"Soba 104"

Uljuđeni kanibali, misionari lakog morala i propali hrvatski tenisači: Kakve tajne krije jedna motelska soba

Soba 104 (Screenshot: YouTube) Soba 104 (Screenshot: YouTube)

Soba 104 neobična je crnohumorna serija koja vješto eksperimentira s ustaljenim žanrovskim pravilima.

Serijski ubojice, uljuđeni kanibali i misionari lakog morala. Svi oni nakratko su posjetili jednu naizgled prosječnu sobu u motelu u New Yorku.

Pogledaj i ovo True Detective (Foto: HBO) treća sezona serije "True Detective" Napeta priča i vrhunske glumačke izvedbe: Krimić koji će vas zgrabiti već u prvoj minuti

"Soba 104" antologijska je serija braće Jayja i Marka Duplassa, čija svaka epizoda donosi nove likove koje povezuje jedino boravak u istoj motelskoj sobi.

Horor, triler, komedija, drama, pa čak i mjuzikl samo su neki od žanrova čijim se ustaljenim pravilima vješto poigrava ova neobična polusatna serija.

Svaka je nova epizoda HBO-ove serije poput kratke priče koja se čita u jednom dahu, a iako su obrađeni razni žanrovi, gotovo u svakoj epizodi prisutna je doza crnog humora i neizbježni obrat u zadnjim minutama.

Među zanimljivijim zapletima izdvojimo samo priču o umirovljenom hrvatskom tenisaču i liječenom alkoholičaru koji ostvari neočekivano prijateljstvo sa spremačicom ili pak mladog terorista koji iz motelske sobe pokušava aktivirati bombu na skupu desničara, u čemu ga ometa motelski domar.

Ako vam to nije dovoljno, tu su i dvije MMA borkinje koje privatni meč odluče organizirati baš u motelu, dva uljuđena muškarca koji motelsku sobu odluče iskoristiti za kanibalistički ritual ili mormonski misionari koji ne uspijevaju odoljeti svjetovnim izazovima.

"Soba 104" dočekana je hvalospjevima kritičara koji ističu dobro iskorištenu antologijsku strukturu serije, atmosferu prožetu napetošću te originalne i neočekivane zaplete.

"Soba 104" nikada neće imati salve poklonika, no ako ste ljubitelj pomaknutog crnog humora, nikako ne propustite ovaj skriveni dragulj od serije čija će vas svaka nova epizoda iznova iznenaditi.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene