Naš odabir

Priča o gradu u kojem svatko ima nešto reći oduševit će vas na prvo čitanje, uvjerili smo se u to

Naslovnica knjige Cijeli grad priča Naslovnica knjige Cijeli grad priča Foto: PR

Fannie Flagg je autorica hit-knjige "Pohane zelene rajčice", a publiku je osvojila i knjigom "Posljednji susret cura s benzinske". Njezin novi roman nas je oduševio.

Fannie Flagg jedna je od onih spisateljica koja vas oduševi prvom knjigom koju pročitate te ne prestajete sve dok ne pročitate sve njezine knjige. Najnovija prevedena na hrvatski jest roman "Cijeli grad priča", a svojim humorom i lakoćom pisanja odmah vas uvede u zgode i nezgode gradića Elmwood Springs u Missouriju.

Priča prati Lordora Nordstroma, koji je stvorio predivno mjesto za život, a bogato nasljeđe nema s kime podijeliti te preko novina traži suprugu koja bi mu mogla roditi dijete i osnovati obitelj. Katrina je na početku priče u velikom gradu te se u SAD doselila iz Europe, no teži za tim da živi nekim mirnijim životom, koji će joj svejedno pomoći da novac šalje svojoj obitelji u Europu.

Lordor je najveći poduzetnik u gradiću koji tek raste, a ondje je napravio i prelijepo posljednje počivalište za sebe, ali i svoju obitelj koje se zove Spokojna livada. Osim njega i Katrine brojni njihovi prijatelji i susjedi polako dolaze te im pričaju što su sve za života propustili.

Kroz predivne priče i brojne tračeve te razvoj Elmwood Springsa, ali i ostatak svijeta, upoznajemo mnoge likove koji zapravo imaju nekakve veze s likovima koje upoznajemo na početku knjige. Iako se priča naizgled čini depresivnom, spisateljica je uspjela napisati vrlo humorističan roman s činjenicama iz života koje nas sve čekaju.

Flagg je inače autorica hit-knjige "Pohane zelene rajčice", a publiku je osvojila i knjigom "Posljednji susret cura s benzinske". Njezin istančani stil pisanja vrlo je zanimljiv, a čitatelji je obožavaju upravo zbog toga što su sve njezine knjige poput filmova. Uvijek odabire teme koje su savršene za razbibrigu, a ako vam fali dobre literature, "Cijeli grad priča" naša je velika preporuka.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene