Startaj Hrvatska!

Životne nedaće potaknule ju da pokrene svoj posao: Upoznajte Maju i njezine snack pločice!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Fertalić - 4 Maja Fertalić - 3 Maja Fertalić - 2 +0 Maja Fertalić - 1 Galerija

Teška dijagnoza i životne nedaće natjerale su Maju Fertalić da pokrene svoj posao pa tako danas proizvodi snack pločice. Prve je napravila za sebe, a kad je i od prijatelja dobila potvrdu, odlučila se za njihovu proizvodnju. Majinu inspirativnu životnu priču i poduzetnički put imat ćete priliku gledati u novoj epizodi emisije Startaj Hrvatska.

Samo nekoliko sastojaka dovoljno je za ove snack pločice. Iako jednostavne pripremom i izgledom, one iza sebe kriju priču. Često do ovakvih ideja upravo dovedu životne nedaće, a to se dogodilo i Maji.

''Mogu reći da je za sve zaslužna moja multipla skleroza jer u biti zbog nje sam morala promijeniti način prehrane. Samom promjenom prehrane sam shvatila da jednostavno ne mogu kupiti takav neki snack koji meni treba i koji smijem konzumirati i tu se rodila ideja da sama sebi počnem raditi snack pločice'', priča Maja Fertalić. 

Pogledaj i ovo Startaj Hrvatska - 7 Nije loše! Kandidati projekta Startaj Hrvatska okušali se u nečem skroz novom, evo kako su zapakirali svoje proizvode u riječi!

Majina želja je nadahnuti i potaknuti ljude da osvijeste kako hrana koju unose utječe na njih. Ovi su snackovi prepuni energije te dolaze u tri varijante. Original BARica napravljena je od kikiriki maslaca, orašastog voća i meda. Med kao jedini zaslađivač pridonosi razvoju imuniteta, dok će kikiriki maslac i orašasto voće utažiti i najveću glad.

''Orašasto voće i kikiriki maslac, želimo se fokusirati na zdravim nezasićenim masnoćama jer smatramo da je bitan unos kvalitetnih doza omega 3 masti i nekako bježimo od tih šećera i suhog voća'', priča. 

Prve pločice testirali su prijatelji, a kad su oni dali zeleno svjetlo, znala je da je na pravom putu.

''Sve je počelo prije godinu dana skoro sad da, prva barica se napravila u 9-tom mjesecu dvije i 2020'', kaže. 

''Bilo je izazovno u jednom pogledu no u drugom pogledu opet kada sam spojila namirnice koje smijem konzumirat, a njih stvarno nema puno vrlo brzo se rodio originalni recept Nutty Barice koji su prvo probali prijatelji naravno i njima se to jako dopalo i onda su molili da njima napravim'', priča. 

Pločice su brzo našle poklonike, no dalje nije mogla sama I trebala je vjetar u leđa. Zato se prijavila u projekt Spara Hrvatska i Nove TV, Startaj Hrvatska.

''Biti poduzetnik, danas pogotovo imati proizvodnju ovdje i ne outsourcat je izazovno, toliko da uopće nisam mislila da će to tako bit, ja sam uvijek neki vječiti optimista i onda kad dođeš pred zid shvaćaš da moraš rješavati prepreku po prepreku'', kaže. 

Maja je spremna suočiti se sa svim preprekama na putu, a nije ju pokolebalo ni to što se u poduzetničke vode otisnula upravo u vrijeme pandemije coronavirusa.

''Ja nisam imala što izgubiti, uporna kakva jesam, ne odustajem nikad u ničemu, guram to do kraja, glupo je reći ali ta pandemija mi je dobro došla da vidim kako stvarno tržište diše i da li su spremni u pandemiji korisitit i kupovat premium proizvode'', kaže. 

Cijelu Majinu priču te s kakvim se izazovima morala nositi, pogledajte u novoj epizodi projekta Startaj Hrvatska, ove subote u 18:15 na Novoj TV.

 IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Ljupka Gojić Mikić Ljupka Gojić Mikić +0 Mia Kovačić, Ljupka Gojić Mikić i Ida Prester Celebrity Nećete vjerovati koju je to slavnu facu odbila naša bivša manekenka: ''Mislim da je to najgora stvar koju sam sebi napravila!''

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Kristina Penava - 4 Kristina Penava - 6 Kristina Penava - 5 Kristina Penava - 3 +7 Kristina Penava Mandarina Nekad i sad Kristina Mandarina pokazala kako izgleda ovih dana, razlika od njezinih prvih fotki koje svi pamte itekako se vidi!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene