Neočekivano!

Priču s čudnovatim likovima neće biti lako pratiti, a jedna stvar koja pomalo frustrira čini je ipak posebnom!

Film Asteroid City - 1 Film Asteroid City - 1 Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Film Asteroid City - 3 Film Asteroid City - 2 +0 Film Asteroid City - 1 Galerija

Wes Anderson redatelj je i scenarist koji je poznat po osebujnoj vizualnoj estetici svojih neobičnih filmova. "Asteroid City" nije ništa drugačiji što se tiče njegova prepoznatljivog stila, ali za razliku od njegovih prijašnjih filmova, ovo je djelo koje je iznimno teško pratiti.

Nitko ne ide gledati Andersonove filmove kako bi gledao realizam, nego ih gledamo jer nas uzbuđuje činjenica da ćemo imati priliku ponovno gledati visokostilizirano remek-djelo s pregršt neobičnih interakcija među likovima.

"Asteroid City" film je koji vam pruža upravo to. Čudnovate likove, odličnu glumačku postavu, iznimno detaljnu scenografiju i zapetljan scenarij. Ovaj film od njegovih prethodnih uradaka izdvaja činjenica da ga je frustrirajuće teško pratiti. Nisam imala pojma što sam gledala na kraju, a kada mi se učinilo da interakcija između dva lika vodi nekamo, pogriješila sam. Scenografija je napravljena u stilu crtanih filmova, dok su interakcije likova dosta monotone, što je i očekivano u Andersonovu filmu.

S obzirom na to da nam je na samom početku filma rečeno da gledamo televizijsku produkciju dramske predstave, scene izgledaju kao skice, a ne kao dio jedne cjeline. Anderson nam ovakvom redateljskom odlukom nikada ne dopusti da se zadržimo na nekoj posebnoj priči. Njegova autentičnost očituje se u raznoraznim slojevima u ovom filmu koji su fikcija, jedan izmišljeni svijet, ali koji iza silne mašte krije strahove realnih ljudi i svjetova. Jedini realistični dio filma, koji je zapravo hiperrealizam, jest u scenama kada gledamo kako glumci prave ovu predstavu koja je snimljena kao film. To su jedini trenutci u kojima se iole možemo približiti glumcima i kad zapravo gledamo neku vrstu mini predstava u trenutku kada se odvija produkcija predstave "Asteroid Cityja".

Iako zaista nisam shvaćala što gledam 90 posto vremena, na kraju samog filma nazirala se nada da ću se imati uhvatiti za nešto. Poslije sam razmišljala o filmu koji sam gledala i postalo mi je jasno da je Anderson spojio razne slojeve i fiktivne svjetove kako bi ipak pokazao da u svakom od tih slojeva ljudi/likovi žude za istinskim smislom života. Preispitivanje svoga života, života izvan našeg planeta, ali i istinska želja za pravom ljudskom interakcijom krucijalni su dio naših života. Andersonov "Asteroid City" čini se hladnim, monotonim, sintetičkim, ali je on zapravo film o ljudskom strahu u svim svojim segmentima.

Glumačka postava u "Asteroid Cityju" možda je i najsjajnija dosad, pa tako slušamo i gledamo Bryana Cranstona kao naratora filma/predstave, uvijek poznatog glumca iz Andersonovih filmova Jasona Schwartzmana, Scarlett Johansson koja glumi glumicu, Toma Hanksa, Stevea Carella, Mayau Hawke, Margot Robbie, Edwarda Nortona, Adriena Brodya, Tildu Swinton, Matta Dillona i mnoge druge. S obzirom na neobičnost priče i načina na koji je ona ispričana, svi su glumci zaista uvjerljivi u svojim čudnovatim ulogama. Dosljedni su svojim likovima od početka do kraja i doprinose kolektivnom bunilu i estetskoj savršenosti Wesa Andersona.

"Asteroid City" film je koji je u većini trenutaka frustrirajuće gledati. Frustrirajući jer ga želite pratiti i razumjeti, ali vam redatelj to ne dopušta. Upravo je to ono što film čini posebnim, a iako se neće svidjeti svima, možda čak ni strastvenim zaljubljenicima u Andersonova djela, on je i dalje poseban. Anderson je još jednom pokazao da se njegova autentičnost iznimno teško može kopirati te nas je s "Asteroid Cityjem" u potpunosti iznenadio jer nismo takav način pričanja priče očekivali od njega.

Osobno, za mene ovo nije njegov najbolji film, ali mislim da ga je itekako vrijedno pogledati zbog istančane estetike koja ne razočarava, odlične glumačke postave, ali i veoma čudnog scenarija koji je Anderson napisao zajedno s Romanom Coppolom.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Bianca Censori i Kanye West - 4 Bianca Censori i Kanye West - 3 Bianca Censori i Kanye West - 2 Bianca Censori i Kanye West - 6 +25 Bianca Censori i Kanye West - 1 Celebrity Supruga kontroverznog repera razbjesnila je naše susjede bizarnim i potpuno prozirnim kreacijama, a sada se suočava s ozbiljnim posljedicama!

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Ella Dvornik i Josip Marić, 2011. godina Ella Dvornik i Josip Marić, 2011. godina Ella Dvornik i Josip Marić - 1 Ella Dvornik i Josip Marić - 2 +22 Ella Dvornik i Josip Marić - 3 Nekad i sad Sjećate li se koga je Ella Dvornik ljubila prije Charlesa? S bivšim koji je njegova potpuna suprotnost planirala je i neobično vjenčanje

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene