Triler od kojeg hvata jeza

Za ljubitelje iskrivljenih psiholoških trilera stigla je nova poslastica koju ne bi trebali propustiti

Planina straha Planina straha

''Planina straha“ roman je koji nosi vrlo tešku priču dviju djevojčica. Ova priča možda i nije za svaku vrstu čitatelja, ali ju mi u svakom slučaju svima preporučujemo

Za ljubitelje iskrivljenih psiholoških trilera stigla je nova poslastica koju ne bi trebali propustiti.

''Planina straha“ roman je koji nosi vrlo tešku priču dviju djevojčica. Ova priča možda i nije za svaku vrstu čitatelja, ali ju mi u svakom slučaju svima preporučujemo.

Kroz sedam poglavlja upoznajemo priču o tragičnom događaju koji je zauvijek obilježio selo Monteperdid. Osim toga dobivamo uvid u pomalo čudna zbivanja koja inspektorima koji vode ovaj slučaj dodatno otežavaju rad.

Naime, mještani, u neku ruku, ne dozvoljavaju da se pojedine stvari saznaju. Na ovaj način Agustín Martínez drži čitatelja zavezanog za stolac sve do posljednjeg slova.

Knjiga je teška i tu težinu osjetimo iz dvije perspektive. Jedna strana je užasavajuća priča nestalih djevojčica, druga je perspektiva privatnih života roditelja, inspektorice Sare i nesretnih mještana koji na neki način budu upleteni. Neki trenutci u toku čitanja knjige mogu vam se činiti pretjerani ali mnogi su načini kojima Agustín Martínez zakamuflira te istančane ''nedostatke“.

Iako je ova knjiga klasično napisan psihološki triler, posebnost se pronalazi u mračnom krajoliku planine Monte Perdid čiji će vam opisi izazvati dodatnu jezu. Roman je do sada oduševio ljubitelje ovog žanra pa bi i vi mogli pasti pod njegov šarm. A ako više volite vizualne medije, onda imate sreće jer će priča biti ekranizirana. Evo i mali uvid u radnju:

Na povratku iz škole bez traga nestaju jedanaestogodišnje djevojčice Ana i Lucía. Monteperdid je selo u Pirinejima gdje se zločin događa. Ono je izoliran i okužen čistom i surovom prirodom. Djevojčice je nemoguće pronaći te se istraga zatvara, a mještani sela su zauvijek obilježeni tom tragedijom. Sve se promijeni kada nakon pet godina pronađu Anu; izbezumljenu ju izvlače iz auta koji je bio u prometnoj nesreći.

Pitanje je gdje je Lucía? Sada i država reagira te šalje iz Madrida inspektoricu Saru Campos i njezinog šefa Santiaga Baina ne bi li uz pomoć lokalne policije pronašli Lucíu. Mještani sela ne govore mnogo, a Ana ne može mnogo pomoći. Jedino što preostaje jest planina.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene