Neviđeno u Hrvatskoj

TOTALNO PRETJERIVANJE - Najbizarniji primjeri reality televizije

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Donosimo vam najčudnije reality projekte - od provokativno odjevene djece do poligamista s četiri žene.

Titula prvaka najčudnijih reality emisija svakako pripada Amerikancima, a ove spomenute emisije su nenadmašive i definitivno će biti bez konkurencije još neko vrijeme. Kako je itko uopće došao na ove ideje za ovakve reality showove, stvarno ne znamo.

Pogledaj i ovo showbuzz Sve im zabranili Ako prekrše pravila, gube ogroman novac: Život u tropskom raju bez seksa, poljubaca, dodira

'19 Kids and Counting'

Kako i sam naslov kaže, emisija prati devetnaestero djece i njihove roditeljima, Jima Boba i Michelle Duggar, a sva dječja ime počinju sa slovom J. Radi se o vrlo religioznoj obitelji koja izbjegava sva sredstva kontracepcije, odlučivši prepustiti Bogu odluku o tome koliko djece trebaju imati. Sva djeca su podučavana od doma, a pristup zabavnim emisijama i filmovima je vrlo limitiran. Prije nego što je otkazana prošle godine, ova reality emisija emitirala se čak sedam sezona.

'Toddlers &Tiaras'

Ovo je jedna od najkritiziranijih reality emisija, i to s pravim razlogom! Naime, ovaj show, koji se također emitirao sedam sezona, prikazivao je privatne živote američkih obitelji koje su se natjecale u dječjim izborima ljepote. Stalna kontroverza koja se provlačila kroz skoro svaku epizodu je bilo oblačenje djece u provokativne kostime i šminkanje, a jedna je mama kritizirana i zbog toga što je svoju kćer tražila da puši lažne cigarete na pozornici.

'Sister Wives'

Vjerojatno jedan od najbizarnijih primjera reality televizije, radi se o obitelji poligamista. Kody Brown ima četvero žena, Meri, Janelle, Christine i Robyn, a zajedno imaju osamnaestero djece. Brown i njegove žene odlučili su sudjelovati u emisiji kako bi javnost osvijestili o poligamiji te kako bi se lakše borili protiv društvenih predrasuda. Brown smatra da je njegova poligamija sasvim legalna jer je zakonski vjenčan samo s jednom ženom, dok su brakovi s ostalim ženama na duhovnoj razini.

'My Big Fat American Gypsy Wedding'

Ovaj reality show prati američke Rome, odnosno njihovu tradiciju tijekom priprema za vjenčanje. U svakoj epizodi pojavljuju se različite romske obitelji, a zanimljivo je da je svaku epizodu prve sezone pratilo skoro milijun i pol gledatelja. Osim drugačijih tradicija i međusobnih obiteljski odnosa, gledateljima je vjerojatno najzanimljiviji bio sav kič i blještavilo koje su zahtijevali mladenci, a koje je većinu vremena prelazilo granice dobrog ukusa.

'Naked and Afraid'

Prvo mjesto najbizarnijeg reality showa pripada ovoj emisiji, čiji naslov vam je sve rekao - natjecatelji su doslovno goli i prestrašeni. Svaka epizoda prati dvoje kandidata koje se po prvi put upoznaju, te imaju za zadatak goli preživjeti u divljini 21 dan. Nakon što se u potpunosti skinu i upoznaju, partneri moraju u svojoj okolini pronaći vodu, hranu, načiniti odjeću i napraviti sklonište. Ova emisija donijela je Discovery Channelu ogromnu gledanost, te joj se i nakon pet sezona popularnost nije smanjila.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene