točka na i uspješne 2022.!

Održana svečana dodjela nagrade Cesarica, Eni Jurišić i Matija Cvek imaju hit godine!

Matija Cvek i Eni Jurišić Matija Cvek i Eni Jurišić Davor Pongracic/Cropix 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Matija Cvek i Eni Jurišić Matija Cvek i Eni Jurišić Matija Cvek i Eni Jurišić Vjeko Ključarić i Eni Jurišić Matija Cvek Vjeko Ključarić i Eni Jurišić Eni Jurišić +0 Matija Cvek Galerija

U četvrtak je u zagrebačkom HoB-u održana svečana dodjela nagrade Cesarica 2022. Uzbudljivo finale potvrdilo je uzbudljivu glazbenu godinu – najbolji od 12 najboljih protekle godine su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom ''Trebaš li me''!

Glazbu za Hit godine potpisuju Matija Cvek i Z++, dok je za tekst zaslužan Cvek. Ovom nagradom stavio je točku na i uspješne 2022. koju će pamtiti i po prepunoj dvorani Doma sportova početkom prosinca 2022. Vokalne sposobnosti talentirane Eni Jurišić savršeno su legle na pjesmu koja je zasluženo zasjela na tron najbolje pjesme u 2022. godini.

Pogledaj i ovo Matija Cvek obiteljsko gnijezdo! Pogledajte kako izgleda stan Matije Cveka, objave koje je podijelio po Instagramu otkrile su da se pomno pazilo na svaki detalj!

Novitet ove godine bila je i nagrada Cesarica Bestseller, nagrada izvođaču s najvećim brojem prodanih karata u protekloj godini. Ova nagrada pripala je Petru Graši koji je, prema službenim podacima HDS ZAMP-a za komercijalna glazbena događanja u 2022., ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica.
Hit autori su i ove godine Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić koji su u finalu nagrade Cesarica ove godine imali čak četiri pjesme: Loreninu „Jedno bez drugoga“ koja je Hit srpnja, „Baci oko na mene“ u izvedbi Tončija & Madre Badesse koja je Hit lipnja, duet Jelene Rozge i Matije Cveka „Zar je ljubav spala na to“ koja je bila Hit rujna i pjesmu „Samo se ljubit' isplati“ Jelene Rozge koja je dobila nagradu Cesarica za Hit studenog.

Kroz finale Cesarice 2022. vodila nas je Martina Validžić, a prilikom dodjele na pozornici su joj se pridružili Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja koji je uručio nagradu ovogodišnjim Hit autorima, Vjekoslavi i Tončiju Huljiću; zatim Boris Sesar, direktor Arene Zagreb koji je uručio nagradu Cesarica Bestseller Petru Graši i dvije dobitnice Hita godine prijašnjih godina – Franka Batelić i Zsa Zsa koje su uručile statue ovogodišnjim vlasnicima najprestižnije nagrade – Eni Jurišić i Matiji Cveku.

Poseban trenutak večeri bila je izvedba Lorene, Mie Dimšić i Eni Jurišić posvećena nedavno preminulom Massimu. U pratnji orkestra koji je cijelu večer čuvao leđa izvođačima, otpjevali su legendarne Massimove hitove - Stranac u noći, Mali krug velikih ljudi i Suze nam stale na put. Prepuna HoB dvorana ustala je na noge i dugim i emotivnim pljeskom odala počast jednom od najvećih.

Posebnost ovogodišnje dodjele svakako su bili i kadrovi prepunih dvorana na koncertima koji su se 2022. godine vratili na velika vrata. Konačno, nakon dvije godine zastoja, publika je opet dobila ono što najviše voli – glazbu uživo. Presjek najvećih koncerata kroz godinu bio je nešto što smo s užitkom gledali.


''U 2022. godini premašen je rekordni iznos naplate autorskih prava na glazbenim događanjima iz pretpandemijske 2019. godine. Dakle, ozbiljno je premašen i broj samih koncerata, što je posebno indikativno kad znamo da su koncerti „kao nekad“, tj. bez epidemioloških mjera, u 2022. godini zapravo ponovno krenuli tek krajem ožujka'', ponosno su izjavili organizatori temeljem podataka HDS ZAMP-a.

Najpopularnija imena domaće glazbene scene večeras su izvele svoje hitove na veličanstvenoj pozornici koju potpisuje Twentyone production.



 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene