Prijavio se za drugu ulogu

Zbog Dylana su za njim uzdisale žene diljem svijeta, a njegova izjava o liku koji mu je obilježio život sada pomalo ledi krv u žilama

Luke Perry (Foto: Profimedia) Luke Perry (Foto: Profimedia) Profimedia 1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Luke Perry (Foto: Profimedia) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Profimedia) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Facebook) Luke Perry (Foto: Getty Images) Luke Perry (Foto: Getty Images) Luke Perry (Foto: Getty Images) Luke Perry (Foto: Getty Images) Luke Perry (Foto: Getty Images) Luke Perry i Jason Priestley (Foto: Getty Images) Luke Perry (Foto: Getty Images) +7 Luke Perry (Foto: Profimedia) Galerija

Luke Perry proslavio bi 55. rođendan. Zvijezda "Beverly Hillsa" do danas je ostala neprežaljena, a njegov lik Dylana omiljen.

Američki glumac i zvijezde serije "Beverly Hills 90210" Luke Perry proslavio bi 55. rođendan, a na društvenim su ga se mrežama prisjetili i njegovi kolege iz kultne serije, koji njegovu smrt, baš kao ni obožavatelji diljem svijeta, nisu preboljeli.

Pogledaj i ovo Beverly Hills 90210 (Foto: Profimedia) mjere ih nisu spriječile! Zagrljaj slavne trojke za kojom mnoge žene uzdišu, a nažalost, nedostaje jedan član ove omiljene ekipe

"Sretan rođendan mom prijatelji i bratu Lukeu. Toliko mi nedostaješ. Ne prođe dan, a da ne pomislim na tebe. Bio si jedinstven. Sjećam se da sam te upoznala kao mlada nesigurna tinejdžerka. Bio si prvi mladić zbog kojeg sam se osjećala vrijednim kao čovjek, žena i komičarka. Kao prijatelj i veliki brat. Žestoko si se zauzeo za mene. Otišao si se doslovno svađati zbog mene kad sam bila u nasilnoj vezi, sjedio si i razgovarao sa mnom u najnesigurnijim trenucima života", napisala je, između ostalog, Tori Speeling, s kojom je glumio u Beverly Hillsu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tori Spelling (@torispelling)

Luke je iznenada preminuo u ožujku 2019. godine od posljedica teškog moždanog udara, no njegov lik Dylana, koji mu je obilježio život, ostat će zauvijek zapamćen.

Posljednji film u kojem se pojavio bio je "Bilo jednom u Hollywoodu", koji je snimio sa slavnim kolegama Leonardom DiCaprijem i Bradom Pittom, a posljednja serija "Riverdale", u kojoj je glumio Freda Andrewsa.

Luke je rođen u Ohiju 1966. godine, a odrastao je s majkom Ann i ocem Coyem sve dok se 1972. godine nisu rastali. Njegova se majka kasnije udala za Stevea Bennetta, s kojim je dobila još jedno dijete, a Lukeov biološki otac preminuo je od posljedica srčanog udara 1980. godine. Nakon što je završio srednju školu, odselio se u Los Angeles kako bi ostvario glumačku karijeru.

Tamo je radio raznolike poslove, a bio je na čak 256 audicija za filmove i serije prije nego što je ostvario prvu veću ulogu. Glumio je u sapunicama sve dok 1990. godine nije dobio ulogu buntovnog tinejdžera Dylana McKayja u teen-drami "Beverly Hills 90210". Zanimljivo je kako se na audiciju bio prijavio za ulogu Stevea Sandersa, no nju je pak dobio Ian Ziering.

Zbog Dylana su za njim uzdisale žene diljem svijeta, a postao je zvijezda u rekordnom roku. Ipak, u jednom je trenutku odlučio napustiti popularnu seriju kako bi glumio neke ozbiljnije uloge.

"Bit ću povezan s Dylanom dok ne umrem, ali to mi je u redu. Ja sam Dylana stvorio i on je moj lik", izjavio je Luke jednom prilikom.

Osim glumačkom karijerom Luke je pozornost medija i javnosti plijenio i ljubavnim životom, koji je uvijek bio pod povećalom. 1993. godine vjenčao se s Rachel Minnie Sharp na Beverly Hillsu, a par je u braku dobio dvoje djece. Rastali su se 2003. godine, a prije tragične smrti bio je zaručen za psihijatricu Wendy Madison Bauer.

Krajem veljače 2019. godine godine glumac je doživio teški moždani udar u svojem domu u Los Angelesu i odmah je prevezen u bolnicu. Tamo je uslijedio još jedan udar, nakon čega je obitelj pristala da ga liječnici maknu s aparata koji su ga održavali na životu. U trenutku smrti imao je tek 52 godine. Brojne kolege još uvijek ne mogu vjerovati da ga nema, a često objavljuju posvete slavnom glumcu na svojim društvenim mrežama.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Grašo - 2 Petar Grašo i Tonči Huljić Petar Grašo - 5 Petar Grašo +0 Petar Grašo Celebrity Emotivni Grašo javio se na Instagramu prvi put nakon vijesti o vezi s Hanom Huljić: "Podrhtavalo je tlo od ljepote i ljubavi"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene