čudo iz Supertalenta

Roditelji ga ostavili kad je bio dijete, a danas bi bili itekako ponosni: "Ne zanimaju me uopće"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Čudo iz Valpova, Matej Presnac, u Supertalentu je oduševio majstorijama na tamburici. No, malo tko je znao da se iza njegova bezbrižnog lica krije tužna životna priča.

Virtuoz na tamburici Matej Presnac postao je prava senzacija nakon što se pojavio na Supertalentu. Simpatični 18-godišnjak svojim talentom zadivio je žiri, posebno Maju Šuput, koja mu se u jednom trenu čak i pridružila na pozornici. Uz zvukove tamburice Maja je zapjevala "Svatovsku" i napravila show koji će i publika i Matej još dugo pamtiti. "Bila je to čista improvizacija. Na polovici nastupa palo mi je na pamet da Maju pozovem na pozornicu. Odmah sam znao da će se odazvati. Žao mi je što nakon nastupa nisam stigao popričati s njom i ostalim članovima žirija, no nadam se da će biti prilike za to nakon polufinala", govori nam Matej.

Pogledaj i ovo Ritam zona (FOTO: PR) uzbudljiva večer Imamo nove finaliste! U finale Supertalenta idu Emil i Matea i Ritam zona

Roditelji ga napustili

Osim glazbenim talentom publiku je dirnuo i svojom tužnom životnom sudbinom. Biološki roditelji napustili su ga još kao novorođenče. Nikada ih nije upoznao, a to i ne želi. "Ne, ne zanimaju me uopće. Nisam ih upoznao niti to želim. To što su oni meni napravili govori mi samo jedno – da me nisu htjeli. Sada ja ne želim njih", govori Matej na spomen bioloških roditelja. Priliku za dostojanstven život pet mjeseci nakon rođenja pružili su mu njegovi sadašnji roditelji Jasminka i Zlatko. Da je posvojen, Matej je saznao kad je imao šest godina. "Nisam tada shvaćao što to točno znači, no sada kada sam sazrio, jako sam sretan što imam roditelje koji me toliko vole i koji mi sve pružaju", kaže.

 

Zbog svoje tužne sudbine često se susretao i sa zlobnim komentarima vršnjaka. "U školi su mi se znali izrugivati jer sam posvojen. Srećom, uz sebe sam uvijek imao dva, tri prava prijatelja koja bi ih ušutkali. I dan-danas ti ljudi imaju moje veliko poštovanje i puno im se zahvaljujem", govori ovaj jednostavni i skromni mladić.

Nakon nastupa u Supertalentu susreo se i s ogromnom količinom popularnosti. Unatoč tome, Matej je i dalje prizeman. "Svi mi čestitaju. Neki očekuju i rundu. Sigurno da sam popularniji među djevojkama sada, no mene to uopće ne zanima jer imam djevojku već dva mjeseca", povjerio nam se Matej.

Želi biti uzor drugima

Kad vrijeme ne provodi u školi ili s djevojkom, nastupa po lokalnim kafićima. To ga, kaže nam, jako veseli jer je uvijek dobra atmosfera i sjajna publika. Novac koji zaradi nastoji pametno uložiti. "Kupujem si žice za tambure, robu, hranu i piće za školu. Ako mi ostane, to onda sačuvam da imam za izlaske", kaže Matej koji već sad ima ozbiljne planove za budućnost.

Osim glazbe najviše ga zanima poduzetništvo i gospodarstvo na čijim bi temeljima mlade naraštaje poticao na ostanak u Hrvatskoj. "Htio bih mladim ljudima dokazati da se u Hrvatskoj može uspjeti i da ne moraju ići u Irsku, Njemačku, Kanadu, Ameriku...", kaže Matej koji bi jednog dana volio raditi i kao profesor u školi. "Predavao bih učenicima i na taj način dao svoj doprinos društvu i mladim naraštajima", samosvjesno će ovaj talentirani mladić.

No, od tamburice ne odustaje. A upravo uz nju veže se njegova najveća životna želja. "Htio bih imati solističku točku sa simfonijskim orkestrom pred punom dvoranom Lisinski", kaže nam Matej. S obzirom na sve viđeno, sasvim smo sigurni da će njegovi snovi uskoro postati i stvarnost

Na službenoj stranici Supertalenta svakodnevno pratite sve novosti, pogledajte više fotografija i videosadržaja o svojim omiljenim kandidatima, a cijelu epizodu možete pogledati OVDJE.

Supertalent pratite i na Facebooku, Instagramu i YouTubeu.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene