nešto malo drukčije

Odličan feel good film koji je prije nekoliko dana bio najgledaniji na Netflixu, izvrsno paše uz čašu vina!

Love at First Sight Love at First Sight Profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Film Ljubav na prvi pogled +0 Love at First Sight Galerija

Za početak mjeseca imamo za vas odličan feel good film koji je prije nekoliko dana bio najgledaniji na Netflixu. "Ljubav na prvi pogled" romantična je komedija koja ima sve elemente tog žanra, ali dosta zanimljiviju i ne tako predvidljivu priču kao što je to slučaj s većinom romantičnih filmova.

Ovo je idealan film za gledanje nakon radnog tjedna i za maksimalno opuštanje uz čašu vina.

"Ljubav na prvi pogled" režirala je Vanessa Caswill, a scenarij za film kreirala je Karie Lovejoy. Film se temelji na romanu Jennifer E. Smith pod nazivom ''Statistička vjerojatnost ljubavi na prvi pogled''.

U narativnom smislu zaista imamo dojam kako smo dio knjige s obzirom na to da imamo simpatičnu naratoricu koja ne samo da nam govori što gledamo nego se i pojavljuje kao nekoliko različitih likova u filmu. Takva je vrsta naracije naravno tu da bolje objasni priču i likove, ponekad zbog toga što kao gledatelji možemo pretpostaviti što bi se moglo dogoditi, ali u ovom filmu tako specifična naracija savršeno je balansirana. Jasno je da gledamo film sa sretnim krajem, ali postoji nekoliko zapleta u priči koje jednostavno ne možemo predvidjeti. U redateljskom smislu Caswill je režirala film školski kada je u pitanju romantična komedija te po mom mišljenju zaista ne postoji niti jedan predugi kadar ili scena koja ne pripada filmu.

Od početka do kraja stilski je film u potpunosti u kontinuitetu, kao i u priči i glumačkoj igri. "Ljubav na prvi pogled" ispunjen je ugodnim zafrkancijama, romantičnim situacijama i zamršenim odnosima za koje ipak znamo da će završiti sasvim okej. Iako je veoma tipično za romantičnu komediju da se dva slatka glavna lika sretnu slučajno na aerodromu, završe u biznis-klasi i zaljube, Caswill i Lovejoy uspjele su dati nešto više tom feel good filmu. Osim vrtloga emocija i divnih glavnih likova koje zavolite instantno, detaljima u scenariju i zapletima kreatorice su ovom filmu dale interesantnost koja nije dominantna u takvom žanru u današnje vrijeme.

Haley Lu Richardson i Ben Hardy igraju Hadley i Olivera, mlade ljude koji dolaze iz potpuno različitih svjetova, ali ipak ih i mnogo toga veže. Oboje imaju specifičnu vrstu ljepote koju danas smatramo drukčijom. Oboje su izuzetno simpatični kao glumci, što se automatski prenosi i na njihove likove, koje čine neodoljivima. Ostali su glumci jednako simpatični, ali moram priznati ne toliko uvjerljivi kao dva glavna lika. Ipak, to ne umanjuje ovaj film u bilo kojem smislu, jer se ipak priča fokusira na Richardson i Hardyja.

"Ljubav na prvi pogled" divan je, lagan, romantični film koji će vas utopliti svojom pričom. Iako ovo nije najbolja niti savršena romantična komedija, ima zaista nekoliko trenutaka u filmu koji ga čine iznenađujuće dobrim. Karizmatični glumci, zanimljiva priča i činjenica da ćete se nakon filma osjećati dobro dovoljni su razlozi da "Ljubav na prvi pogled" bude odličan film za početak ovog mjeseca.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene