Legendarni Đole

Prošle su tužne dvije godine otkako nas je napustio voljeni panonski mornar, veliki Đorđe Balašević

Đorđe Balašević Đorđe Balašević Pixsell 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Đorđe Balašević - 2 Đorđe Balašević - 3 Đorđe Balašević - 4 Đorđe Balašević - 5 Đorđe Balašević - 1 Đorđe Balašević - 2 Đorđe Balašević - 3 Đorđe Balašević - 4 Đorđe Balašević - 1 +0 Đorđe Balašević Galerija

Prošle su dvije godine otkako nas je napustio veliki Đorđe Balašević, cijela regija još tuguje za njim.

Danas je tužna obljetnica za sve obožavatelje legendarnog pjevača Đorđe Balaševića. Na današnji dan prije dvije godine svijet je napustio, kako su ga zvali, naš panonski mornar.

Pogledaj i ovo Oliera i Đorđe Balašević - 2 Bila mu je vječna muza Supruga Đorđa Balaševića prepričala njihove posljednje zajedničke trenutke: ''Pozdravio me, kao da nema rastanka...''

Zbog svih pjesama koje je otpjevao, a koje su zavoljele sve generacije, uspomena na Balaševića ne blijedi.

"Izaći pred klince koji su mlađi od mojih pjesama i znaju sve te pjesme napamet, wow, svi ti bijeli zečevi za mene imaju status Oscara i Zlatnih palmi", govorio je.
Kantautor, pjesnik, književnik, redatelj, jednom riječju - umjetnik. I to najviše umjetnik riječi, sve je to bio Đole.

Nažalost, preminuo je u 68. godini u novosadskoj bolnici nakon duge borbe s upalom pluća, a bio je pozitivan i na koronavirus. Đorđe se liječio kod kuće, ali nakon što su mu se simptomi pogoršali, primljen je u bolnicu.

Srpski pjevač, tekstopisac, pjesnik, glumac i redatelj tijekom dugogodišnje karijere stekao je status legende čija se glazba sluša na prostorima cijele bivše Jugoslavije. Publiku je osvojio romantičnim baladama i šansonama, a njegovi su stihovi postali i neizbježni citati na društvenim mrežama. Pamtit ćemo ga po pjesmama "Ringišpil", "Svirajte mi jesen stiže dunjo moja", "Devojka sa Čardaš nogama", "Ne volim januar" i još mnogim drugima.

Sa suprugom Oliverom u braku je proveo više od 40 godina, a ona mu je bila i menadžerica te producentica. Zajedno su dobili troje djece, kćeri Jovanu i Jelenu te sina Aleksu.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Bloom plaća karticom - 2 Bloom plaća karticom - 1 Bloom plaća karticom - 3 Maja Šuput i Bloom - 6 +26 Maja Šuput i Bloom - 5 Celebrity Pogledajte kako Majin Bloom plaća račun u hotelu dok ga tata upozorava na jednu važnu stvar

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Grašo i Hana Huljić - 12 Petar Grašo i Hana Huljić - 10 Petar Grašo i Hana Huljić - 11 Petar Grašo i Hana Huljić - 8 +26 Petar Grašo i Hana Huljić - 7 Celebrity Grašo i Hana izmijenili plan koji je bio organiziran tjednima prije, krštenje kćerkice Albe obavili su u strogoj tajnosti?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene