DOGAĐA SE

Priznale su svoje velike mane ''Malo sam nemarna po tom pitanju''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brojne zvijezde prisustvovale su još jednom događanju u organizaciji Udruge Europa Donna, sve u svrhu borbe protiv raka dojke.

I dok su pred našim kamerama uvijek u savršenom izdanju, naše poznate glumice i voditeljice priznale su svoje velike mane, otkrivajući kada su se posljednji put posvetile pregledu dojke i liječničkom savjetovanju.

''Prije tri četiri mjeseca ali zato što mi je trebalo, nešto me zaboljelo pa su me vozili ali dobro je sve, zdrava sam. A koliko se svjesno tome posvećuješ. Pa ima jedno deset godina'', kazala je Petra Kraljev. ''Jao,  ne smijem ni reći, malo sam nemarna po tom pitanju, kad sam bila mlađa sam bila obazrivija sad me nosi vrijeme, obaveze, sve, međutim svjesna sam i sama pogovotovo kad se događaju ovakve akcije odmah proradi onaj unutarnji glas u meni i neću uopće reći da sam se evo danas naručila popodne za sljedeći tjedan'', kazala je Minea.

Pogledaj i ovo Minea, TLZP "Ja se toga plašim" Pogledajte kako je Minea reagirala kada joj Igor Mešin pročitao misli, vidjelo se da nije bila spremna na ovo!

''Pazim na prehranu, vježbam puno i tu sam plus pet, a što se tiče pregleda tu sam totalno minus ne sjećam se kad sam zadnji put bila na pregledu'', otkrila je Sandra Lončarić Tankosić.  Upravo zato, Udruga Europa Donna još jednom je dala sve od sebe kako bi ženama skrenula pozornost na važnost borbe protiv karcinoma dojke. Uz okrugli stol na kojem se raspravljalo o planovima unaprjeđenja tehnologije liječenja i mogućnostima prevencije, održana je i projekcija filma Ma ma. Priča je to koja prati borbu žene koja se suočila s onom najtežom dijagnozom, a mnoge je podsjetila na njima bliske priče i iskustva. ''Bliski član obitelji je imao rak dojke tako da mi je to nekako ne znam, imala sam bliski susret s ime pa se dosta toga bojim'', kazala je Katarina Baban.  ''Ja imam dosta poznanica koje su prošle rak dojke tako da ja osobno redovito pregledavam samu sebe i pazim na sebe i to preporučujem svim mladim curama da nikad nije prerano počet brinut o svom zdravlju'', kazala je glumica Lana Ujević.

No zašto onda još uvijek broj oboljelih od karcinoma raste, a Hrvatska je u crnoj statistici druga po smrtnosti u Europi. ''Mislim da mi kao Hrvati dosta zapostavljamo zdravlje, ne ulažemo dosta u sebe, ne pazimo što stavljamo u taj mehanizam koji nas služi čitav život, imamo samo jedno tijelo i samo jedan život'', kazala je Mia Kovačić. 

Koliko god se uglavnom obraćali ženama, kada se govori o karcinomu dojke, ni muškarci nisu izuzeti iz priče. Briga za zdravlje i njima mora biti imperativ koji svatko provodi na svoj način.

Više pogledajte u prilogu IN Magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene