sami počeci dnevnika

Od ovih fotografija Marije Miholjek i Petra Pereže prošlo je 17 godina, evo kako su oni reagirali kad su ih vidjeli: ''Najvažnije od svega je da nam je osmijeh isti!''

Marija Miholjek i Petar Pereža - 2 Marija Miholjek i Petar Pereža - 2 Petar Glebov/Pixsell 1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Marija Miholjek i Petar Pereža - 1 Marija Miholjek i Petar Pereža - 2 Marija Miholjek i Petar Pereža - 3 Marija Miholjek Petar Pereža - 3 Petar Pereža - 2 Petar Pereža - 1 Marija Miholjek i Petar Pereža - 2 Marija Miholjek i Petar Pereža - 3 Marija Miholjek i Petar Pereža - 4 +17 Marija Miholjek i Petar Pereža - 1 Galerija

Marija Miholjek i Petar Pereža od samog su početka dio Dnevnika Nove TV. Od ovih njihovih fotografija prošlo je 17 godina, a nama su otkrili i što se od tada promijenilo u njihovim životima.

Marija Miholjek i Petar Pereža voditelji su Dnevnika Nove TV od samih početaka, a kad se spomene ova informativna emisija, njihova lica prva su među asocijacijama.

Dnevnik je nedavno proslavio 18 godina od prvog emitiranja, a Marija i Petar svoju voditeljsku poziciju nisu htjeli zamijeniti nijednim drugim poslom. U našoj galeriji možete vidjeti njihove fotografije stare 17 godina, a nama su otkrili što je danas drugačije nego tad i kako gledaju na svoj put na Novoj TV. 

Marija se od samog početka nije gotovo ništa promijenila, ali ona skromno govori:

''Ove fotografije vratile su me u vrijeme samih početaka našeg Dnevnika uz koje nas veže puno uspomena. Godine nose svoje i promjene su, naravno, dio života, ali najvažnije od svega je da nam je osmijeh isti! I prije 18 godina i na fotografijama od neki dan kad smo slavili punoljetnost Dnevnika. Lijepo je kad čovjek i u svom radnom okruženju ima kolege uz koje se i stres lakše podnese.''

Da je novinarstvo nešto čime se želi baviti znala je oduvijek, a na voditeljsku poziciju i nakon toliko godina gleda s poštovanjem.

''Od gimnazijskih dana u mom rodnom Đakovu znala sam da je novinarstvo put kojim bih željela ići. Voditeljski dio posla došao je nakon godina u pisanom, radijskom, a potom i televizijskom novinarstvu. Poziv na Novu TV za mene je bio veliki izazov koji sam odlučila prihvatiti. 18 godina poslije ovaj posao za mene je i dalje izazov jer svaki dan donese nešto novo, ali i velika ljubav'', govori Marija.

Petar Pereža Dnevniku Nove TV pridružio se 2005. godine. Na pitanje koja je razlika između Petra danas i Petra na početku voditeljske karijere, govori:

''Ponekad mi se čini kao da je to bilo jučer i da nema nikakve razlike! Onda me vi novinari šokirate s brojkom godina koje su proletjele! Osjećam se ipak malo zrelije, a osim par sijedih više i malo drugačije frizure i dalje mi je zabavno s dragim kolegama koji svaki dan rade stresan i odgovoran posao. Tako već 18 godina.''

Biti novinar stresan je posao, a dok reporterske pozicije zahtijevaju odlazak na teren, voditeljski posao zahtijeva ostanak dokasna kako bi i gledatelji večernjih vijesti dobili svoje pravovremene informacije. Iako nekoliko puta tjedno na poslu ostaje i do poslije ponoći, Petar uspijeva izbalansirati obveze zahvaljujući jednoj osobi.

''Ovo je itekako stresan posao i mnogi u njemu izgore. Zahvaljujući ponajprije mojoj supruzi Morani, koja je savršeno izbalansirala svoj posao, moj posao, brigu oko djece dok me nema - nikada nisam bio pod dodatnim stresom. Ali da mi ponekad nedostaje sna - to je istina'', priznaje.

Marija danas vodi Dnevnik sa Sašom Kopljarom dok se Petru Pereži priključila Romina Knežić, a ovoj savršenoj četvorki prije dvije godine pridružili su se i mlađi kolege Valentina Baus i Dino Goleš.

U našoj fotogaleriji možete pogledati fotografije iz 2006. godine na kojima su Marija i Petar 17 godina mlađi, ali istog vedrog duha i s istim ciljem – da gledateljima Nove TV svakodnevno pruže informacije koje zaslužuju znati.

  1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Milanka Opačić Milanka Opačić Milanka Opačić Milanka Opačić +25 Milanka Opačić Nekad i sad Nekoć je slovila kao najbolje odjevena hrvatska političarka, a i danas plijeni poglede gdje god se pojavi!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić - 1 Ecija Ojdanić - 3 +27 Ecija Ojdanić - 2 Celebrity Nikad zgodnija Ecija Ojdanić u haljini s prorezima na grudima i trbuhu ukrala svu pažnju, nije ni čudo da su se svi za njom okretali

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene