Pridružite se

Brojni Zagrepčani podržali Pokret za radost na zagrebačkome Cvjetnom trgu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Projekt provodi Coca-Cola HBC Hrvatska u cilju osvješćivanja javnosti o važnosti redovitoga kretanja i tjelovježbe za zdravlje, a obuhvaća mjerenje tjelesne spreme građana uz preporuku za oblik rekreacije.

Nove su aktivnosti projekta Pokret za radost održane danas u središtu Zagreba. Ondje su se na Trgu Petra Preradovića brojni Zagrepčani okupili kako bi sudjelovali u mjerenju svoje tjelesne spreme i priključili se vježbanju.

Pogledaj i ovo Anamarija Asanović - 2 golupčići! Kći našeg bivšeg Vatrenog više ne skriva koliko je zaljubljena, objavila je novu fotku sa zgodnim poduzetnikom!

Vaterpolist Josip Pavić poziva na zajedničko vježbanje u Zagrebu

Cilj je projekta promicanje zdravih životnih stilova i važnosti redovitoga kretanja te poticanje građana na vježbanje i boravak na otvorenome, a provodi ga tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji sa stručnjacima s Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. S pomoću mjerenja tjelesne spreme, koje je obuhvatilo mjerenje indeksa tjelesne mase, postotka masnoće u tijelu, krvnoga tlaka i broja otkucaja srca u mirovanju, Zagrepčani su stekli uvid u stanje svoje tjelesne spreme te u skladu s tim dobili i preporuku za kretanje i tjelovježbu.

Projekt su podržale i brojne poznate osobe, među kojima su bile Sandra Bagarić, Mirna Maras, Anamarija Asanović, Mara Bratoš, Anita Dujić, Petra Kurtela, Ines Huskić i drugi.

'Projekt Pokret za radost još je jedan od pokazatelja strateške usmjerenosti Coca-Cole HBC Hrvatska poticanju kretanja i zdravih životnih stilova. Njime želimo potaknuti građane na kretanje, a time neizostavno potičemo i dobro raspoloženje, što je u skladu s filozofijom naših robnih maraka koje promiču optimizam i radost. Sretni smo što su nam se brojni Zagrepčani pridružili u promicanju zdravlja, očito svjesni važnosti kretanja za kvalitetu života', istaknula je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević.

Dodala je da su projekt pokrenule Skupina Coca-Cola Hellenic i tvrtka The Coca-Cola Company na svjetskoj razini u želji da potaknu primjenjiva rješenja za problem pretilosti te istaknula da je cilj projekta obuhvatiti 20 posto ukupnoga stanovništva u državama u kojima će se provoditi.

Pokret za radost započeo je u 14 sati vježbama razgibavanja, a uslijedile su radionice za tjelovježbu te plesne radionice. Stručnjaci su s Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i promicatelji projekta mjerili tjelesnu spremu građana, odnosno indeks tjelesne mase, postotak masnoće u tijelu, krvni tlak i broj otkucaja srca u mirovanju. Podaci o tjelesnoj spremi bilježe se s pomoću posebne aplikacije na uređaju iPad, a stručnjacima i promicateljima služe za približnu procjenu zdravstvenoga stanja Zagrepčana i preporuke za oblik kretanja i rekreacije.

Prva su mjerenja tjelesne spreme u Hrvatskoj provedena krajem travnja na zagrebačkome jezeru Bundek, a uslijedila su mjerenja u Splitu te na Međunarodnoj konferenciji o kineziologiji, Plitvičkome maratonu, maratonu Adria Bike i Danima Bačvica. Mjerenja se provode na širokome uzorku pojedinaca različite dobi, spola i navika povezanih s kretanjem kako bi se dobila što vjernija slika općega stanja u stanovništvu, a svi ispitanici od stručnih kineziologa i promicatelja dobivaju i upute o prikladnim vježbama koje bi mogle utjecati na poboljšanje i unapređenje njihova stanja. Rezultati se bilježe i čuvaju, a građani mogu dati i svoju e-adresu kako bi dobivali redovite obavijesti o projektu te na temelju ponovnih mjerenja pratili promjene svoje tjelesne spreme tijekom godine.

Završnica projekta Pokret za radost bit će održana na zagrebačkome jezeru Bundek 13. i 14. rujna kad će se građani moći uključiti u niz zabavnih aktivnosti povezanih s kretanjem, poput rekreacijskih radionica, plesnih programa i skupne tjelovježbe, pod nadzorom stručnih instruktora te u društvu poznatih osoba iz javnoga života.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene