Po tome će je pamtiti

Procurili detalji posljednjih dana života Tine Turner, evo u čemu je posebno uživala i kako su je doživjeli njezini susjedi

Tina Turner Tina Turner Profimedia 1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Tina Turner - 4 Tina Turner - 3 Tina Turner - 1 Tina Turner - 2 Tina Turner - 1 Tina Turner i Mick Jagger - 4 Tina Turner - 5 Tina Turner - 7 Tina Turner - 3 Tina Turner - 4 +18 Tina Turner - 5 Galerija

Tina Turner posljednje dane života provela je u švicarskom Küsnachtu, u kojem je, čini se, doista uživala.

Vijest o smrti glazbene legende Tine Turner rastužila je njezine brojne obožavatelje, a sada je otkriveno kako je proživjela svoje posljednje dane.

Pogledaj i ovo Tina Turner - 10 U 84. godini Preminula je kraljica rock&rolla Tina Turner, svijet je ostao bez velike glazbene ikone

Prema pisanju Daily Maila, najdraža aktivnost 83-godišnje Tine bile su šetnje slikovitim švicarskim selom Küsnachtom, koje je nazivala domom nakon što se tamo doselila iz SAD-a. Uživala je u opuštenim izlascima, kupnjama dizajnerske odjeće i fine hrane, puno je boravila u lokalnom parku i uživala u pogledu na Ciriško jezero i snijegom prekrivene planine. Otkriveno je i da je, iako je imala batlera i kućno osoblje, sama vozila uskim uličicama u svom Porsche Cayenneu.

Susjedi je zato pamte i opisuju kao skromnu, druželjubivu i pristojnu.

"Tina Turner ponekad bi dolazila u grad u kupovinu. Imala je batlera, ali je voljela ići sama, sa svojim mužem Erwinom. Posebno im se sviđao Moreira Gourmet House. To je najbolje mjesto u okolici za kupnju dimljenog lososa i bijelih tartufa, stalno su tamo kupovali", ispričao je za Daily Mail lokalni mesar Benny Lang.

Tina se preselila u Küsnacht 1995. godine, kada je njezin suprug Erwin Bach dobio posao u vođenju švicarskih ureda EMI Music u obližnjem Zürichu. Par se vjenčao 2013. godine, a iste godine Tina je dobila švicarsko državljanstvo i odrekla se američke putovnice. Naučila je goroviti njemački kako bi stekla pravo na švicarsko državljanstvo i usvojila je poseban švicarski dijalekt, pohađala je satove joge u javnom parku Horn, samo nekoliko minuta hoda od sovga prostranog imanja.

"Kad je tek došla živjeti ovamo, počela je s jogom. Pohađala je satove koji su se održavali u parku", otkrila je jedna od njezinih susjeda.

"Voljela je ići u park i sjediti uz vodu, to je vrlo mirno mjesto. Govorila bi 'Gruezi', kako mi kažemo 'zdravo' na švicarsko-njemačkom, ljudima koji šeću svoje pse. Bila je vrlo prijateljski nastrojena", dodala je.

Tina je također često posjećivala trgovinu dizajnerske odjeće Laredo.

"Gospođa Turner dolazila je u trgovinu. Bila je vrlo skromna i dolazila je sa svojim mužem Erwinom. Nije bila umišljena, a sviđale su joj se cipele. Ovdje imamo vrlo lijepe cipele koje su izradili talijanski dizajneri. Koštaju oko 1000 švicarskih franaka. Prodajemo i odjeću. Naše haljine koštaju otprilike isto, a gospođa Turner ih je voljela kupovati. Kupovala je i džempere od kašmira za svog muža Erwina", izjavila je prodavačica Arzu Oezoguz.

Udaljen kratkom vožnjom od švicarske financijske prijestolnice Züricha, Küsnacht je dom mnogih bogatih iseljenika. Engleski je uobičajen jezik u vrhunskim trgovinama i restoranima koji obilježavaju to drevno selo.

"Imućni ljudi ovdje žive svoj život u miru. Ostavljamo ih na miru i puštamo ih da budu što žele i zato dolaze živjeti ovamo", zaključio je jedan od stanovnika.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Matteo Cetinski Matteo Cetinski - 1 Matteo Cetinski - 2 Matteo Cetinski - 4 +18 Matteo Cetinski - 3 Celebrity Brata naše velike pjevačke zvijezde rijetko viđamo posljednjih godina, a sad se pohvalio zavidnim trbušnim mišićima!

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Survivor Antonia Ivić - 1 David Bublić - 1 Denis Sviličić - 1 +30 Leo Cvetković - 1 Nekad i sad Odmorni, dotjerani i siti: Pogledajte kako natjecatelji Survivora izgledaju nakon povratka u civilizaciju!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene