"ne morate nigdje do jutra"

Nakon dvije godine, bend Nemanja napokon pred zagrebačkom publikom: "Imat ćemo preparty, koncert i after party!

Bend Nemanja Bend Nemanja Sofija Modošanov/PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Bend Nemanja Galerija

Na koncertu će predstaviti svoj posljednji album Voodoo Beat koji je već naišao na odlične reakcije kritike, kao i publike na ljetnim festivalima.

Nakon što su novim albumom Voodoo Beat zatvorili svoju Ezoteričnu trilogiju, pulsko-zagrebački global beat bend nemanja će napokon izaći pred zagrebačku publiku. Dvije godine nakon posljednjeg koncerta u glavnom gradu, predstavit će album, ali i cijelu trilogiju u četvrtak, 21. rujna u Petom Kupeu!

Nemanja je projekt autora i glazbenika Luke Šipetića koji se široj javnosti prvi put predstavio 2019. svojim albumom Tarot Funk. Spoj plesnog istočnjačkog i anatolijskog funka okupan mističnim simbolima tarota zaintrigirao je publiku, ali i kritiku. Ubrzo je lansiran bend koji je brzo zaokupio pozornost regionalne scene, dok je album poharao regionalne, ali i europske glazbene ljestvice, čime je potvrdio da nemanjin specifični glazbeni stil ne poznaje granice.

Intrigantan melting pot raznih world music stilova i konceptualne tematike obavijene misticizmom nastavio se i na drugom albumu Cosmic Disco. Pod utjecajem Tibetanske knjige mrtvih i naizgled nespojivih stilova poput cumbije, tajlandskog funka i afro-funka nemanja je nastavio svoj uspješan koncertni pohod i uspjeh kod kritike. Album je, unatoč koroni, predstavljen od Ljubljane do Skoplja, a bend je u posljednje dvije godine usredotočen na live svirke i eksperimentiranje sa zvukom.

Aktualni album Voodoo Beat ide u smjeru daljnjeg razvijanja zvuka. Vrući afro-kolumbijski ritmovi, karipski dub i tropska egzotika namijenjeni su da uzdrmaju publiku u klubovima, a reinterpretacija poznatog mita o Orfeju i Euridiki, uz suptilne aluzije na dva kultna filma "Orfej" (Jean Cocteau, 1950.) i "Crni Orfej" (Marcel Camus, 1959.), pruža savršeno gradivo za one koji uživaju u konceptualnim albumima u udobnosti kauča.

"Dugo se kuhao ovaj album i sretan sam što pred zagrebačku publiku možemo dostaviti naš melting pot ritmova i melodija u nadi da će svi plesati od početka do kraja. Zato smo se i potrudili složiti zaokružen program - preparty, koncert i after party - sve u znaku i vibeu nemanje! Dođete na koncert - i ne morate nigdje do jutra! Vjerujem da ćete izguštati tu večer i zabaviti se jer ja sigurno hoću", kaže Luka Šipetić.

Publika je već odlično prihvatila album na nekoliko koncerata te nastupa na festivalima ovog ljeta na Krku, Korčuli, Lastovu i u Makarskoj. Slijedi i svirka na SHIP festivalu u Šibeniku gdje će nastupiti uz poznati talijanski bend Nu Genea, a sve će kulminirati koncertnom promocijom albuma u Petom Kupeu te nastupima u regiji.

Svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda kojeg čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić – te ponekog gosta iznenađenja. Program će započeti uz Dj-e već u predvečernjim satima na terasi kluba.

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Zvonimir Bebek Zvonimir Bebek, Željko Bebek, Borna Čop Željko Bebek, Davor Radolfi, Zvonimir Bebek Željko Bebek, Davor Radolfi, Zvonimir Bebek +20 Zvonimir Bebek Celebrity Nasljednik naše glazbene legende izgleda kao prava rock zvijezda, a djevojke ga s razlogom obožavaju i obasipaju ljubavnim porukama!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Bianca Censori i Kanye West - 2 Bianca Censori i Kanye West - 4 Bianca Censori i Kanye West - 3 Bianca Censori i Kanye West - 5 +27 Bianca Censori i Kanye West - 1 Celebrity Grudi je prekrila samo prozirnom trakom što je većinu zgrozilo, a gađenje je izazvao i još jedan detalj na njoj jer - takva je izašla na ulicu!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene