''Oni se nisu osvrtali...''

Zlatko Pejaković otkrio kako je nastao jedan od njegovih najvećih hitova: ''Ja sam tu prvi put osjetio veliki strah''

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Zlatko Pejaković - 1 Zlatko Pejaković - 2 Zlatko Pejaković - 3 +0 Zlatko Pejaković - 4 Galerija

Jedan od svojih najvećih hitova, Čerge, Zlatko Pejaković je napisao sa samo sedamnaest godina nakon što je upao u jarak pokraj ceste, a njegovo je društvo otišlo bez njega pa je ostao sam i prestrašen. Pejaković je nedavno proslavio 72. rođendan i otkrio nam da rođendane i godine ne broji, no dobro pamti događaj iz mladosti zbog kojeg je dobio nadimak Žlica. O čemu se radi, ispričao je Davoru Gariću za In magazin.

''Nisam ništa, ja sam bio tabula raza! Ja sam samo znao pjevati, znam sam da treba neku školu završiti. Otac i majka se nisu baš mnogo pleli oko mene, da me tjeraju na neka učenja i tako dalje, nego sam ja sam po sebi, nisam baš htio biti zadnji u razredu, ali sam bio brate mili, prvi što se tiče gluposti i idiotluka'', prisjetio se Zlatko Pejaković mladih dana. 

Pogledaj i ovo Zdravko Čolić Neke i u nesvijest padaju Koliko su daleko spremne ići obožavateljice naših zvijezda? Upadaju preko balkona u hotelsku sobu, krše automobile, a zbog njih i policija intervenira!

Na tu listu ne idu Pejakovićev nezaboravni evergreen Čerge. Napisao ih je sa samo sedamnaest godina, nakon što je vraćajući se s društvom s jednog slavlja, pao u jarak.

''Ja sam se slučajno oskliznuo, oni su otišli dalje pjevajući, sve to divno krasno, nitko se ne osvrće, nitko ne pita di je Žlica, i ja sam tu prvi puta u svom životu osjetio jedan veliki strah. Ti čuješ njih, ali oni su sve dalje i dalje'', prisjetio se Željko. 

Ipak se uspio izvući i kad je legao u krevet - melodija i tekst krenuli su sami od sebe.

''I sjećam se samo da kad sam legao da mi je prošlo kroz glavu Čerge, pokraj njega idu, prazna duša tiho jeca...'', priča Zlatko. 

Zlatko danas broji više od 30 albuma i bezbroj koncerata. Sretne trenutke dobro pamti, no rođendane i koliko mu je zapravo godina - ne!

''Ne brojim te godine koje sam proživio jer sam radeći ovaj posao koji radim, ja sam se jednostavno pogubio. Ja samo živim u tome, živim za to.  Tako da su te godine prošle, prozujale pored mene...evo vidiš kako male uši imam, to je samo ovako....fijuuu'', priča Zlatko. 

Teško ga je zamislili da radi išta drugo osim glazbe, no mnogi ne znaju da je Pejaković diplomirani kuhar.

''To je bio inat mene mome ocu zato što je rekao ''samo da ti je pjesme, samo da ti je đipanja, kako je on rekao, a ja kažem pa tata šta da radim? Ja drugo ništa ne želim raditi u životu! On kaže pa daj pokušaj nešto! Onda sam ja to nešto, donio sam mu ovakvu diplomu iz Opatije'', prisjetio se Zlatko. 

A za diplomski je rad spremio autorsko jelo koje je nazvalo ''cipela''.

''To je tako dobro mirisalo, a neću nikada nikome reć u životu od čega se sastojalo'', kaže. 

Ovaj kuhar od djetinjstva nosi nadimak Žlica, no ne zbog kuhanja nego jer je kao dijete u ustima non sto imao malenu plastičnu žlicu.

''Jednom sam se ja tako zezao s tom žličicom i progutam je. Šta ćemo sad? Ja sam se tako uplašio, rekao sam ''mama, ja ću umrijet!'' Kaže ''nećeš ti umrijeti, ti samo trebaš čekat sutra ili prekosutra, doći će nama ta žličica ponovo!'', prisjetio se Zlatko. 

Nedavno nas je napustio glazbenik Kornelije Kovač koji je napisao brojne Zlatkove hitove.

''Kornelije je čovjek koji je od mene napravio čovjeka, pjevača onakav kakav jesam. Meni je posvetio jedan veliki dio svojeg opusa zato je on velik čovjek u mom životu'', kaže Zlatko. 

Pejaković u 72oj ima energiju mladića i nastupa sve češće, a priprema i novi album koji će objaviti sljedeće godine.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene