Bili su najpoznatiji par

Zbog 18 godina starijeg boema bacila se u rijeku iako nije znala plivati, a njihovu je ludu ljubav zbog jedne stvari osudio čak i Vatikan!

Jane Birkin i Serge Gainsbourg Jane Birkin i Serge Gainsbourg Profimedia 1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Jane Birkin i Serge Gainsbourg Jane Birkin i Serge Gainsbourg - 3 Jane Birkin i Serge Gainsbourg - 4 Jane Birkin i Serge Gainsbourg - 2 Jane Birkin i Serge Gainsbourg - 1 Jane Birkin - 7 Jane Birkin - 6 Jane Birkin - 4 Jane Birkin - 5 Jane Birkin - 3 +6 Jane Birkin - 2 Galerija

Jane Birkin bila je poznata po burnoj ljubavnoj vezi sa Sergeom Gainsbourgom.

Vijest o smrti legendarne glumice i pjevačice Jane Birkin rastužila je njezine obožavatelje i glumački svijet, a u kojem je stekla status prave ikone.

Tijekom 60-ih godina Jane je postala prava ikona, karizmatična, lijepa, sa smislom za modu, kontroverzna. Uza sve, živjela je ludu ljubav sa Sergeom Gainsbourgom s kojim je otpjevala i kultni singl "Je T'aime... Moi Non Plus".

A kada je osamdesetih nastala torbica naziva Birkin, malo tko mogao je očekivati da će taj ručno izrađeni modni dodatak postati statusni simbol, jedan od najtraženijih, pa čak i najskupljih modela na svijetu. Jane je u razgovoru s Ivanom Nanut za IN magazin prije nekoliko godina kako je ona bila zaslužna za njezino nastajanje, ali i zbog koje je pjesme gotovo završila u zatvoru, zašto se bacila u rijeku, iako nije znala plivati, te zbog čega je imala tek jednu birkinicu.

"Čekala sam da ova postane rabljena i istrošena, tad je lijepa", rekla je Birkin.

Prisjetila se i burnog života s partnerom Sergeom Gainsbourgom, s kojim je surađivala i poslovno, a najpoznatiji rezultat suradnje svakako je singl "Je T'aime... Moi Non Plus". Smatrali su se jednim od najpoznatijih parova 60-ih i 70-ih. Njihova burna i luda ljubav znala je nekad završiti i pitom u lice, kao onom koju je Jane bacila Sergeu u lice nasred restorana.

"Ustao je vrlo dostojanstveno. Nisu ga gluposti mogle omesti. Otišao je prema vratima, a komadi pite padali su s njega. Vidjela sam ga na stubama i skočila sam u Seineu. A nisam znala plivati, struja me vrtjela ukrug", prisjetila se Jane u razgovoru za IN magazin.

Na kraju su je izvlačili vatrogasci, a Serge joj je oprostio sve.

Upoznali su se 1968. godine na setu jednog filma u Francuskoj, kada su njoj bile 22, a njemu 40 godina i bez obzira na veliku razliku u godinama započeli su ljubavnu vezu. Ona je potrajala 13 godina i učinila ih najpoznatijim francuskim parom .

Njihova duet "Je t'aime... moi non plus" bio je zabranjen na radiju u nekoliko zemalja i osuđen od strane Vatikana, no pjesma je postigla svjetski uspjeh.

"On i ja postali smo najpoznatiji parov na taj čudan način zbog 'Je t'aime' i zato što smo bili zajedno 13 godina, a on mi je bio prijatelj sve do dana kada je umro 1991. godine. Tko bi mogao tražiti više?", izjavila je Jane za CNN 2006. godine.

Jane je preminula u 77. godini u Francuskoj gdje je živjela, a uzrok smrti zasad nije poznat. Iza nje su ostale tri kćeri Charlotte Lucy Gainsbourg, Kate Berry i Lou Doillon.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Jane Birkin - 3 Jane Birkin - 1 Jane Birkin - 2 Jane Birkin - 3 +8 Jane Birkin - 6 Celebrity Preminula legendarna glumica i ikona Jane Birkin, bila je jedna od najvećih senzacija, a pamtit će je i po omiljenom modnom detalju!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Kovač - 6 Sonja Kovač - 7 Sonja Kovač - 5 Sonja Kovač - 4 +26 Sonja Kovač - 2 Nekad i sad Isplivale fotografije Sonje Kovač iz davne 2008. godine, evo kako je izgledala kada je još bila daleko od laskave titule koju danas nosi!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene