Slavit će tri dana

Povijesni događaj sve je bliže, a evo što trebate znati o krunidbenom vikendu koji Britanci jedva čekaju!

Kralj Charles III. - 1 Kralj Charles III. - 1 Profimedia 1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles III. - 3 Kralj Charles III. - 2 Kralj Charles III. I Camilla Meghan Markle i kralj Charles - 1 Kralj Charles Kralj Charles - 2 Kralj Charles - 3 Kralj Charles - 1 Kralj Charles Kralj Charles - 1 +21 Kraljevska obitelj - 1 Galerija

Velika kraljevska krunidba sve je bliže, a evo što će vikend kada će Charles biti okrunjen značiti za Britance.

Kralj Charles III. službeno će biti okrunjen za kralja Ujedinjenog Kraljevstva u subotu, 6. svibnja.

Pogledaj i ovo Kralj Charles i Kate Middleton njegova miljenica! Kralj Charles izgradio je poseban odnos sa snahom Kate, o kojem najbolje govori način na koji je oslovljava

Taj datum sve nam je bliže, a iako će događaj pratiti cijeli svijet, Britanci neće slaviti samo tu subotu.

Ceremonija pada na praznični vikend, što znači da će Britanci imati vremena do utorka za proslavu događaja. U sklopu obilježavanja održat će se i krunidbeni koncert u nedjelju navečer, 7. svibnja, i to na istočnom travnjaku dvorca Windsor.

Podsjetimo, kraljev poziv da nastupe na koncertu odbili su brojni britanski slavni glazbenici poput Harryja Stylesa, Adele, Eltona Johna, Kylie Minogue, a zasad još uvijek nije poznato koja će velika zvijezda pjevati u čast novom kralju.

Objavljeno je da bi Lionel Richie mogao biti jedan od izvođača, a i Andrew Lloyd Webber, koji je svirao u sklopu proslave platinastog jubileja prošle godine, također je najavljen da će u jednom trenutku izaći na pozornicu.

Na koncertu će nastupiti i The Coronation Choir, sastavljen od zborova zajednice iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva.

Za ulaznice se dosad prijavilo već 10.000 osoba, a one će do kraja travnja biti obaviještene jesu li dobile svoju ulaznicu ili ne.

Preostale ulaznice podijelit će se između dobrotvornih organizacija Charlesa i Camille, organizacija koje podupiru mlade ljude, vojske, okoliša, lokalnih zajednica i Commonwealtha.

A koncert prethodi javnom državnom prazniku, koji pada u ponedjeljak, 8. svibnja, kada Britanci obilježavaju smrt Edgara Mirnog ili Miroljubivog, koji je bio kralj Engleske od 959. do 975. godine.

Krunidba će se prenositi preko BBC-ja, a prenosit će je i sve televizije na svijetu na svojim programima.

1/22 >> Pogledaji ovu galeriju Momčilo Otašević i Stjepan Perić Momčilo Otašević Momčilo Otašević - 4 Jelena Perčin i Momčilo Otašević +17 Momčilo Otašević i Jelena Perčin Celebrity Momčilo Otašević objavio fotografiju koja će obradovati njegove obožavatelje: "Ponovno zajedno!"

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Claudia Rivier - 1 Claudia Rivier - 2 Claudia Rivier Claudia Rivier +13 Claudia Rivier Celebrity Raskošna Slavonka koja uporno tvrdi da su njezine obline prirodne objavila je novu fotografiju kojom je dio vjernih fanova ostavila bez teksta

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene