Priča kao iz krimića

Film po istinitom događaju šokirao je gledatelje zbog jezive radnje, koliko je tanka granica između ljubavi i mržnje?

Dave Kroupa i Shanna Liz Goylar Dave Kroupa i Shanna Liz Goylar Screenshot 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Dave Kroupa i Shanna Liz Goylar +0 Plakat ''Love, Stalker, Killer'' Galerija

Novi Netflixov film po istinitom događaju ''Lover, Stalker, Killer'' oduševio je gledatelje, a njegova radnja ledi krv u žilama.

Obožavatelji Netflixa poludjeli su zbog jezivog krimi dokumentarca po istinitom događaju ''Lover, Stalker, Killer'' koji je u prva dva dana prikupio više od 10 milijuna pregleda.

Dokumentarac govori o pothvatima koje je ljubomorna žena činila kako bi mučila svoga bivšeg partnera kojeg je upoznala na internetu.

Objavljen 9. veljače, film uključuje intervjue s bivšim dečkom Daveom Kroupom i istražiteljima iz Nebraske koji su radili na ovom slučaju punom obrata.

''Mogu li svi pogledati ''Lover, Stalker, Killer'' na Netflixu? Bizaran je i jeziv'', napisao je jedan korisnik interneta.

A evo i o čemu se točno radi.

Shanna Liz Golyar 2017. osuđena je na doživotnu robiju za ubojstvo svoje ljubavne suparnice Cari Farver pet godina ranije, ali najveći je misterij slučaja kako je uspjela izbjeći uhićenje čak pet godina. 

Golyar je ubila Farver nakon što je postala ljubomorna na nju, ali je nastavila glumiti žrtvu četiri godine tijekom kojih je Kroupa mislio da mu se zapravo mrtva žena osvećuje. Golyar je upoznala Kroupu 2012. preko aplikacije za spojeve, a u početku su se dogovarali da će veza biti ležerna. Bili su u vezi nekoliko mjeseci prije nego što je Kroupa upoznao Cari Farver u svojoj radionici za popravak automobila u Iowi i pozvao je van.

Nakon toga dugo se nisu vidjeli uživo te su komunikaciju nastavili porukama, a Kroupi je postalo čudno kad je i ta komunikacija naglo prestala. Cari nitko nije vidio nakon 13. studenog 2012., a potom je otkriveno kako je nasmrt izbodena.

No tu počinje prava priča. Kroupa je nastavio primati poruke s mobitela mrtve žene godinama kasnije, od uhođenja do prijetnji, a Golyar je također držala e-poštu i Facebook profile svoje žrtve aktivnima. Forenzičar Anthony Kava kasnije je procijenio da je Golyar provodila i 40 do 50 sati tjedno oponašajući Farver preko poruka i na internetu.

Golyar je u to vrijeme također tvrdila da prima prijeteće poruke i čak je spalila vlastitu kuću kako bi bila uvjerljivija.

Slučaj su 2015. godine preuzeli istražitelj ureda šerifa okruga Pottawattamie Ryan Avis i narednik Jim Doty. Oni su napokon otkrili da je Golyar ubila Farver.

Goylar je napravila pogrešku koja je bila ključna za pomoć policiji u pronalasku jer je na njezinu tabletu pronađena fotografiju nečega što je izgledalo kao vezano tijelo u raspadanju.

Još jedna fotografija koja je pomogla u otklanjanju daljnjih sumnji prikazuje stopalo s tetovažom kineskog simbola koji odgovara onom koji je Farver imala na svom tijelu.

Dana 22. prosinca 2016. Golyar je optužena za ubojstvo prvog stupnja Cari Farver, a proglašena je krivom za zločin 15. kolovoza 2017.

Trenutačno služi doživotnu kaznu u Popravnom centru za žene u Nebraski.

Hoćete li pogledati ''Lover, Stalker, Killer''?

  • Da, čini se baš zanimljiv
  • Ne, ne volim takve filmove

Ukupno glasova:

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Severina i Let 3 na zabavi poslije Dore - 6 Severina i Let 3 na zabavi poslije Dore - 5 Severina i Let 3 na zabavi poslije Dore - 4 Severina i Let 3 na zabavi poslije Dore - 3 +21 Severina i Let 3 na zabavi poslije Dore - 2 Celebrity Pogledajte kamo su letovci odveli Severinu nakon finala Dore, iznenadila je ekipu na neočekivanom mjestu!

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Komentar Dejana Lovrena na Baby Lasagnu Baby Lasagna, Pobjednik Dore 2024 Baby Lasagna, Dora 2024 Finalisti Dore 2024. - 12 +28 Finalisti Dore 2024. - 10 Celebrity Dejan Lovren obrušio se na Baby Lasagnu nakon pobjede na Dori, njegovu pjesmu opisao je kao demonizam: ''Fuj!''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene