Tradicionalni koncert

Đani Stipaničev, Tedi Spalato, Lorena Bućan i Đorđi Peruzović pjesmama Vice Vukova oduševili su publiku splitskog HNK!

Đani Stipaničev, Tedi Spalato, Lorena Bućan i Đorđi Peruzović Đani Stipaničev, Tedi Spalato, Lorena Bućan i Đorđi Peruzović Maja Prgomet/PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Đani Stipaničev, Tedi Spalato, Lorena Bućan i Đorđi Peruzović Galerija

Svečanost koja se tradicionalno održava od 2001. godine u vrijeme Božića u splitskom HNK-u započela je uručenjem vrijedne donacije u iznosu od 30 tisuća kuna koje su primili Jelena Burazin, ravnateljica dječjeg doma Maestral i Eduard Vrdoljak, voditelj Centra za onkologiju KBC-a Split.

Bezvremenski hitovi legendarnog Vice Vukova podigli su na noge publiku splitskog HNK koja je uživala u dvosatnoj glazbenoj čaroliji u izvedbi šibenskog tenora Đanija Stipaničeva i njegovih gostiju Tedija Spalata, Đorđija Peruzovića i Lorene Bućan.

Pogledaj i ovo Tedi Spalato spoj prijateljstva i odlične pjesme Tedi Spalato i klapa Berulia napokon i u spotu zaplovili "Morem"

Uvod u humanitarni božićni koncert pod nazivom "SEM i prijatelji“ bilo je uručenje dva čeka na ukupno 30 tisuća kuna ravnateljici splitskog Dječjeg doma Maestral Jeleni Burazin i ravnatelju Klinike za onkologiju KBC Split Eduardu Vrdoljaku koje je darovala splitska tvrtka SEM 1986 čiji humanitarni koncerti već postaju tradicija, obzirom da je ovo već četrnaesti koncert u njihovoj organizaciji.

Odlično raspoloženu publiku oduševile su melodije svima znanih pjesama "Tvoja zemlja“, "Zvona moga grada“, "Bokeljska noć“, "Pismo ćali“, "Mirno teku rijeke“, ali i šaljive dosjetke zvijezde večeri Đanija Stipaničeva koji nakon koncerta nije skrivao zadovoljstvo.

"Ponosan sam što moj prvi samostalni koncert u splitskom HNK ima tako lijepi povod. Uživao sam na ovoj predivnoj pozornici sa svojim sjajnim bendom i dragim gostima Tedijem, Đorđijem i Lorenom koji su doprinijeli odličnoj atmosferi koja se itekako osjetila u dvorani. Izveli smo repertoar posvećen doajenu hrvatske glazbe Vici Vukovu čije pjesme ovakvim koncertima čuvamo od zaborava. Pozivam sve građane da sudjeluju u ovoj, ali i drugim humanitarnim akcijama tijekom cijele godine jer zajedno možemo puno toga“, izjavio je Đani.

Đanijevi kolege glazbenici nisu ni trenutka dvojili kada ih je pozvao da mu se pridruže na ovom svečanom koncertu. Tedi Spalato pokazao je svu raskoš svoje interpretacije; najprije je publiku zabavio duhovito iznijevši pjesmu "Finili su Mare bali“, a odmah zatim maestralnom vokalno-gitarskom izvedbom "Dalmacijo povišću pritrujena“ sve prisutne na trenutak odveo u neki ljepši, spokojniji svijet.

Velika nada hrvatske glazbe Lorena je u duetu s Đanijem otpjevala klasik "Neka cijeli ovaj svijet“ te svoj aktualni hit "Tvoja i gotovo“ dokazavši zašto nosi titulu buduće pjevačke zvijezde.

S legendarnim Đorđijem Peruzović čija neiscrpna energija može biti putokaz mladim pjevačima, publika je pjevala njegove nezaboravne pjesme "Di si bija kad je grmilo“ te "Ponoćno sunce“, a s velikim žarom otpjevao je i "Dalmatinsku elegiju“ Vice Vukova, koji je baš kao i on rođeni Šibenčanin.

Lijepa večer puna emocija, sjajne glazbe i dobrih namjera izmamila je osmijeh na lice svih prisutnih koji su kući otišli ispunjenih srca s pjesmom na usnama.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene