provokativan crnohumorni triler

Slatkica iz susjedstva od koje se ledi krv u žilama: Kako je djevojka koja obećava pokopala sve koji govore "sama je to tražila" ili "nije bila toliko pijana"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na trenutke urnebesna, na trenutka zastrašujuća "Djevojka koja obećava" originalna je kombinacija crne komedije, trilera i revenge porna koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nominiaran je za pet Oscara među kojima su i oni za najbolji film i najbolju žensku glavnu ulogu koju je zaradila sjajna Carey Mulligan.

Cassie Thomas je 30-godišnja bivša studentica medicine koja još uvijek živi s roditeljima, a za život zarađuje konobareći u lokalnom kafiću. Iako se na prvi pogled čini kako joj se u životu ne događa ništa posebno, Cassie svake noći izlazi u klubove, gdje glumeći naivnu i pijanu djevojku u nevolji, dovodi u klopku muškarce nečasnih namjera.

Pogledaj i ovo showbuzz Greška koja se događa svima POGLEDAJTE MALO BOLJE – ovo su dvije različite osobe!

Svi su, naime tvrdili kako je Cassie obećavajuća mlada djevojka dok ju tragedija njezine prijateljice iz studentskih dana nije preusmjerila na potpuno drugačiji put. Danas će joj pak samo jedan neočekivani susret omogućiti da ispravi sve nepravde iz svoje prošlosti.

Sadržaj je to filma „Djevojka koja obećava“ – neobične kombinacije crne komedije i psihološkog trilera koji od ovog tjedna možete pogledati u hrvatskim kinima. Osveta nikad nije bila zabavnija nego u debiju redateljice Emerald Fennell, a Carey Mulligan savršeno je utjelovila slatkicu iz susjedstva od koje se ledi krv u žilama.

U vremenima koje je obilježio pokret #MeToo, „Djevojka koja obećava“ savršeno je tempiran, odvažan, provokativan i divlji crnohumorni triler koji pojmu „girl power“ daje potpuno novo značenje.

Kritičare i publiku oduševio je film koji je na originalan način progovorio o strahotama s kojima se mnoge žene svakodnevno susreću.

Istovremeno, redateljica je filmom puno rekla i o muškarcima, kako onima koji su dobri, onima koji to samo glume ili pak onima čija se razmišljanja o ženama svode na fraze poput „sama je to tražila“ ili „nije bila toliko pijana“.

Crni humor podebljan aluzijama na lik i djelo Britney Spears, brojni preokreti i mračne tajne iz prošlosti svoj će vrhunac doživjeti u eksplozivnoj finalnoj sceni koja će s vama ostati još dugo nakon odjavne špice.

„Djevojka koja obećava“ bez ikakve je dvojbe film koji obećava pa mu tako mnogi predviđaju dobar rezultat na predstojećoj dodjeli Oscara.

Zabavna i nepredvidljiva „Djevojka koja obećava“ savršena je distrakcija za kratki bijeg od svakodnevnice. Kako za samce koji će nakratko pomisliti kako ipak nije tako loše biti sam, tako i za parove koji će tijekom filma skrivati pogled jedno od drugoga.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene