Doručak šampiona

Dnevnik Nove TV prvi donosi dijelove kontroverzne predstave o boksačkom šampionu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mate Parlov legenda hrvatskog boksa bio je inspiracija za predstavu ''Doručak Šampiona'' koja je pretpremijerno izvedena sinoć na Malom Brijunu. Ekipa Dnevnika Nove TV bila je tamo i prvi vam donosimo dijelove predstave koja je samo deset dana prije nego je zaživjela morala mijenjati ime.

''Doručak Šampiona'' novi je naziv nakon što je udovica Boksačke legende zabranila da se njegovo ime Koristi u predstavi.

Pogledaj i ovo Cabaret - Koncert za žlice i gitaru (Foto: Teatar Exit) Autorski projekt Premijera: Uglazbljena poezija "Cabaret – koncert za žlice i gitaru" stiže na Brijune

''Doručak šampiona'' službeno nije priča o Mati Parlovu, nego priča o šampionu, boksaču, sportskoj legendi.

''Vrlo često mi ne razmišljamo na takav način kad promatramo te ljude koji su se puno toga odrekli u životu da bi postali to što jesu", rekao je glumac Slavko Štimac.

Kada je stigla obavijest o zabrani korištenja imena bio je to novi izazov i za režisera Aleksandara koji je predstavom htio upozoriti na mnoge probleme u društvu.

"O tome da se čovjek ne gleda kroz titule šampiona, pijanca ili nacionalnosti, nego da je čovjek - čovjek te pričamo malo o mentalitetu koji stvara šampione samo da bi ih vidio kako padaju", kaže Aleksander.

Osnivač kazališta Ulysses Rade Šerbedzija predstavu je prvi put pogledao sinoć. "Ona je više kao refleksija u svemu tome - što to uopće znači to ime, ta energija, taj šampion, što to znači u našim sjećanjima, u našim emocijama", kaže Šerbedžija.

Publika je i bez spominjanja imena znala o kojem se šampionu radi. A nedaleko od Brijuna u Puli rodnom gradu Mate Parlova i dalje postoji njegov kafić Mate. Danas ga vodi njegov sin. Fotografije, nagrade, priznanja, životna postignuća Mate Parlova u svakom su kutku.

Obitelj ne želi pred kamere. Oko zabrane korištenja imena su složni. Predstavu ne žele komentirati niti reći hoće li je pogledati.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene