Mijenja tradiciju

Otkriveni detalji o posebnom ulju kojim će biti pomazan kralj Charles, stiže s posebnog i njemu važnog mjesta!

Kralj Charles Kralj Charles Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles Posveta ulja za kralja Charlesa - 2 Posveta ulja za kralja Charlesa - 1 Kralj Charles - 2 Kralj Charles - 1 Kralj Charles - 3 Kralj Charles Princ Harry, Meghan Markle i kralj Charles Kralj Charles - 1 Kralj Charles III. i kraljica Camilla +19 Kralj Charles III. i kraljica Camilla Galerija

Buckinghamska palača objavila je priopćenje i detalje o pomazanju kralja Charlesa koje će biti održano 6. svibnja na njegovoj službenoj krunidbi.

Sveto ulje kojim će kralj Charles biti pomazan na službenoj krunidbi 6. svibnja posvećeno je na kršćanskom svetom mjestu u Jeruzalemu, objavila je i potvrdila Buckinghamska palača.

Pogledaj i ovo Kralj Charles i Camilla procurili detalji Evo kako je kralj Charles proveo večer prije krunidbe, opustio se u svojem omiljenom društvu!

"Krizmeno ulje napravljeno je od maslina ubranih na Maslinskoj gori, planinskom grebenu istočno od starog grada Jeruzalema, koji ima veliku vjersku važnost za kršćane. Masline iz samostana Marije Magdalene i samostana Uzašašća prešane su nedaleko od Betlehema, gdje kršćani vjeruju da je Isus rođen", navodi se u priopćenju, a blizu tih mjesta je i posljednje počivalište Charlesove bake Alice od Grčke.

“Ovo pokazuje duboku povijesnu vezu između krunidbe, Biblije i Svete zemlje. Od drevnih kraljeva do danas, monarsi su bili pomazivani uljem s ovog svetog mjesta. Dok se pripremamo za pomazanje kralja i kraljice supruge, molim se da budu vođeni i ojačani Duhom Svetim”, rekao je Nadbiskup Canterburyja Justin Welby.

On će na sam dan krunidbe obavljati službu pomazanja, dužnost koju je crkva preuzela 1066. godine.

Ulje je posvećeno na ceremoniji u Crkvi Svetoga groba u Jeruzalemu, a vodili su je Patrijarh Jeruzalemske Pravoslavne Crkve Njegovo Blaženstvo Patrijarh Teofil III. i anglikanski nadbiskup u Jeruzalemu Preuzvišeni Hosam Naoum.

Recept za proizvodnju ulja temelji se na stoljećima staroj formuli,  korištenoj i u pomazanju Charlesove majke, kraljice Elizabete II. 1953. godine, ali ipak s nekim važnim razlikama. Krunidbeno ulje pokojne kraljice uključivalo je mješavinu ulja naranče, ruže, cimeta, mošusa i ambre, tvari koja potječe iz crijeva kita. Charlesova mješavina ulja napravljena je od ulja sezama, ruže, jasmina, cimeta, nerolija, benzoina, jantara i cvijeta naranče, bez ikakvih životinjskih sastojaka, a isto će biti korišteno za pomazanje Camille, kraljice supruge.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern - 1 Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern - 2 Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern - 4 +5 Ljubo Pavasović Visković i Dina Štern - 5 Celebrity Poznati domaći odvjetnik nakon tragičnog gubitka partnerice pronašao je sreću s kćeri bivšeg ministra

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Rafaella Santos - 2 Rafaella Santos - 4 Rafaella Santos - 1 Rafaella Santos - 3 +18 Rafaella Santos - 5 Celebrity Paparazzi uhvatili sestru razmaženog nogometaša, popravila je sve na sebi kada ih je uočila, ali jedno ipak ne može sakriti!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene