Romantična jadikovka

Karlo Hubak izvodi tragično duhovit plesni performans ''Ana Karenjina'', a sa sobom vodi i posebnu gošću

Karlo Hubak i Ana Karenjina - 2 Karlo Hubak i Ana Karenjina - 2 PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Karlo Hubak i Ana Karenjina - 2 Karlo Hubak i Ana Karenjina - 1 Karlo Hubak i Ana Karenjina - 3 +0 Karlo Hubak i Ana Karenjina - 4 Galerija

Živa izvedba genijalne glazbe Sergeja Rahmanjinova i tragično duhovit plesni performans idealno će uokviriti jednu tipično zagrebačku romantičnu jadikovku koju ne smijete propustiti!

Karlo Hubak u dvorani MM Studentskog centra (Savska 25) 3. i 4. travnja premijerno pokazuje novu Anu Karenjinu, autorsku predstavu u kojoj polemizirajući sam sa sobom za klavirom izvodi skladbe Sergeja Rahmanjinova, dok usporedno s njim svoju perspektivu karenjinske problematike donosi plesačica suvremenog plesa Gendis Putri Kartini.

Pogledaj i ovo showbuzz stiže uskoro Prva ruska serija na Netflixu moderna je adaptacija književnog klasika, a ovo je ljepotica koja će odigrati glavnu ulogu

Vječito nezadovoljan, u traženju jasnijeg i neposrednijeg izraza umjetničke ideje, Karlo Hubak je svoju prošlogodišnju predstavu iz Zagrebačkog plesnog centra temeljito preradio, te novu interpretaciju sada predstavlja u koprodukciji sa Studentskim centrom u Zagrebu.

"Govoreći o premijeri prošle godine govorio sam o Ani Karenjinoj, ali i o klasičnom djelu uopće kao neiscrpnom izvoru inspiracije, koji čovjeka poziva uvijek na novi dijalog, novo istraživanje, u potrazi za dubljim razumijevanjem - i djela i samog sebe. U skladu s tim nastaje i ova moja nova Ana Karenjina: Hoću ljubav, a ljubavi nema.

Živa izvedba mora biti u dosluhu sa svijetom u kojem nastaje, mora ga u nekom njegovom dijelu fokusirati, odražavati, osporavati, afirmirati, svejedno što, ali ne može ga ignorirati. A vrijeme ne stoji i igrati jučerašnju predstavu danas već je pomalo prevara. Zato mi je bilo važno svoju Anu Karenjinu ažurirati.

Osim interpretacije Tolstojevog romana dramaturgiju predstave u velikoj mjeri određuje i odabir klavirskih skladbi Sergeja Rahmanjinova. Iz potrebe polemičkog zaoštravanja diskursa izvedbe klasične glazbe došlo je do ideje ovakve predstave, koja ni na koji način ne intervenira u glazbeno djelo, već ga scenskim kontekstom na željeni način osvjetljava, naglašava, i zapravo vrlo konkretno subjektivno interpretira.

Rečenica Ane Karenjine iz zadnjeg dijela romana, "Hoću ljubav, a ljubavi nema.", sigurno izražava jednu temeljnu ljudsku frustraciju, koja neshvaćena, i u raznim slučajnim pravcima usmjerena dovodi do svakog vida agresije, destrukcije ili autodestrukcije. Lav Tolstoj je u svom romanu ispratio liniju frustracije od njenog rađanja, posljedica nerazumijevanja njene stvarne prirode, racionalizacije i negacije, do eventualnog suočavanja, shvaćanja i otpuštanja frustracije. Tu sam liniju u predstavi pokušao odraziti."

Genijalna glazba Sergeja Rahmanjinova u živoj izvedbi Karla Hubaka i tragično duhovit performans plesačice suvremenog plesa Gendis Putri Kartini idealno će uokviriti jednu tipično zagrebačku romantičnu jadikovku, koju ne smijete propustiti!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene