nema lijeka

Zvijezda svima omiljenog filma godinama se bori s bolesti koju je dugo tajio od javnosti: ''Bojao sam se da će mi se smijati''

Michael J. Fox - 5 Michael J. Fox - 5 Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Michael J. Fox i Christopher Llyod u filmu ''Povratak u budućnost'' - 1 Michael J. Fox - 1 Michael J. Fox - 2 Michael J. Fox - 3 Michael J. Fox - 4 Michael J. Fox - 5 Michael J. Fox - 6 Michael J. Fox - 7 Michael J. Fox - 8 Michael J. Fox i Christopher Llyod u filmu ''Povratak u budućnost'' - 2 +19 Michael J. Fox i Christopher Llyod u filmu ''Povratak u budućnost'' - 3 Galerija

Michael J. Fox već se godinama bori s Parkinsonovom bolesti, dijagnozu je skrivao od javnosti dok ona nije uzela maha.

Michael J. Fox dirnuo je srca tisuća obožavatelja ''Povratka u budućnost'' kada se ovog vikenda pojavio na Comic Conu u New Yorku s kolegom Christopherom Lloydom.

Pogledaj i ovo Michael J. Fox i Christopher Lloyd (Foto: Profimedia) Sjećate ih se? Zvijezde kultnog "Povratka u budućnost" na okupu nakon 37 godina, pogledajte koliko su se promijenili!

Fox je stekao svjetsku slavu s 24 godine nakon što je glumio tinejdžera Martyja McFlya koji putuje kroz vrijeme u znanstveno-fantastičnom filmu iz 1985., ali otkako mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, proveo je veći dio svoje karijere zalažući se za bolje istraživanje i podizanje svijesti o ovoj progresivnoj bolesti.

Glumac je ranije ove godine otkrio da je stanje utjecalo na njegovu glumačku karijeru i uloge koje je glumio. Sada je u mirovini, a pisanje knjiga mu je glavni izvor prihoda.

Već 30 godina, Fox živi s Parkinsonovom bolešću koja mu je dijagnosticirana 1991. godine dok je imao samo 29 godina.

Vijest je tajio dugih 7 godina, ali je 1998. godine odlučio progovoriti o svojoj dijagnozi.

"Bojao sam se da bi se mogli smijati kad bi znali da sam bolestan. To je bilo stvarno čudno razdoblje jer sam tijekom sedam godina to držao za sebe", rekao je glumac.

Naime, Parkinsonova bolest utječe na rad mozga i motorne funkcije koje s vremenom oslabljuju pa se Fox tako već godinama služi štakom. 2000. godine osnovao je i svoju zakladu za istraživanje lijeka protiv Parkinsa.

Glumačku karijeru započeo je kasnih 1970-ih, ali se proslavio tek u filmu Stevena Spielberga Povratak u budućnost 1985., u dobi od 24 godine. Uloga je trebala pripasti Ericu Stoltzu, ali film je ponovno snimljen s Foxom nakon što su producenti mislili da prva verzija nije uspjela.

Nakon što je postao holivudska zvijezda zahvaljujući ''Povratku u budućnost'' i srednjoškolskoj komediji ''Teen Wolf'' 1985., Michael J. Fox okrenuo se TV radu i glumio Mikea Flahertyja u političkom sitcomu ''Spin City''.

Ipak, bolest ga nije spriječila da ostane s ljubavi svog života Tracy Pollan s kojom ima i četvoro djece, Sama, Aquinnah, Schuyler i Esme.

Nakon dijagnoze glumio je u svega nekoliko filmova i serija.

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Vjenčali se Hana Huljić i Petar Grašo - 3 Hana Huljić, Vjekoslava Huljić Hana Huljić, Vjekoslava Huljić Hana Huljić, Vjekoslava Huljić +29 Petar Grašo - 2 Celebrity Grašo otkrio jedan detalj o svojoj kćeri zbog kojeg mu je jako žao: ''To je bilo i prije nego što je ona nastala...''

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Andrej Plenković Andrej Plenković Andrej Plenković Andrej Plenković +18 Andrej Plenković Nekad i sad Isplivala 38 godina stara fotka premijera Andreja Plenkovića: Evo kako je izgledao dok je bio vaterpolist u mladim danima!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene