Manje je više

Singlovi i dosad neobjavljene pjesme Nike Turković zaživjeli na njezinu prvom studijskom albumu: "Beskrajno sam zahvalna"

Nika Turković Nika Turković Matković & Vild/PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Nika Turković - 2 Nika Turković - 1 +0 Nika Turković Galerija

Nika Turković objavila je svoj prvi studijski album naziva "11".

Otkad je 2019. godine pjesmom "U mraku" unijela svježinu i domaćoj glazbenoj sceni predstavila sasvim nov i moderan zvuk, mlada kantautorica Nika Turković ne prestaje nizati hitove, zaobilaziti šablone, rušiti tabue i testirati glazbene i osobne granice.

Pogledaj i ovo Klisab revija Nataša Janjić Tip-top sređeni! Brojni poznati svoje su modne odjevne kombinacije pokazali na reviji domaćeg brenda, evo tko je sve stigao

Sada je došlo vrijeme da Nikini singlovi i dosad neobjavljene pjesme zažive i na njezinu prvom studijskom albumu "11". Ako ste mislili da ste od Nike čuli sve, ovo je tek početak.

"Kako u današnje vrijeme užurbanosti i prolaznosti stati, obratiti pažnju na najsitnije detalje i proživjeti ljepotu trenutka? Još je teže zastati ispred ogledala, pogledati se u oči, u dušu i suočiti se s vlastitim emocijama. Ponekad najbolji prijatelj, ponekad najveći neprijatelj, no imamo li snage spoznati detalje od kojih su satkane naše emocije? Premda naizgled jednostavan, ovo nije nimalo lak zadatak.

Manje je više, glavni je moto dugoočekivanog albuma prvijenca Nike Turković, na kojem je glavni naglasak na kombinaciji akustičnog zvuka i decentnih elektroničkih elemenata koji su samo podrška emotivnom vokalu u suvremenom aranžmanu nalik na globalne fenomene pop-glazbe. S velikom dozom jedinstvenog autorskog potpisa snažne, samouvjerene žene koja se ne srami ogoliti dušu slušatelju, pustiti ga u svoj intimni prostor te iskreno progovoriti o svakodnevnim usponima i padovima s kojima će se poistovjetiti mnogi. Ovo nije album za usputnu konzumaciju, naprotiv, zahtijeva punu pažnju slušatelja, kojeg uvodi u introspektivni svijet u kojem se poznato isprepliće s nepoznatim i gradi priču za snažnije sutra." (Maja Trstenjak, Glazba.hr)

"Album '11' presjek je protekle tri godine moga rasta, emotivnog, ljudskog, ali i glazbenog, pa tako posljednje tri pjesme možda najviše prikazuju ono što ćete od mene moći očekivati u budućnosti. Stalno rastemo i mijenjamo se, pa sam to ponosno prigrlila i odlučila sažeti u cjelinu koju ću i sama jednog dana moći uzeti u ruke, ponosna na ono što sam napravila. Beskrajno sam zahvalna svim ljudima koji su na njemu sa mnom radili godinama, a tu moje najveće hvala ide Ivanu Pešutu. Mojem prijatelju, producentu, glazbeniku, čovjeku koji je stajao uz mene od prvog dana i za kojeg se nadam da će tu biti još dugo. Zapravo smo tek počeli.

Veliko hvala i mojim omiljenim glazbenicima na našim prostorima, Pocket Palmi, s kojima sam odlučila raditi jedinu suradnju, kao i Tam i Fantomu, čiju pjesmu ponosno nosim na albumu. Ogromno hvala i mojoj prijateljici i dizajnerici Ani Žurić, bez koje ovaj vizualni identitet ne bi bio to što jest, kao i Senji Vild i Franji Matkoviću na ovakvim fotkama koje su mi dopustile da baš budem ono što trenutačno jesam", ispričala je Nika.

"11" će publika imati priliku slušati uživo već 16. ožujka u zagrebačkom klubu Peti Kupe, a uskoro stižu i drugi datumi.  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene