Finale "Kuće od karata"

"The bitch is back": Prvoklasna k***a koju obožavamo mrziti nadmašila je svog supruga

House of cards (Foto: Profimedia/Netflix) House of cards (Foto: Profimedia/Netflix) Foto: Profimedia/Netflix

Finalna sezona "Kuće od karata" na momente prelazi u sapunicu, no Robin Wright kao Claire Underwood dostojno je naslijedila svog supruga.

"Mislila sam da svi trebaju žaliti udovicu", tim se riječima Claire Underwood (baš poput svog supruga) direktno obraća publici u jednoj od prvih scena upravo objavljene finalne sezone Netflixove serije „Kuća od karata“.

Pogledaj i ovo Sean Penn - 1 Ne odustaje od ljubavi Nakon tri propala braka utjehu traži u mlađahnim ljepoticama, u društvu jedne snimljen je ovih dana

I što je najgore – žalimo je. Nakon što se streaming div ekspresno riješio Kevina Spaceyja uslijed afere sa seksualnim zalostavljanjem, politička drama privedena je kraju bez Francisa Underwooda. Claire je ulogu predsjednice SAD-a od svog supruga preuzela još na kraju prošle sezone, a u završnih osam epizoda, pokazala je kako je još opasnija i podmuklija od Francisa, čiji se duh ipak i dalje osjeti u hodnicima Bijele kuće.

Mnogi su se pitali kako će „Kuća od karata“ funkcionirati bez glavnog lika, no Robin Wright još je jednom utjelovila prvoklasnu ku*ku koju naprosto obožavamo mrziti. U novoj sezoni Claire se pokušava odmaknuti od ostavštine preminulog supruga, a iako je zasjela u Ovalni ured, mnogi u njoj vide lutku na koncu kojom bezuspješno pokušavaju upravljati.

Glumačkoj postavi u zadnjoj su se sezoni pridružili Greg Kinnear i Diane Lane kao dijabolični brat i sestra na čelu moćne korporacije, koji u predsjednici SAD-a vide savršen poligon za svoje megalomanske planove. Naravno, Claire baš kao i njezin suprug ne preza ni pred čim, pa politička savezništva sklapa i raskida u istom danu i, za razliku od svog supruga, pritom baš uvijek ostaje hladne glave.

Baš, kao i jedan od likova serije ponekad se ne možemo ne zapitati: "Je li ona uopće osoba ili samo glumi...?"

Zadnja sezona „Kuće od karata“ za razliku od prethodnih ima nešto manje epizoda i može joj se prigovoriti da u pojedinim trenucima prelazi u sapunicu, no tim ju je zabavnije pratiti.

Scenaristi su kroz vizuru fiktivne prve predsjednice SAD-a uz političke spletke progovorili i o aktualnom pokretu #metoo, zastupljenosti žena u politici te balansiranju majčinstva i karijere.

Uz Robin Wright, u šarolikoj glumačkoj postavi ističe se izvrsni Michael Kelly kao Doug Stamper, vječita siva eminencija koji je svom mrtvom šefu odan čak i preko groba.

Kući od karata može se prigovoriti pomalo „nabrzinu“ sklepan završetak, no za to će vas do samog finala držati u neizvjesnosti.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Goran Bare (FOTO: Matija Habljak/PIXSELL) Goran Bare (FOTO: Matija Habljak/PIXSELL) Goran Bare (FOTO: Matija Habljak/PIXSELL) Goran Bare (FOTO: Boris Scitar/PIXSELL) +2 Goran Bare (FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL) Celebrity Znate li kako je Bare izgledao u petak, a kako prije deset godina? Razlika je brutalna

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Rade Šerbedžija (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL) +0 Rade Šerbedžija (Foto:Profimedia) Celebrity Krenuo rat Šerbedžije i Štulića: ''Taj Rade mračno laže. Nikad nisam bio prijatelj s njime''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene