U 89. godini

Preminula je glumica koja je utjelovila legendarni i omiljeni lik Regice iz televizijske serije ''Gruntovčani''

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Smiljka Bencet kao Regica u ''Gruntovčanima'' - 4 Smiljka Bencet kao Regica u ''Gruntovčanima'' - 3 Smiljka Bencet kao Regica u ''Gruntovčanima'' - 2 Smiljka Bencet kao Regica u ''Gruntovčanima'' - 1 Smiljka Bencet - 6 Smiljka Bencet - 5 Smiljka Bencet - 4 Smiljka Bencet - 3 Smiljka Bencet - 2 Smiljka Bencet - 1 +1 Martin Sagner (Foto: PR) Galerija

Stigle su tužne vijesti za obožavatelje starog klasika ''Gruntovčana'', preminula je omiljena Regica, glumica Smiljka Bencet.

Glumica Smiljka Bencet Jagarić preminula je u 89. godini. Vijest o smrti potvrdili su za 24 sata iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika, kojima je javio Smiljkin nećak.

Pogledaj i ovo showbuzz odlazak tune pišpeka Nikola Novosel Miško iz serije "Gruntovčani" preminuo u 80. godini, dugo se borio s teškom bolesti

''Završila je na Rebru na hitnoj jer joj je pozlilo. Prebacili su je na odjel, osjećala se bolje. Danas smo je trebali ići posjetiti i onda su nam javili iz bolnice da je umrla. Iznenada joj se pogoršalo'', rekao je. Nino Matijašec, nećak Smiljke Bencet.

Kako pišu 24 sata, Smiljka je imala problema sa srcem, a detalji sprovoda još se ne znaju.

''Pala je prije pandemije, nije mogla hodati i koristila je kolica. Uvijek je držala do sebe'', rekla nam je Smiljkina obiteljska prijateljica.

Glumica je zadnjih mjeseci bila u domu za starije i nemoćne. To je bio njezin izbor i u tom domu je bila sretna. Teško se kretala jer je dan nakon potresa, u ožujku 2020. kod kuće je pala i slomila kuk.

Smiljka je bila poznata po svojoj ulozi omiljene Regice u seriji ''Gruntovčani''.

U karijeri je odigrala 131 ulogu u više od 3.000 predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog, a od televizijskih uloga najpoznatije su one u ''Gruntovčanima'' i ''Mejašima'' koja su joj obilježile karijeru. Do uloge Regice došla je igrom slučaja. Trebala ju je igrati Nela Eržišnik, no ona se razboljela i njezini prijatelji Šermentovi sjetili su se Smiljke Bencet-Jagarić. Nazvali su je u 23 sata i na suprugov nagovor, prihvatila je ulogu.

Zgode Regice i Dudeka pratile su brojne generacije u Hrvatskoj, a ova serija uvijek će biti klasik koji se mora pogledati.

2020. godine preminuo je i Nikola Novosel Miško koji je u ''Gruntovčanima'' glumio lik Tune Pišpeka. A godinu prije napustio nas je i Dudek, glumac Martin Sagner.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić Franka Batelić Franka Batelić Franka Batelić - 2 +25 Franka Batelić - 3 Celebrity Franka objavila fotografije sina Viktora i kćeri Grete, preslatki prizor iz njihova doma sve je rastopio!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Tina Katanić i Neven Ciganović - 2 Tina Katanić i Neven Ciganović - 1 Tina Katanić Tina Katanić - 4 +25 Tina Katanić - 3 Celebrity Tina Katanić pokazala svu raskoš bujnog dekoltea u rijetkom javnom izlasku, a pozirala je u zanimljivom i dragom joj društvu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene