TELEMACH DONOSI

Otkrij svoj talent: Tko je najbolji plesač? Održano finale plesača amatera u školi plesa B Residence

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Kandidati su vježbali finalnu točku i putem videopoziva koje je omogućio Telemach Zoran Simikić, Biljana Banjac, Martina Pavlović Glavnu nagradu za pobjednicu projekta Otkrij svoj talent omogućio je Telemach Otkrij svoj talent: Finale u školi plesa B Residence Glavnu nagradu za pobjednicu projekta Otkrij svoj talent omogućio je Telemach Otkrij svoj talent: Finale u školi plesa B Residence Otkrij svoj talent: Finale u školi plesa B Residence +0 Otkrij svoj talent: Finale u školi plesa B Residence Galerija

Troje kandidata u projektu Otkrij svoj talent izvelo je svoju finalnu plesačku koreografiju koju je pripremilo u samo 12 sati treninga. Bez iskustva i s jednakim startnim pozicijama kandidati su izložili svoje znanje pred žirijem, kojem nije bilo lako donijeti finalnu odluku.

Pogledaj i ovo Kandidati na pola puta u Školi pjevanja Husar & Tomčić - 1 TELEMACH DONOSI Kad laici uče pjevati: ''Mi kandidate promatramo kao sportaše koji su došli u ruke najboljih trenera i čekamo da zasjaju u svojoj finalnoj utakmici''

Esmeralda Slaviček, Karla Svečnjak i Kristian Josip Periš troje je kandidata koji su na kreativnom natječaju Otkrij svoj talent osvojili 12 sati plesačke poduke u školi plesa B Residence. Troje kandidata došlo je na prvi trening bez iskustva. Nikada nisu plesali hip-hop. Bio je to izazovan zadatak i za mentoricu i trenericu Biljanu Banjac. Za kandidate je osmislila koreografiju u trajanju od minute i pol, u kojoj je bilo važno da pokažu izdvojene plesačke figure, ali da plešu kao jedno.

Otkrij svoj talent: Finale u školi plesa B Residence Otkrij svoj talent: Finale u školi plesa B Residence Foto: Nova Studio

Na treninge su kandidati dolazili zajedno i uvježbavali finalnu točku. U prvih sedam sati poduke kandidati su vježbali osnovne korake, izolacije dijelova tijela, valove tijelom i ostale figure koje će činiti finalnu točku sinkroniziranom i zanimljivom gledateljima. U preostalih pet sati treninga fokusirali su se na to da uvježbaju točku do savršenstva. U međuvremenu, dok nisu bili na treninzima, kandidati su međusobno dijelili iskustva o izvedbi te komentirali jedno drugo putem videopoziva.

Kandidati su vježbali finalnu točku i putem videopoziva koje je omogućio Telemach Kandidati su vježbali finalnu točku i putem videopoziva koje je omogućio Telemach Foto: Nova Studio

Partner na projektu je Telemach, koji podupire mlade koji žele razvijati svoj talent, a ujedno ubrzano razvija inovativnu 10 GIGA optičku mrežu, koja potpuno mijena korisničko iskustvo, odnosno čini ga ugodnijim.

Kandidate smo pratili na prvom, uvodnom satu te na polovini njihova plesnog puta.

Pogledaji ovo Prvi sat besplatne poduke u plesnom klubu B Residence Zanimljivosti Nikada nisu plesali, a sada imaju 12 sati da pokažu mogu li savladati pravu plesnu točku: ''Vjerujem u čuda i u mentoricu''

Pogledaji ovo Kandidati na pola puta u Školi plesa B Residence Zanimljivosti Terapija plesom: Na pola puta do finala, a već su postali pravi plesači – talent ili sreća?

Finalnu izvedbu došli su podržati i predstavnici drugih dviju škola u projektu Otkrij svoj talent.

''Vrlo sam iznenađena time što su postigli u 12 sati. Osobito jer nemaju plesačkog iskustva. Zapravo sam pod dojmom. Sviđaju mi se njih troje i složili su izuzetno zanimljivu plesnu sekvencu. Primijetila sam kod Kristiana Josipa da je definitivno morao izaći iz svoje zone komfora da bi postigao plesni performans i sviđa mi se način na koji je to izveo. Vjerujem da mu nije bilo lako, ali svidjeli su mi se njegov stil i inicijativa. Čula sam da Esmeralda nije iz Zagreba i da na treninge putuje oko sat i pol, što sigurno znači da je zaljubljena u ovaj ples i da je predana, ali smatram da ima i prirodan talent, koji se vidio u izvedbi. Svidjela mi se i Karla, koja daje zaokruženu sliku njih troje kandidata'', priča nam Martina Pavlović, mentorica u Školi zračnih akrobacija Traumatic Arts.

''Ovo što smo večeras vidjeli pokazuje da sve troje kandidata želi naučiti plesati, da im je to bio izazov i da su to savladali vrlo dobro. Vidi se da su naporno radili. U ovom našem poslu vidi se kad je netko malo više talentiran, pogotovo u kraćem vremenu. Tijekom dužeg perioda vjerojatno bi rad došao do izražaja. Često kažem da se talent može kompenzirati radom, međutim ipak je važan i neupitan za konkretan razvoj i u ovoj je situaciji možda ta trunčica talenta malo više došla do izražaja'', kaže nam Zoran Simikić, predstavnik Škole pjevanja Husar & Tomčić.

Zoran Simikić, Biljana Banjac, Martina Pavlović Zoran Simikić, Biljana Banjac, Martina Pavlović Foto: Nova Studio

Nakon finalne izvedbe vrijeme je i da mentorica Biljana Banjac da svoju ocjenu.
''Finale je prošlo super. Dobra je atmosfera bila. Mislim da su i kandidati bili dobre volje. Tremu su imali, ali mislim da su je dobro prekrili. Napravili su ono što smo se dogovorili i ja sam prezadovoljna.''

Trenutak odluke o najboljem kandidatu nije bio jednostavan za mentoricu Biljanu. Glavnu nagradu, mobitel, koji je omogućio Telemach mogla je uručiti samo jednom kandidatu i odlučila je da će to biti Esmeralda Slaviček.

Glavnu nagradu za pobjednicu projekta Otkrij svoj talent omogućio je Telemach Glavnu nagradu za pobjednicu projekta Otkrij svoj talent omogućio je Telemach Foto: Nova Studio

''Cijelo vrijeme družila sam se s njih troje i zbližili smo se, pa mi je bilo teško odabrati. Posavjetovala sam se s ostalim članovima žirija i odluka je bila jednoglasna. Ali za mene su svi troje pobjednici'', govori Biljana.

''Svi članovi žirija složili su se da je kod Esmeralde talent neupitan. Ona ima stage presence i iskočila je. Bolje je sakrila tremu. Rad može pobijediti talent, ali u ovoj situaciji, gdje smo imali samo 12 sati treninga, talent je došao u prvi plan'', zaključila je Biljana.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach po najvišim profesionalnim standardima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene