Svima omiljeni hit

Kultna priča o mladenki koja bježi od oltara napunila je 20. rođendan, evo čime je osvojila srca publike

Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) IMDB 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) +0 Odbjegla nevjesta (Foto: IMDB) Galerija

Sjećate li se Julie Roberts koja na konju u galopu bježi od svakog oltara kojem priđe? Kultni film "Odbjegla nevjesta" napunio je 20 godina.

Prije 20 godina miljenica publike Julia Roberts i sjedokosi šarmer Richard Gere na velikim su platnima kinodvorana prikazani kao ljubavni par koji je do ozakonjenja svoje veze trebao proći pravu kalvariju. 

Pogledaj i ovo Eric Roberts "pohvalili su našu produkciju" Brat holivudske miljenice stigao je u Osijek gdje je započeo snimanje filma pod palicom hrvatskog producenta!

Kultna komedija "Odbjegla nevjesta" mnogima je omiljeni romantični film s kraja 90-ih, a sudbina Maggie, koju glumi Julia Roberts, zaljubljenice u vjenčanice, ali ne i u obvezu braka, oduševila je gledatelje diljem svijeta. 

Jednostavna radnja šarmantnog zapleta i dvoje holivudskih glumačkih velikana, čija je kemija na platnu već bila nadaleko poznata, osigurala je filmu popularnost i veliku gledanost. 

Maggie (Julia Roberts) žena je koja je pred oltarom ostavila toliko zaručnika da su je prozvali "odbjeglom nevjestom". Njujorški reporter (Richard Gere) dobio je zadatak da o njoj napiše članak. Pronađe je u malome gradu u Marylandu, gdje provodi vrijeme s obitelji i sprema se za novo vjenčanje. No što više vremena provodi s upornim reporterom, Maggie se sve češće pita želi li se doista udati za svoga zaručnika. Nakon što se nebrojeno puta zaručila, Maggie je više teško odlučiti kada nekoga stvarno voli, a kada baš i ne. 

Romantičan i duhovit, film je osvojio srca publike, a mnogima su se u pamćenje urezale scene jurnjave u vjenčanicama na konju i isprobavanje mnogobrojnih haljina, koje ipak neće dočekati da ih Maggie prošeta do oltara i izrekne u njima sudbonosno da. 

Inicijalni budžet filma iznosio je 70 milijuna dolara, a zarada je na kraju bila nešto manja od pola milijarde dolara. Svakako se može reći da se radilo o velikom kinohitu. 

Film je režirao genijalni Garry Marshall, redatelj mnogih drugih romantičnih komedija kao što su "Zgodna žena" i "Princezini dnevnici", a zanimljivo je i kako se film pripremao čak punih deset godina. Iako je scenarij od početka bio spreman, trebalo je pronaći savršenu kombinaciju glumaca i produkcijsku kuću koja je htjela investirati u taj projekt. 

Tako su za ulogu slatkice velikog osmijeha, koja je na kraju pripala Juliji Roberts, konkurirale i Demi Moore, Sandra Bullock i Tea Leoni, a Harrison Ford, Mel Gibson i Michael Douglas razmatrani su za glavnu mušku ulogu. 

Ipak, na kraju je redatelj Marshall odlučio da je najbolji izbor prokušana kombinacija slatke Roberts i šarmantnog Gerea. 

Iako su reakcije kritike bile mješovite i nisu se svi kritičari složili da je "Odbjegla nevjesta" projekt vrijedan hvale, mišljenje publike je prevagnulo pa danas taj veseli film o ljubavi i strahu od braka ima kultni status. 

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Ivanišević (Foto: Instagram) Nives Ivanišević (Foto: Instagram) Nives Ivanišević (Foto: Instagram) Nives Ivanišević (Foto: Instagram) +4 Nives Ivanišević (Foto: IN Magazin) Celebrity Objava Nives Ivanišević s godišnjeg odmora rastopila srca njezinih fanova: "Mamin kolačić"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene