Novi film Igora Filipovića

Grad Zagreb kao glavni motiv filma 'Tok jedne svijesti'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dugometražni igrani film radnog naslova 'Tok jedne svijesti', redatelja i scenarista Igora Filipovića, djelo je skupine autora mlađe i srednje generacije filmskih profesionalaca.

Grad Zagreb kao light motiv filma ujedno predstavlja i svako okruženje s jednakim socio-kulturalnim fenomenom nove izgubljene generacije.

Pogledaj i ovo Halestorm 22. studenog Dobitnici Grammyja Halestorm vraćaju se u Zagreb: Moćna live mašina s najboljim ženskim rock vokalom današnjice priprema spektakl

Novi film redatelja Igora Filipovića

Mladić Tihi (Borko Perić), nezadovoljan slabo plaćenim poslom u tvornici, razapet je između želje iz tinejdžerskih dana da postane glazbena zvijezda i želje da nađe bolji i siguran posao. Njegova djevojka Lana (Ana Vučak) zaposlena je u banci i stvara mu pritisak da se egzistencijalno osigura.

Tihog to nerijetko muči i čini nesigurnim. Kada Lana predloži ozbiljnu životnu odluku, Tihi postaje neodlučan i dolazi do zapleta filma nezgodom u klubu: udarac u glavu naizgled ga promjeni u nekoliko sekundi.

>> Potresna priča o misterioznom nestanku jedne pjevačke zvijezde

Nesvjestan kako leži ošamućen i da se sve odvija u njegovoj glavi, postao je odlučniji, zauzima se za sebe. Toliko je uspješan da šarmira i velikog glazbenog producenta koji odluči uložiti trud i novac u njega. No, postoji samo jedna prilika! Razapet između konvencionalnih obveza prema Lani i trenutnog uspjeha kao glazbenika, slijedom okolnosti gubi svoju Lanu. U njihov prekid i odnos upleten je glazbeni producent Sanjin (Kruno Belko) koji Tihog uvodi u niz iznenadnih situacija u noćnom životu grada.

U paralelnoj radnji odvija se uzbudljiv noćni izlazak sa starim srednjoškolskim prijateljem, Pavlom (Dušan Bućan) koji je kvartovska faca, uvijek okružen lijepim, ali i pametnim djevojkama i poznat po mutnim poslovima. Tihi odluči sklopiti s Pavlom savez o zajedničkoj akciji te noći, ne znajući u što se zapravo upušta, a željan brze zarade. Nakon niza uličnih, komičnih i opasnih situacija, Tihi odluči s Pavlom opljačkati benzinsku postaju. Ideja se rodila u trenutku, gotovo nepromišljeno, iako Pavle ima iskustva u takvom poslovima otprije.

U konačnici, pred Tihim stoje dva izazova: prvi vlastiti koncert i u drugom dijelu svijesti, pljačka banke.


Scenarist i redatelj

Igor Filipović Fila, još krajem devedesetih započeo je svoj niz režiranja realističnih filmova svoje generacije baveći se “malim“ ljudima. Njegov pionirski pothvat, film “Nit života” ostvario je uspjeh na mnogim filmskim festivalima, doživio je svoje DVD izdanje 2000. godine.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene