zanimljiv život

Imala je samo 11 godina kada je osvojila Oscara, a ova dama je pred kamerama upoznala i ljubav svog života

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Anna Paquin u povijest se upisala kao druga najmlađa glumica koja je dobila Oscara za najbolju žensku sporednu ulogu, a povodom rođendana prisjetili smo se njezine zanimljive karijere.

Glumica kanadsko-novozelandskog porijekla Anna Paquin proslavila se još kao djevojčica, a gotovo čitav svoj život provela je pred kamerama. Ovih dana slavi 39. rođendan, povodom kojeg smo se prisjetili njezine bogate karijere.

Pogledaj i ovo showbuzz Šetnja sa dragim 'Novopečeni' roditelji prvi put pokazali svoje blizance!

Anna je rođena u kanadskom Winnipegu, a kada je imala četiri godine s obitelji se preselila u Novi Zeland. Bavila se raznim hobijima, a svirala je violu, klabir i čelo, jedno je vrijeme išla na gimnastiku, balet i plivanje, a oduvijek je bila živahna, kako su pričali njezini roditelji. Osnovnu školu je završila u Wellingtonu, no njezini roditelji rastali su se te se majkom preselila u Los Angeles, gdje je završila u srednju školu.

Njezina glumačka karijera započela je još u Novom Zelandu i to zahvaljujući filmu "Piano" koji se upravo ondje snimao. Redateljica Jane Campion tražila je djevojčicu koja će glumiti u tom filmu, a Annina sestra nagovorila je roditelje da ju odvedu na audiciju. Onda devetogodišnja Anna oduševila je redateljicu čim ju je upoznala te je odabrala upravo nju između 5000 kandidata. "Piano" je bio uspješan čim je objavljen, a Anna je s 11 godina dobila Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu te je ušla u povijest kao druga najmlađa glumica kojoj je to uspjelo.

Paquin je nakon toga nastavila glumačku karijeru, a pojavila se u brojnim filmovima i serijama. Između ostalog, glumila je i u uspješnoj seriji "Okus krvi", gdje je upoznala Stephena Moyera u kojeg se odmah zaljubila. Postali su par odmah na početku snimanja serije, a pred oltar su stali 2010. godine na privatnoj ceremoniji u kalifornijskom Malibuu. Par je 2012. godine dobio blizance, a Anna je posvojila i njegovu djecu iz prijašnje veze. Danas žive u Los Angelesu sa svojom obitelji, a oboje su i dalje više nego aktivni u svom poslu.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Zdravko Mamić Provjereno: Zdravko Mamić optužuje suce - 6 Zdravko Mamić i osječki suci - 1 Zdravko Mamić na konferenciji za novinare u Mostaru +0 Zdravko Mamić Celebrity U javnosti smo ju vidjeli tek nekoliko puta, ali supruga Zdravka Mamića uz njega je i u najtežim trenucima

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene