Estradni skandal

IMAMO SMS PREPISKU Majka Sare Elene poslala pismo redakciji!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ksenija Menkovska stala je u obranu kćeri Sare Elene, bivše pjevačice grupe ET koja se s vođom grupe razišla nedavno. Poslala nam je SMS prepisku te mail menadžerice grupe ET.

Sara Elena i grupa ET više ne surađuju, a posljednjih se dana prepucavaju putem medija i društvenih mreža. Na cijelu situaciju reagirala je i Ksenija Menkovska, majka bivše pjevačice koja nam je poslala pismo. U pismu se požalila na Adonisa iz grupe ET, na Nenada iz grupe Karma te na menadžericu grupe ET. Ksenija Menkovska pismo je poslala jer kaže da više ne može trpjeti 'nesposobnjakoviće' koji se promoviraju na račun njezine kćeri.

Pogledaj i ovo Marko Grubnić (Foto: Instagram) Sve sa stilom Modni mačak svjedočio protiv bivše pjevačice grupe ET s crvenom torbicom u rukama

'Sara se bavi pjevanjem od svoje 14 godine i pošteno zarađuje za svoj kruh, a već šest godina samostalno živi u Zagrebu. Naletila je na čovjeka koji ju je preporučio Nenadu iz Karme, a on ju je kasnije spojio i s Adonisom.

'Sara je prije dvije godine dobila ponudu da pjeva u grupi Karma, koja se tada raspadala. Sara je pozvao Nenad u Umag i stanovala je u njegovom apartmanu. Nenad je od nje tražio da napravi umjetne grudi, usne, tjerao je da jede jer je premršava', navodi Sarina majka u mailu koji nam je poslala.

Prema priči gospođe Ksenije Nenad Sari nije dao nikakav ugovor iako su već snimali u studiju. Tada je Sara Elena, prema priči majke, završila suradnju s grupom Karma.

'Karma ima novu pjevačicu, ali na koncertima Karme nova pjevačica otvara usta, a pjesmu 'Prvi poljubac' pjeva Sara Elena', tvrdi majka Ksenija koja je Nenada navodno zamolila da više ne koristi glas njezine kćeri. Nenad je tada, prema njezinoj priči, zaprijetio pismom odvjetnika.

Na sve ovo izjavu nam je dao i Nenad iz Karme. 'Apsolutno je netočno da sam ju tjerao na operacije. Ona ima nejednake grudi. Jedna je znatno manja, pa sam joj sugerirao da bi bilo ok napraviti korekciju. Nemam ja koga što tjerati na operacije, kao niti da više jede. Ona je kod nas bila lijepo ugošćena, bila je apartmanu, a prema vlastitoj želji je jela nekakvu bio hranu. Prvi poljubac pjeva nova pjevačica Stella, ali njezina majka tvrdi da pjeva Sara Elena. To nije istina. Sara je bila kod nas i radili smo s njom u studiju, ali nije zadovoljila i to je to. Nažalost njoj je to teško palo', kazao je Nenad.

Kasnije Sara preko iste preporuke odlazi na razgovor u grupu ET. 'U početku je sve bilo lijepo, a onda su je po tri i pol sata držali pred sobom i vrijeđali nju i njezinu obitelj. Govorili su joj da će je odgojiti jer je neodgojena. Sara je tražila garanciju za određen broj nastupa kako bi mogla preživjeti. Katarina menadžerica ju je na CMC festivalu toliko snažno uhvatila za ramena da je Sara Elena skoro pala', piše majka Ksenija.

Ksenija Menkovska navodi i kako je njezina kći često bila gladna, kako su od nje tražili da laže na društvenim mrežama te nije dobila nikakve informacije od Adonisa i Katarine. Honorar je navodno dobivala na ruke bez ugovora. Ukupno je zaradila 3 200 kuna, tvrdi majka koja je navodno sve proslijedila, kako kaže, Državnom odvjetništvu.

Ksenija Menkovska poslala nam je i mail Katarine Kolar, menadžerice grupe ET, koji vam prenosimo u cijelosti.

'Vaša kćer je potpisala ugovor 02.05.2016. godine, što znači da je član grupe, 3 mjeseca i 20 dana.
(06.05.2016. godine je predstavljena medijima, kao nova pjevačica, te je od toga dana i sama svjesna da više nije u mogućnosti nastupati samostalno, zamoljena da ne obavlja samostalne nastupe pod svojim imenom, jer je od toga dana javno članica grupe ET ).

Ugovor osim što ga je prekršila već nekoliko puta (što joj nismo nikada spomenuli, smatrajući da je omaška, da joj treba vremena…), sada drsko zahtjeva garanciju NJOJ od 4 nastupa mjesečno. Očito takvo ponašanje nije omaška, već plan, cilj ili što već, iz samo njoj poznatih razloga.

Ovdje se ne radi o njoj, ovdje se radi o grupi ET, a ne o njoj kao solo izvođaču.

Tko u današnje vrijeme u bilo kojem segmentu estrade pa i drugih sličnih poslova može garantirati tako nešto, sukladno današnjoj situaciji u zemlji i sveopćoj krizi.

Ugovori su napravljeni pro-forme, nikada, apsolutno nikada grupa ET, kao niti jedna dosadašnja pjevačica grupe nikada nije spomenula ugovor, niti je o njemu bilo razgovora, jer je uvijek sve funkcioniralo, jer je ljudskost bila iznad slova na papiru.

U vašu kćer kao dio grupe uložen je enormno velik financijski iznos, kako bi uopće mogla prezentirati grupu, kako bi se izradile promotivne fotografije s kojima je predstavljena kao nova pjevačica grupe, te kao i za ostale segmente njenog javnog i privatnog pojavljivanja, a od nje se očekivalo pridržavanje ugovora.

Umjesto toga dobili smo atmosferu u kojoj je nemoguće raditi, koja je okrunjena sa njenim prohtjevima.

U nastavku je prijepis poruka i maila od Sare- Elene, što svakako želimo da pročitate, te iz navedenih napisa želimo da i vi prisustvujete sastanku u Zagrebu.



Mail: Bok Adonis
Evo, ja bih rado da se ugovor malo izmjeni i da se upise stavka da ste mi obavezni osigurati minimalno 4 gaže na mjesec...
Nadam se da je to uredu?

Sms: Jesi dobio jučer moj email, nisi mi ništa odgovorio

Sms: Sara, primili smo mail i poruke. Shodno tome želimo što hitniji sastanak na kojemu treba prisustvovati i tvoja mama. Molim te javi kada možete doći, ukoliko je moguće još ovaj tjedan. Hvala! Katarina

SMS: Čemu moja Mama??? Kakve veze ona ima sa vama i sa mnom osim kad se tiče plaćanja preko računa radi udruge? I molim da mi se odgovori na moj upit jer ako vi ne pristajete na to što sam vas zamolila, ja ne vidim više smisla u svemu ovome… Bila sam i više nego strpljiva

SMS: Sara, imaš poslovni ugovor u kojem su navedene sve stavke, pa tako i honorar. Možete doći u srijedu ili četvrtak na sastanak. Katarina

SMS: Pročitala sam ga i nisam to pitala. Tražim da se u ugovor doda stavka da ste mi vi obavezni minimum 4 gaže na mjesec osigurati!! U protivnom nemam više šta sa vama. Ako inzistirate na tome da moja Majka dođe, fino joj platite putni trošak do Zg-a i nazad jer žena nema novaca za takve egzibicije!

U velikom smo šoku od cijele situacije i ovakvog ponašanja. Okruženi smo suradnicima s kojima surađujemo ja 20 godina, a Adonis 30 godina, nikada nismo imali niti jedan problem, osobno ugovorim 150-200 koncerata godišnje, kako za izvođače koje exkluzivno zastupam, ali surađujem i sa svim izvođačima iz Hrvatske, i susjednih država. Sa nikime nikada nisam imala negativno iskustvo, nikada nikome nisam ostala dužna jednu kunu, kao što niti Adonis nije, nikada nisam imala niti jedan sudski spor, uz tisuće potpisanih ugovora, niti jednu svađu kako sa pjevačima, tako i sa organizatorima, što slobodno možete provjeriti kod svih izvođača i managera, od g. Paića, Kozomare, Tomislava Petrovića, Pavla Podolskog, Lidije Samarđije, Nade Ujević, Bubala, Mihaljeka, Lovorke Lisičić, Marijana Bistrovića i dr.. gotovo da nema izvođača kojemu nisam ugovorila nastup, ali nikada, baš nikada nisam doživjela ovakvu situaciju, i gotovo ne vjerujem da osoba kojoj je pružena takva prilika, kojoj je omogućeno apsolutno sve kako bi uspjela, vraća na ovakav način.

Od kada ja radim ovaj posao, punih 20- godina, nikada nitko nije uložio toliki trud, niti tolike financije u jednog izvođača. Izvođači osobno ulažu u svoje karijere, u svoj izgled u svoje fotografije, neki nakon desetak godina rada uspiju, a pojedini ne uspiju ni tada. Ono što je napravljeno u prva dva mjeseca suradnje sa Sarom- Elenom, pojedini izvođači to ne naprave u pet godina.

Nitko ne živi od hvalospjeva, i nama to ne treba, ali poštivanje ugovora, dostojanstveno ponašanje, poštivanje suradnika, opća kultura, to se očekuje od svake suradnje.

U ovu suradnju ušli smo otvorenog srca, te smo Saru- Elenu prihvatili i prigrlili doslovce kao vlastitu kćer, Adonis, kao ni ja, nikada joj nismo izgovorili ružnu riječ, nikada nismo rekli Sari da nešto nije dobro odradila, otpjevala, plesala, dignuli ton, a posebice u prvim danima ulaska u grupu, kada joj je trebala podrška. I kada su se naši suradnici žalili na njeno ponašanje, na njen naređivački ton, na njeno dizanje glasa i tada smo ju štitili govoreći da je nova u ovom poslu, da će naučiti, da možda ima tremu, da će sve doći na svoje.

Iscenirana svađa sa mnom na CMC festivalu (možda zbog treme, ili tko zna čega) da sam ju ja popravljajući kragnu gurnula da je skoro pala, riječi koje mi je izgovorila…, a koje nikada nisam čula od nikoga, to je nešto što uopće ne znam kako bih komentirala.

Suradnja je započela prije samog ljeta, koncertni nastupi se ne dogovaraju preko noći, i za iste je potrebno određeno vrijeme, ulaganje i mediji, što nekada može potrajati i godinama, čime nije „oštećena“ Sara- Elena, već financijski gubi i producent grupe Adonis, koji uz sav trud i ulaže u grupu, te i on čeka, te radi na uspjehu grupe, a uspjeh u estradi i zarađivanje je stvar amplitude i nije konstanta.

Prva vokalna proba Sare, cijelog koncertnog programa bila je 04.08. Početkom rujna je dogovorena audicija za plesačice jer je iste, a kvalitetne teško naći preko ljeta.

Sara je početkom srpnja javila da odlazi na mjesec dana na rad u Austriju, te koncert grupe ET u tom periodu nije nuđen organizatorima. Nakon dvadesetak dana, mojim upitom kako je na poslu navela mi je da ima problema sa smještajem u Austriji te da nije ni radila samo par dana, o čemu me nije obavijestila, a možda je bilo moguće ugovoriti neki nastup, čime je naštetila suradnji, ali joj to nismo nikada prigovorili.
Svjesni situacije i sami smo željeli da ta nova ET priča što prije uspije, kako bi svi od toga imali konačni benefit, što je u našem poslu uspjeh i novac.

Kako Sara naređujući kaže Adonisu sms-om „ Ubrzajte to malo!“, pitam Vas kao majku kako može uputiti takve riječi nekome tko je skoro vaših godina i koji ima 30- godina estradnog iskustva i zna što je krvavo zarađen kruh. Zar mislite da je netko tko je grupu ET stvorio, pa i dignuo iz pepela nekoliko puta, te ostvario i dan danas zavidan uspjeh da je glup, i da ništa ne shvaća, jer zna i shvaća iz iskustva da ništa ne dolazi preko noći, već za takvo nešto treba prvenstveno ljubav i vjera u posao, te puno truda, ulaganja, odricanja, a pogotovo strpljenja.

U tome leži najveći krivac neuspjeha mladih izvođača i zato više nitko ne uspijeva.

Sara se stalno žali kako nema novaca, kako nema za jesti, da joj je teško živjeti, da joj baka i djed više ne mogu pomagati, zašto je onda potpisivala ugovor ako je bila svjesna da ga neće moći ispoštivati. Nastup se prije nije mogao niti dogoditi jer nije bila ni spremna za njega, zar misli da je mogla nastupiti i dostojno prezentirati grupu sa jednom vokalnom probom, odmah po potpisu ugovora. Niti sada nije spremna, ne mora se izvlačiti za pucanje glasa na loš monitoring. (Istina, bio je loš, ali svi izvođači rade na vrhunskim ali i lošim, i svi odrade nastup profesionalno i do kraja). Adonis je radio sa najboljim „grlima„ Hrvatske i nije odgovor i razlog pucanja glasa monitoring, već nespremnost, neutreniranost i trema, a i to nije ništa što se ne može riješiti uz dobru volju i trening za što je opet potrebno određeno vrijeme. Vi kao profesor pjevanja, naravno razumijete o čemu Adonis govori.

Čak ju je i nakon nastupa Adonis pohvalio, shvaćajući sve gore navedene parametre, znajući da će joj to kao pjevačici i prvom nastupu puno značiti i dodatno ohrabriti za buduće nastupe.

Isto tako ona stalno tvrdi da je spremna, uvježbana, no ne zna sve tekstove, ne može izdržati cijeli koncert, te kao takva treba još neko vrijeme kako bi mogla održavati koncerte na nivou grupe ET, odnosno koji grupa traži od pjevačice.

Kako se Sara stalno žali na finacije, i ja se također mogu žaliti da mom djetetu ne mogu kupiti nove tenisice za prvi dan škole, niti novu jaknu, jer sam Sari kupila kosu za 4.000,00 kn, koju je ona nakon dva mjeseca ošišala, jer sam joj platila ugradnju noktiju, koje je potrgala nakon dva tjedna, što sam joj platila ugradnju trepavica, koje je silno željela i koje je počupala nakon dva tjedna, jer joj ništa od toga nije odgovaralo, što sam joj kupila odjeću i cipele za nekoliko tisuća kuna, da se ima u čemu pojaviti na partyu u Šibeniku, odjeću da ima u čemu na probu na CMC i za prešetavanje po hotelu, odjeću za nastup na CMC festivalu (preko 1.000 eur-a), i šminku, i frizuru da bude lijepa, i izbjeljivanje zubi da ima lijepi osmjeh, i moja tri para novih cipela koje nisam nikada obula sam joj dala, a ja sam išla u starima, i tako još stotinu stvari i to u samo 3 mjeseca i 20 dana.

Zapitajte se dali bi druge djevojke to cijenile i tako se ponašale, da im se uopće pružila šansa i dale sve te mogućnosti koje je ona dobila.

Adonis je kroz 30- godina glazbenog djelovanja upoznao tisuće ljudi i suradnika i nikada, apsolutno nikada nije ovako nešto doživio, i otvoreno vam kažem da mu se gadi ova situacija i da ne želi uopće komunicirati, jer diplomacija nije njegov način komunikacije.

Na posljednjem sastanku sa Sarom, kada smo joj objasnili situaciju da ne možemo surađivati ako je loš odnos među nama, njoj to nije bio nikakav problem, rekavši da je to posao, i da joj slobodno možemo naređivati, i nazivati ju „ malom „, jer ja nisam dozvolila da ju jedan naš suradnik u društvu naziva „malom“ i da nema problema da se prema njoj odnosimo krajnje bezobrazno. Mi smo ostali u šoku, u kojem smo još i dan danas.

Nama odgoj ne dozvoljava takve stvari i mozak ne može percipirati takve rečenice i izjave.

Mi nismo jeftina „kafana“ sa periferije, gdje se skuplja polusvijet, već je ET priča koja je obarala rekorde dvorana, elitne clubove, a ja ozbiljna agencija sa dvadesetogodišnjim iskustvom.

Ne podcjenjujemo ničiji krvavo zaređeni novac u „kafani“ ili bilo gdje drugdje, ali ne dozvoljavamo da „kafansko ponašenje“ bude dio našeg tima i da nam se nameće.

Mi ne možemo dozvoliti da se neko dere na nas, da nas prekida i da razgovara kao sa svojim prijateljicama na kavi, da nam izgovara riječi „ne seri“ u bilo kakvom smislu rečenice, jer se mi ne deremo na nju, ne vrijeđamo ju, ne razgovaramo se tako niti u kući, niti sa prijateljima, a ponajmanje sa kolegama i suradnicima.

Kako vi mislite da Adonis ima volju napisati sa dušom pjesmu koju će Sara trebati sa dušom iznijeti, kako vi mislite da ja mogu dogovoriti i hvaliti njen nastup, osobnost, kako bi dogovorila koncert, kako bi dogovorila intervju, slikanje, nastup na televiziji, kako bi zainteresirala novinare, ako je ostavila ovakav dojam i gorak okus u ustima, ako ćemo surađivati u ovakvom okruženju, ako će Sara iz dana u dan željeti izmjene u ugovoru, imati nove prohtjeve. Ovo nije samo posao, mi nismo lažni, suradnja traži odgovornost i sigurnost, kako nje u nama, tako i sigurnost da će ona izvršavati stavke ugovore. Tim, grupa, nikada neće uspjeti niti sa najvećim hitom u povijesti, ukoliko sama grupa ne funkcionira i zrači negativnom energijom.

Ona se prema Adonisu i meni odnosi kao da smo šmrkavci, kao da mi to sve moramo, ništa od toga nije naša obaveza, nište od toga mi ne moramo, ništa od toga ja nisam morala, ali smo željeli uložiti u njen izgled, jer je to brži način da se dođe do publike, do medija, da se što brže zakotrljaju stvari, kako zbog nas, tako i zbog Sare.

Kao što i sami imate mogućnosti vidjeti u medijima, cijela priča je dobro započela, pogodili smo joj image, Saru smo uz pomoć stilista, vizažista, frizera i PR-a nametnuli medijima, i sve je odlično započelo, planova za jesen je bilo još puno, ali za sve je potreban novac, i nemoguće je svakodnevno ulagati u njen izgled, jer ona sama ne ulaže u njega.

Zahtjevi, prohtjevi, uvjetovanje, prijetnje, ulični govor, nama je nepoznat pojam, i ne želimo na taj način komunicirati, niti surađivati.

Sara- Elena je ugovor o poslovnoj suradnji potpisala, zar mislite da nakon 3 mjeseca može mijenjati ugovor, zato jer se to njoj prohtjelo, mijenjati stavke ugovora, ucjenjivati, to nećemo dozvoliti niti Adonis, niti moja agencija, kao ni ja osobno.

Bilo kako bilo, ovo neće proći kako si je Sara zamislila, jer ako misli da se sa nama može razgovarati kao sa svojim prijateljicama, kao da smo na cesti, onda ćemo postupiti na drugačiji način.

Ove prijetnje smo, kao i svu korespodenciju sa njom od početka ulaska u grupu proslijedili našem advokatskom uredu, jer si nakon svih ovih godina ne možemo i ne želimo dozvoliti da nam netko u koga smo uložili sve i dali mu sve, uništi uloženo, samo iz svojih hirova i nekulture.

Molim Vas javite kada možete doći u Zagreb na sastanak zajedno sa Sarom, da probamo ovo riješiti civilizirano i mirnim putem.

Hvala Vam unaprijed,

Katarina Kolar

Čini se da se ovaj skandal pretvara u pravu sapunicu.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene