savršena za kišni dan

''Nestabilan'' je humoristična serija koja vas ušuška svojom pričom, humorom te veoma iskarikiranim likovima

John Owen Lowe, Rob Lowe John Owen Lowe, Rob Lowe Foto: Profimedia

Proteklog vikenda htjela sam pronaći seriju koju mogu pogledati u jednom danu, da nije dulja od 45 minuta po epizodi i da jednostavno ne moram previše razmišljati. Nestabilan je serija koja ima sve to plus nepretenciozno napisan scenarij koji možete pratiti i sa samo pola mozga.

Nestabilan (Unstable) priča je o ekscentričnom biotehnološkom poduzetniku i geniju Ellisu Dragonu (Rob Lowe), koji je potpuno izgubljen nakon iznenadne smrti supruge.

Pogledaj i ovo Rob Lowe (Foto: Dnevnik.hr) Ekskluzivni intervju! Za njim su 80-ih uzdisale žene diljem svijeta, a onda se odao opijatima, ali se i uspio vratiti na pravi put

Iako je to zapravo glavna tema serije, Nestabilan vješto ubaci još nekoliko bitnih tema, koje su protkane humorom od početka do kraja. Kreatori i producenti serije su Rob Lowe, John Owen Lowe i Victor Fresco. Redatelji se mijenjaju iz epizode u epizodu, ali stilski i scenaristički kontinuitet je prisutan i vidljiv od prve do zadnje epizode.

Nestabilan je serija koju bismo mogli staviti pod žanr work place komedije, gdje se većina radnje odvija u biotehnološkoj kompaniji, ali se, prema mom mišljenju, najbolje scene događaju upravo izvan tog radnog prostora.

Odmah me kupio stil komedije koji je na samom vrhuncu od starta. Komični tajming je savršen, većina scena je popraćena zvukovima, koji još više doprinose tom specifičnom stilu komedije koji graniči sa slap-stickom, dok su svi likovi u potpunosti pomjereni od nečeg ''normalnog''.

Njihovi karakteri su pretjerani, karikaturalni, ali u ovoj seriji takva vrsta glume i likova savršeno funkcionira jer su apsolutno svi likovi napisani na takav način. Osobno mislim da je Nestabilan napisan oštro, likovi su jasni, humora ima nekada čak i previše te se scenaristički nije išlo toliko duboko u teme koje su ozbiljnije prirode, kao što je suočavanje sa smrću supruge i majke, nego je sve podređeno jedinstvenom crnom. Iako to ne iziskuje od vas, serija drži vašu punu pozornost jer nikada ne znate što će glavni lik napraviti, reći te u kojem će smjeru otići radnja. Čar serije je u osebujnim likovima koji su uspjeli ozbiljnu priču napraviti interesantnom, smiješnom i, naravno, drugačijom.

Rob Lowe igra glavnu ulogu ekscentričnog znanstvenika Ellisa Dragona te je ključan faktor koji povezuje sve ostale likove i njihove čudnovate karaktere. Lowe je standardno šarmantan, zrači pozitivnošću te lik Dragona igra opušteno i komično od početka do kraja. Njegova sina Jacksona igra njegov pravi sin, John Owen Lowe, i moram priznati da se njihova povezanost zaista osjeti preko ekrana. Iskrenost koju imaju u stvarnom odnosu tako je lijepo prenesena i u ovoj seriji. John Owen Lowe još uvijek nije tako šarmantan kao svoj slavni otac, ali je ulogu Jacksona odigrao više nego korektno. Sian Clifford igra ulogu Anne, desne ruke Ellisa Dragona te jedine ''normalne'' osobe u čitavoj seriji. Clifford je svoj lik odigrala sjajno, snažno i na svojstven način komično od ostatka ekipe, što definitivno doprinosi tome da njezin lik još više dobije na posebnosti.

Nestabilan je humoristična serija koja vas kad je gledate nekako ušuška svojom pričom, humorom te veoma iskarikiranim likovima. Nije serija koja vas odmah kupi na prvu, ali kada pogledate prve dvije epizode, mnogo je lakše pratiti tijek misli likova i priče te sam humor, koji je zaista prisutan u gotovo svakoj sceni.

Nestabilan je savršena serija da popunite kišni dan te je jedna od onih gdje nećete morati pretjerano razmišljati. Jednostavno, opuštanje na maksimalno, blagi smijeh i uvijek rado viđeni Rob Lowe.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene