Novom članu žirija MasterChefa nije dugo trebalo da se navikne na svjetla reflektora: ''Ništa se ne može mjeriti s ovom produkcijom!''
Goran Kočiš jedan je od dvojice novih članova žirija MasterChefa, a nama je otkrio kako se snašao u ovoj ulozi. Novu sezonu možete gledati već od ove nedjelje!
Nova sezona MasterChefa je pred vratima, prvu epizodu gledamo već u nedjelju, a posebnu pozornost ukrala su dvojica novih članova žirija, Goran Kočiš i Mario Mihelj.
Goran Kočiš za naš je portal otkrio kako se snašao u novoj ulozi, ali i nepoznate detalje iz svoga privatnog života.
''Dojmovi oko uloge su se, naravno, slegli, ali svaki novi dan i novo snimanje donosi i nova iskustva... Totalno sam iznenađen, i to jako pozitivno!'', govori nam.
Hoće li mu dugo trebati da se privikne na svjetla reflektora ili već ima iskustva s istima?
''Pa, imao sam tijekom karijere nekoliko iskustava sa snimanjem, ali nijedno se ne može mjeriti s produkcijom MasterChefa... Ovo je, kako ja volim reći, level pro!''
Koje kvalitete za njega mora imati novi masterchef?
''Novi masterchef mora biti ambiciozan i željan uspjeha te imati volju za nastavkom ovog prekrasnog zanimanja i nakon emisije, a nas trojica tu smo da to prepoznamo i damo potencijalnom pobjedniku znanje, motivaciju i vjetar u leđa za dalje.''
Otkrio nam je i ono što gledatelje najviše zanima – hoće li biti strog prema kandidatima.
''Pa, po potrebi ću biti i strog, sve u interesu što većeg napretka!''
U žiriju se pridružio Mariju i Stjepanu, znaju li se otprije?
''Nismo se upoznali sada, ali nismo ni surađivali. U našoj branši svi se znamo i poznajemo, pogotovo ovaj krug ljudi koji postiže fantastične rezultate, nema nas baš puno u Hrvatskoj, tako da se ponekad družimo. Istina, kratko i rijetko, ali intenzivno.''
Za savjet nikoga nije pitao jer mu je oko svega pomogao Stjepan.
''Mene je tu Stipe sa svime preduhitrio i velika je podrška na snimanju… Ipak je on tu četvrtu sezonu i ima sve u malom prstu. Super nam ide, ne samo nama dvojici već svoj trojici'', govori.
A što on najviše voli kuhati, a što jesti?
''Francuske tehnike, japanska jednostavnost i domaća namirnica, to je moj đir... A obožavam jesti hranu koju kuha moja supruga, pogotovo variva, tu je top!''
Supruga Dijana mu je i najveća podrška u svemu.
''Moja ne samo podrška već i veliki vjetar u leđa te osoba koja ima snagu izdržati moj stil života i posao jest moja supruga Dijana, koja uspijeva držati konce u rukama dok sam ja u kuhinji, a onda i moji klinci Ella i Mata, koji su ogromna podrška!''
Goran je svoje znanje brusio u brojnim restoranima, a u konačnici se vratio u rodnu Slavoniju. Kaže nam, ondje je najsretniji.
''Srce mi je počelo kucati u Slavoniji i ondje sam najsretniji. Gdje god sam bio i koju god sam titulu dobio, uvijek sam ponosno naglašavao ono Slavonija, kruna svega je prva Michelinova zvjezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj, tj. u Zagrebu, a njezin vlasnik Slavonac... I sada kad sam u svojoj Slavoniji, želim privući pozornost i struke, i gostiju, i turista da i te kako imamo što ponuditi i na ovoj strani Hrvatske!''
Za kraj nam je otkrio kako provodi svoje slobodno vrijeme kada ne kuha.
''Kada ne kuham i kada sam kod kuće, pokušavam na sve načine nadoknaditi propušteno vrijeme s obitelji i prijateljima. Druženja i putovanja su nam prioritet'', zaključuje.