi društvo u kojem nijedno dijete ne mora birati između svojih snova i stvarnosti. Obećajem i da ću štititi naša javna dobra od nasrtaja kojima danas uvelike svjedočimo. Djevojčice, sretan vam Svjetski dan djevojčica!" zaključila je Kekin.

Kako se stil Ivane Kekin mijenjao kroz godine pogledajte OVDJE.

O njenoj kandidaturi za predsjednicu više pročitajte OVDJE.

A tko joj je najveća podrška pročitajte OVDJE.

Mile Kekin i političarka u braku su 17 godina, a rijetko ih vidimo zajedno u javnosti. Ipak, nekada se predomisle pa zajedno poziraju fotografima.

Više o jednom takvom pojavljivanju pročitajte OVDJE.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Nova fotografija Beckhama s kokošima pravi je hit na Instagramu, fanovi pišu: "Je li to stvarno on?"

1/50 >> Pogledaj i ovo +46 Zanimljivosti Poznate dame koje su puno starije od svojih partnera: Suočavale su se s raznim komentarima, ali ljubav je uvijek bila jača

Ovako je izgledala svadba kćeri bivšeg Vatrenog i zadarskog poduzetnika: Slavilo se "kod Graše", a došla je i naša poznata pjevačica!

Glazbenik preminuo na pozornici, hitna pomoć nije mu uspjela spasiti život

Povezana vijest Preporuke Druga strana priče o naizgled savršenoj, bogatoj obitelji koja je zataškavala najgore moguće seksualno nasilje nad maloljetnicima

Povezana vijest Celebrity Vedrana Rudan otvorila dušu o borbi s opakom bolešću: "Rak mi je stalno u glavi, javila mi se moja zlobna mama..."

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS