Evo kako izgleda danas

Prošle su 32 godine otkako je utjelovio legendarnog "mokrog bandita", a malo je nedostajalo da ne dobije tu ulogu!

Daniel Stern - 14 Daniel Stern - 14 Profimedia 1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Daniel Stern - 22 Daniel Stern - 21 Daniel Stern - 18 Daniel Stern - 16 Daniel Stern - 7 Daniel Stern - 11 Daniel Stern - 8 Daniel Stern - 13 Daniel Stern - 3 Daniel Stern - 12 +17 Daniel Stern - 1 Galerija

Daniel Stern proslavio se u ulozi provalnika Marva u filmu ''Sam u kući'', a danas biste ga jedva prepoznali.

Daniela Sterna svi pamte kao "mokrog bandita" Marva iz prva dva dijela filma ''Sam u kući'', a otada su prošle 32 godine. 

Iako više nije toliko aktivan u glumi, Stern je dobro poznat među kolegama kao glumac, ali i scenarist. Još u srednjoj školi se bavio glumom na kazališnim daskama, a na filmu je debitirao 1979. godine. Glumio je u nekoliko akcijskih filmova, a najzapaženija uloga mu je do danas ostala ona iz filmova "Sam u kući".

Nakon toga je glumio u nekoliko serija te je ostvario manje uloge te se u jednom trenutku primio scenarija. Napisao je seriju "Danny", nekoliko kazališnih predstava, a sam je govorio kako su mu scenariji oduvijek bila tiha patnja te je žalio što se u te vode ranije u životu nije bacio.

Osim filmom, Daniel se bavio i drugim umjetnostima, a specijalizirao se kao kipar brončanih skulptura.

Ovih dana Daniel je dao intervju za Los Angeles Times u kojem je govorio o svom životu i ulozi koja ga je stavila među najpoznatije glumce na svijetu. A otkrio je i jednu zanimljivost.

Kad je originalni film iz 1990. postao hit na blagajnama, a nastavak je odmah dobio zeleno svjetlo, prisjetio se Twentieth Century Fox studija koji mu se obratio s ponudom od 600 tisuća dolara.

U svojim novim memoarima ''Home And Alone'', 66-godišnji glumac otkrio je da je ponuda bila duplo veća od njegove plaće iz prvog filma, ali su njegovi kolege dobili višemilijunske početne ponude.

Rekao je da je tražio od Twentieth Century Foxa više novca jer je Joe Pesci, koji je glumio njegovog pomoćnika Harryja, zarađivao oko 2 do 3 milijuna dolara. Također je napisao u svojoj knjizi da je glavna zvijezda Macaulay Culkin, koji sada ima 43 godine, dobio ugovor za nastavak za 5 milijuna dolara plus 5 posto bruto zarade na kino blagajnama.

''Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku'' premijerno je prikazan u studenom 1992., dvije godine nakon što je prvi film objavljen. U početku se Stern prisjetio da je producentima trebalo šest mjeseci samo da mu ponude 600 tisuća dolara što nije bio iznos kakvom sam nadao.

Rekao je da je tražio više, ali je odlučio nastaviti pregovarati sa studiom kada je saznao da će njegov kolega zarađivati četiri puta više od njega.

''Pitao sam je li to isto što je Joe Pesci dobivao, a oni su rekli da nije'', rekao je.

Stern je objasnio da mu se studio na kraju vratio s ponudom od 800 tisuća dolara, ali je do tog trenutka saznao da je Pesci dobivao negdje između 2 i 3 milijuna dolara plus bruto postotak zarade. U želji da bude plaćen barem upola manje od onoga što je zarađivao njegov kolega, nije prihvatio šesteroznamenkasti broj. Od studija je potom tražio 1,5 milijuna dolara kao i dva posto bruto dobiti.

Stern je rekao da je to bila jedna od najglupljih odluka u njegovom životu jer je zbog svojih zahtjeva skoro izgubio ovu važnu ulogu. Redatelji su već pronašli novog glumca, ali nakon šest tjedana shvatili su da je nezamjenjiv te ga pozvali da glumi.

Na kraju je Stern napisao da se sve isplatilo jer je primio traženu plaću i ponuđen mu je jedan posto bruto dobiti.

''Znao sam da ne mogu snimiti film bez mene, ali mislio sam da će mi se obiti o glavu'', rekao je.

O svom privatnom životu oduvijek je bio samozatajan te nije previše otkrivao, a ima troje djece. Njegov sin Harry guverner je u Kaliforniji, a osim njega ima i kćeri Ellu te Sophiju.

Pogledaji ovo Macaulay Culkin kao Kevin McCallister - 8 Zanimljivosti Omiljeni Kevin živio je prividni život kao iz snova, a njemu bliska osoba mu je iza kamera priredila noćnu moru: "Želio je da znam da je on glavni"

Pogledaji ovo Sam u kući 2, Macaulay Culkin i Donald Trump Nekad i sad Prošlo je 30 godina od izlaska filma "Sam u kući 2", a evo kako danas izgledaju zvijezde omiljenog nastavka kultne franšize!

Pogledaji ovo Joe Pesci u filmu ''Sam u kući'' - 2 Celebrity Postoje li još uvijek osobe kojima je nepoznata ova činjenica iz filma ''Sam u kući'' nakon toliko godina emitiranja?

Pogledaji ovo Sam u kući 2, Macaulay Culkin i Donald Trump Nekad i sad Legendarni glumac otkrio što se krije iza scene kultnog filma, nije sve prošlo kako treba: "Imao sam dovoljno sreće"

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Dobrev - 3 Nina Dobrev - 1 Nina Dobrev - 9 Nina Dobrev - 2 +23 Nina Dobrev - 6 Celebrity Holivudska slatkica nastradala u nesreći, prizori iz bolnice zabrinuli su obožavatelje: ''Oporavak će biti dug...''

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandra Prijović i mama Borka Mihajlović - 2 Aleksandra Prijović i Filip Živojinović Aleksandar Živojinović Aleksandra Prijović i mama Borka Mihajlović - 2 +27 Aleksandra Prijović i mama Borka Mihajlović - 1 Celebrity Mama Aleksandre Prijović objavila njihovu zajedničku fotografiju, a svi su primijetili isto: "Prije bih rekla da ste…"
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene