pokleknuli i oni najtvrđi

Na današnji dan rođen je legendarni glazbenik na čiju su životnu priču nedavno svi plakali

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Toma Zdravković bio je teški romantik i boem, a rođen je upravo na današnji dan prije 84 godine.

Pjevač Toma Zdravković preminuo je u 53. godini, 30. rujna 1991., nakon dugogodišnje bitke s opakom bolešću. Iako se proslavio kao pjevač, bio je uspješan skladatelj te tekstopisac, a njegov put do slave nije bio baš najjednostavniji. 

Pogledaj i ovo Toma Zdravković - 5 ovo nitko nije očekivao Renovacija kuće Tome Zdravkovića zaustavljena zbog nemilog događaja, nisu poznati detalji štete

Na današnji dan ovaj legendarni gospodin proslavio bi svoj 84. rođendan.

Rođen je Aleksincu, odakle se s obitelji preselio u Leskovac, a zatim i u Beograd u potrazi za boljim životom.

Život ga u početku i nije baš mazio, ali onda se pojavila folk pjevačica Silvana Armenulić koja je Tomi pomogla da stane na noge. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomislav Toma Zdravković (@tomislav_toma_zdravkovic)

Legenda kaže da je ona Tomu srela na klupi u parku nakon svojeg nastupa u Leskovcu, a kad je saznala za njegovu tešku situaciju, ponudila mu je da gažu na svojim koncertima. On joj je u znak zahvale napisao pjesmu "Šta će mi život bez tebe, dragi", koja je postala jedan od njezinih najvećih hitova, a zahvaljujući Silvani, i Toma je izgradio sjajnu karijeru.

Tekstove svojih pjesama uglavnom je pisao sam i gotovo sve su autobiografske, a u njima je najčešće pjevao o neuzvraćenim ljubavima i patnjama.

Neki od njegovih najvećih hitova su "Dotak'o sam dno života", "Kafana je moja sudbina", "Da l' je moguće", "Danka", "Ej Branka, Branka", "Tužno leto", "Sliku tvoju ljubim", "Prokleta nedelja", "Jelena" i "Za Ljiljanu".

Bio je boem u pravom smislu te riječi, ženio se četiri puta, bio je sklon alkoholu i govorilo se da je sve što je zaradio potrošio na kavanu, žene, kocku i piće.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomislav Toma Zdravković (@tomislav_toma_zdravkovic)

Prije godinu dana snimljen je i prikazan film pod nazivom "Toma" koji je osvojio srca mnogih, te rasplakao i one najtvrđe. U samom filmu prikazan je  početak i vrhunac njegove slave, odnos s brojnim prijateljima koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije i njegove ljubavi koje su ga inspirirale u stvaranju nekih od najvećih hitova.

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Severina - 8 Severina - 3 Severina - 4 Severina - 2 +29 Severina - 5 Celebrity Seve izazvala pomutnju zbog zgodnog muškarca s kojim se vozila po pustinji: ''A di ga nađe, ovaj ti je top!''

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 2 Ivana Knoll - 3 Ivana Knoll Ivana Knoll +26 Ivana Knoll Celebrity Jedna od najseksi Hrvatica pozirala je u prozirnoj haljini s dubokim prorezom: ''Ova slika govori milijun riječi!"

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene