I sve ima posebno značenje!

Evo kako je ukrašena Westminsterska opatija uoči velike krunidbe: Cvijeće, reciklirani materijali i povijesni artefakti nezaobilazan su detalj

Westminsterska opatija Westminsterska opatija Platforma X 1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Westminsterska opatija Westminsterska opatija Sve spremno za krunidbu kralja Charlesa - 5 Sve spremno za krunidbu kralja Charlesa - 4 Sve spremno za krunidbu kralja Charlesa - 3 Sve spremno za krunidbu kralja Charlesa - 2 Sve spremno za krunidbu kralja Charlesa - 1 Kralj Charles Kralj Charles Kralj Charles +23 Kralj Charles Galerija

Kraljevska obitelj objavila je zadivljujući videozapis Westminsterske opatije, pogledajte kako su ukrasili ovu građevinu povodom velikog povijesnog dana, krunidbe kralja Charlesa III.

Kraljevska obitelj objavila je zadivljujući videozapis Westminsterske palače samo nekoliko sati prije nego što će se u njoj zbiti krunidba kralja Charlesa III. Ukrašena cvijećem i s najsvetijim britanskim artefaktima koji zauzimaju počasno mjesto, ogromna opatija prikazana je u punom sjaju.

Pogledaj i ovo Sablasni lik na krunidbi kralja Charlesa misterij je riješen! Zna se tko je jezivi lik primijećen na kraljevskoj krunidbi, a koji je utjerao strah u kosti onima koji su ga uočili!

''Westminsterska opatija spremna je za krunidbu kralja Charlesa III. i kraljice Camille'', pisalo je u opisu videozapisa na službenom profilu kraljevske obitelji.

Snimka počinje gledanjem kroz lišće i cvijeće prema zadivljujućem Velikom zapadnom prozoru u daljini koji prikazuje Abrahama, Izaka i Jakova s dvanaest plemena Izraela. Opatija datira iz 1735. godine, a sadrži grobove Sir Isaaca Newtona, Stephena Hawkinga i Nepoznatog ratnika uz spomenike poput Sir Winstona Churchilla.

Aranžmani cvijeća sadržavaju kukurike, posebne miljenike kralja kao i orlove nokte, tulipane, jasmine, ranunculus i aquilegiu – drevni simbol Duha Svetoga. Također su dodali i lišće ružmarina, breze, lovora i lijeske i divlje brnistre uzgojene na otoku Skye. Sve su biljke odabrane jer su u sezoni i bit će donirane tvrtki Floral Angels, koja prenamjenjuje aranžmane s događaja u bukete koje će dijeliti s domovima za starije osobe, hospicijima i skloništima. Camilla je pokrovitelj dobrotvorne organizacije.

Cvjećar Shane Connolly, koji je zadužen za aranžmane, rekao je da na krunidbi pokojne kraljice 1953. nije bilo cvijeća u opatiji, samo na putu procesije.

''Opatija je bila toliko puna ljudi, a svi su nosili grimizne haljine, da nije bilo mjesta za cvijeće'', rekao je.

A na glavnom oltaru, cvijeće je pripremila tvrtka Flowers from Farm, neprofitna udruga koja zagovara obrtničke uzgajivače.

U skladu s kraljevom strašću za održivost, cvijeće i lišće bit će aranžirani bez jednokratne plastike ili cvjetne pjene. Aranžmani će odražavati duboku naklonost Njihovih Veličanstava prema prirodnom svijetu i njihovu zajedničku strast prema vrtlarstvu, te prikazati najbolje od britanskog sela u proljeće.

Kralj je poznat po svojoj ljubavi prema prirodi i okolišu. Kad su prošlog mjeseca poslane pozivnice za ceremoniju, bile su ukrašene slikama cvijeća, ptica, kukaca i Zelenog čovjeka, a isto tako prijestolja kraljevskog para ponovno koriste, a ne izrađuju nova, kao što bi to bilo uobičajeno.

Princeza od Walesa Kate Middleton čak bi trebala nositi cvjetno pokrivalo za glavu umjesto tijare, dok ukrašeni, trostrani zaslon koji štiti Charlesa dok je pomazan za kralja prikazuje stablo s 56 listova koji predstavljaju nacije Commonwealtha.

S krunidbenom stolicom u središtu, koja drži kamen sudbine, prijestolne stolice su odmah iza, posjedovne stolice su s lijeve strane. Krunidbena stolica koja je u središtu ceremonije više od 700 godina mjesto je na kojem će kralj sjediti kako bi ga nadbiskup Canterburyja pomazao. Dok sjedi ovdje, Charles III. će također primiti regalije i biti okrunjen.

Izrađeno od hrastovine i izvorno prekriveno zlatnim listićima s detaljnim ukrasima od obojenog stakla, prijestolje se smatra neusporedivim preživjelim primjerom srednjovjekovne umjetnosti iako je njegova poleđina izranjavana grafitima iz 18. i 19. stoljeća. Kamen sudbine nalazi se ispod stolca, a on je posebno dizajniran za držanje svete stijene. Posebno je prevezen pod strogim osiguranjem iz Škotske prošlog tjedna. Također poznat kao Stone of Scone, drevni simbol škotske monarhije stoljećima se koristio za inauguraciju kraljeva. Njegovo najranije podrijetlo je nepoznato, ali je rečeno da ga je biblijski Jakov koristio kao jastuk, a kasnije ga je čuvao u hramu kralja Salomona.

Uz poznata sjedala, kralj je naručio 100 stolaca od održivog britanskog hrasta za članove kraljevske obitelji i VIP goste, kao i za obične članove kongregacije. Kasnije ove godine, te će stolice biti prodane za nekoliko dobrotvornih organizacija bliskih srcima Njihovih Veličanstava, uključujući one koje podupiru beskućnike i žrtve obiteljskog nasilja.

A ceremonija će se održati na zadivljujućem Cosmati pločniku koji je postavljen 1258. godine po nalogu Henrika III. koji je pokopan u Westminsterskoj opatiji.

Posjetiteljima kraljevske crkve nakon krunidbe bit će dopušteno stajati na istom mjestu na kojem će kralj biti okrunjen, ali će morati izuti cipele. Bit će to prvi put da će javnost moći pristupiti srednjovjekovnom blagu, koje se obično drži zatvoreno užetom.

Lijevo od kralja nalazit će se kraljevske grobnice, gdje 30 kraljeva i kraljica, uključujući kralja Edwarda Ispovjednika, ima svoje posljednje počivalište.

Ceremonija krunidbe trebala bi početi u 11 sati po lokalnom vremenu i trajat će nešto više od sat vremena, a prva krunidba britanskog monarha u više od pola stoljeća, ugostit će 2300 gostiju, dok su ogromne gužve već spremne i čekaju na ulicama Londona.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Survivor zajednička večera - 15 Survivor zajednička večera - 14 Survivor zajednička večera - 4 Survivor zajednička večera - 10 +26 Survivor zajednička večera - 12 Celebrity Kandidati Survivora prvi put se istuširali i uredili nakon dva duga mjeseca, izgledom su iznenadili jedni druge!

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus - 5 Nives Celzijus - 4 Nives Celzijus - 3 Nives Celzijus - 6 +30 Nives Celzijus - 2 Celebrity Nives Celzijus u bikiniju koji joj jedva pokriva grudi pružila nikad bolji pogled na svu svoju raskoš!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene