Kompleksna tema

Priča o putu k ostvarenju tinejdžerskih snova nikoga ne ostavlja ravnodušnim, kao i trauma kroz koju bi i odrasli jako teško prošli

Serija Never Have I Ever Serija Never Have I Ever Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Serija Never Have I Ever Galerija

"Nikad nisam..." tinejdžerska je serija o odrastanju, izazovima koje nose tinejdžerske godine, žalosti, mentalnom zdravlju i prijateljstvu. Iako pratimo život mlade Devi i njezinih srednjoškolskih prijatelja, ova je serija za apsolutno sve uzraste. "Nikad nisam..." jedna je od najpozitivnijih, najslađih i zasigurno najbolje napisanih serija u žanru teenage dramedyja.

Na oduševljenje mnogih, prije tjedan dana izišla je četvrta i finalna sezona "Nikad nisam..." na Netflixu. Seriju su kreirali Mindy Kaling i Lang Fisher, dok se redatelji/redateljice i scenaristi mijenjaju kroz epizode.

Kaling i Fisher napravili su priču koja se vrti oko jedne sasvim obične tinejdžerke koja doživi traumu kroz koju bi i odrasli ljudi jako teško prošli. Iako je svjesna koliko joj se život promijenio u trenu, ona je i dalje tinejdžerka, ona i dalje želi imati prvog dečka, prvi poljubac, a najveća joj je želja da se upiše na prestižni Princeton.

Priča je zaista jednostavna, jasna i veoma je lako povjerovati situacijama koje se događaju unutar serije. Glavni narator serije poznati je tenisač John McEnoroe, koji nam služi kao prevoditelj misli Devi Vishwakumar. Za razliku od prvih triju sezona, u ovoj zaista vidimo tu divnu tranziciju od djevojčice do mlade žene. Serija je napisana apsolutno savršeno. Ima divan balans tinejdžerskog kaosa, emocija, komedije, drame i raznih loših odluka vođenih isključivo hormonima.

U ovoj sezoni fali nam flashbackova koji su dominantni u prvim trima sezonama, a koji služe da zaokruže jednu priču, situaciju, emotivno stanje ili podcrtaju neku važnu poruku. Manjak flashbackova u posljednjoj sezoni prikaz je i emocionalnog odrastanja glavnog lika, njezine tranzicije u ženu i prioriteta u privatnom i akademskom životu.

Scenaristi, kreatori i redatelji stvorili su seriju koja je iznimno šarmantna u svojim likovima, priči, ali i načinu na koji nam tu priču prenose. "Nikad nisam..." serija je za koju vam je jasno da će imati sretan završetak, ali nije predvidljiva kao što bismo mogli pomisliti na početku. Gotovo svaka epizoda završi s nekim zapletom. Zapletom koji će tinejdžerima biti iznimno vjerodostojan, dok će malo starijim gledateljima biti simpatična nostalgija na mlađe dane.

Kaling i Fisher kreirali su seriju kojoj će gledatelji u potpunosti vjerovati, u kojoj će se pronaći te s mnoštvom edukativnih problema i rješenja koji vrlo realno mogu pomoći mlađim gledateljima. Veoma je bitno napomenuti i aspekt mentalnog zdravlja koji se provlači od prve do posljednje epizode. Scene s psihologinjom nisu suhoparno napisane i režirane, nego su napravljane iz vizure tinejdžerke, što doprinosi boljem razumijevanju, ali i relevantnosti tematike. U svim sezonama, ali posebno u posljednjoj, "Nikad nisam..." omogućuje svojim likovima da napreduju. Oni doživljavaju očite promjene te prave prilagodbe kako bi njihov život išao dalje. U posljednjoj sezoni primjetno je manje tinejdžerske drame i radnja se usredotoči na pripremu likova za njihovu budućnost, ma kakva ona bila.

Lik oko kojeg se čitava priča vrti jest lik Devi Vishwakumar, koju je utjelovila sjajna mlada i talentirana glumica Maitreyi Ramakrishnan. Njezin lik konačno procvjeta u ženu za koju smo navijali da postane od samog starta. Ramakrishnan je ovo prvi glumački projekt, ali toliki profesionalizam ne viđamo čak ni od iskusnijih glumaca. Njezina prirodna gracioznost jednostavno izvire iz nje iz kadra u kadar. Sirovost, krhkost i odlično izgovorene replike, čak i one najsurovije crnohumorne, Maitreyi odradi s iznimnom lakoćom. Svaka promjena lika jasna je, vidljiva, a prirodni šarm koji ima uvuče vas u njezin lik u potpunosti. Njezina će vas iskrenost u nekim scenama zaista dirnuti do suza. Ostatak glumačke postave jednako je talentiran i nemate osjećaj kao da netko ne pripada toj priči. Većina likova dobije svojih pet minuta kako bismo ih bolje upoznali, ali i dublje shvatili odnos s glavnom heroinom.

"Nikad nisam..." jedna je od najboljih tinejdžerskih serija koju sam ikada imala priliku gledati. Bavi se kompleksnom temom odrastanja na jasan i jednostavan način. Epizode vam prođu u trenu, a vjerujte mi, želite da ima još bar četiri sezone. Bilo kako bilo, serija je završila na dostojanstven i simpatičan način, baš onako kako je i trebala. Koliko god imali godina, mi vam od srca preporučujemo da pratite kaotičnu Devi na njezinu putu k ostvarenju tinejdžerskih snova.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Iris Livaja na Instagramu - 2 Iris Livaja na Instagramu - 1 Marko Livaja s djecom Iris Livaja +27 Iris Livaja - 3 Celebrity Iris Livaja oglasila se nakon napete utakmice i ponovno pokazala da čvrsto stoji uz svog supruga

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Gruica Ana Gruica-Uglešić i Boran Uglešić - 1 Ana Gruica-Uglešić i Boran Uglešić - 5 Ana Gruica - 6 +19 Ana Gruica Celebrity Jedna od najzgodnijih Splićanki počastila pogledom na svoje isklesano i preplanulo tijelo: "Sine mili..."

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene