Prošlo je 39 godina!

Snimio je najpoznatiju božićnu pjesmu, a evo kako danas izgleda pomalo zaboravljeni glazbenik koji je ostao u sjeni slavnog Georgea Michaela!

Andrew Ridgeley i George Michael Andrew Ridgeley i George Michael Screenshot/Youtube 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Andrew Ridgeley Andrew Ridgeley Andrew Ridgeley Andrew Ridgeley Andrew Ridgeley Wham! - 8 Wham! - 6 Andrew Ridgeley Wham! - 4 wham, netflix +2 Wham! - 10 Galerija

Andrew Ridgeley je uz Georgea Michaela činio grupu Wham! čiji je hit "Last Christmas" ovih dana po prvi put završio na prvom mjestu britanske top ljestvice.

Pjesme grupe Wham! "Last Christmas" iz davne 1984. godine postala je jedan od zaštitnih i prvih znakova dolazaka Božića i blagdana, a koja se i danas emitira na svjetskim radijskim postajama.

Ovih dana ispisala je i povijest i to nakon što se našla na prvom mjestu najslušanijih pjesama tijekom božićnog razdoblja, što je jedan od članova grupe, pokojni George Michael oduvijek priželjkivao, a to tome se oglasio i njegov kolega Andrew Ridgeley. On je izjavio kako bi George bio izvan sebe da zna da je njihova pjesma završila kao broj jedan britanske top ljestvice.

60-godišnji Andrew pritom je otkrio i da su njih dvojica uspjeh Whama! uvijek mjerili pozicijama na top ljestvicama i kako bi bili razočarani kad bi završili na drugom mjestu.

"George bi bio izvan sebe što je nakon svih ovih godina konačno i to dobio. On i ja glazbu smo percipirali uglavnom u smislu službenih top lista i naš uspjeh uvijek smo kontekstualizirali uspjehom na ljestvici. Bilo je veliko razočaranje za obojicu kada ne bi dosegla broj jedan jer je po našem mišljenju bila je stvorena za to. Da nije bilo pjesme benda Band Aidsa "Do They Know It's Christmas?" vjerojatno bi bila prva. To će puno značiti za naslijeđe Whama!, to je kruna slave", zaključio je.

Vječni favorit iz 1984. godine, autora Georgea Michaela, bio je na vrhu ljestvica u prošlosti, ali nikad u zadnjem tjednu prije Božića. Bio je uskraćen za prvo mjesto zbog pjesme "Do They Know It's Christmas?" i utrka za prvo mjesto je uvijek bila tijesna jer su je vodili protiv Mariah Carey, The Pogues i Sama Rydera i njihovih božićnih klasika.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Goran Bare i Majke u Areni Zagreb - 19 Goran Bare i Majke u Areni Zagreb - 3 Goran Bare i Majke u Areni Zagreb - 1 Goran Bare i Majke u Areni Zagreb - 2 +15 Goran Bare i Majke u Areni Zagreb - 4 Celebrity Pogledajte atmosferu s koncerta Gorana Bareta u Areni Zagreb, 14 tisuća ljudi u transu je pjevalo njegove najveće hitove!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Blanka Vlašić Blanka Vlašić i Ruben van Gucht Blanka Vlašić i Ruben van Gucht Ruben Van Gucht - 4 +26 Ruben Van Gucht - 3 Celebrity Suprug Blanke Vlašić podijelio je obiteljski trenutak sa sinom za pamćenje, evo čime se to ponosni otac pohvalio!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene