Pjevao s Pavarottijem no...

Vinko Coce imao je jednu neostvarenu želju...

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Trogirskog tenora i legendu klapske pisme teško je bilo ne voljeti. Da je "duša od čovjeka", dobro se osjećalo kroz svaku njegovu pjesmu. Volio je reći da svoje pjesmu voli podjednako, onako kao što majka voli svoju djecu.

Trogir je danas umotan u crno. U 59. godini veliki tenor Vinko Coce izgubio je višemjesečnu bitku s teškom bolesti. Vijest je to koja je rastužila sve njegove prijatelje, kolege i obožavatelje koji su se u ovim teškim trenucima u velikom broju okupili na trogirskom groblju kako bi uz Cocine najmilije uputili posljednje zbogom voljenom slavuju. 

Pogledaj i ovo showbuzz Živi u pjesmi 'Sad mi je sve teže kad shvaćam da Vinko stvarno neće doć'

>> Adio, Coce: Mnoštvo fanova na posljednjem ispraćaju, došla i Torcida!

Vinko Coce rođen je 22. prosinca 1954. godine u Trogiru. Njegov glazbeni talent uočen je već u osnovnoj školi. Već s petnaest godina Coce postaje tenor u kvintetu Mali Kanti, a krajem osamdesetih postaje zborski tenor u profesionalnom mješovitom zboru splitskog HNK. U to vrijeme dobio je ponudu da asistira u zboru teatra Comunale iz Firence, gdje je u operi Boris Godunov pjevao s Lucianom Pavarottijem.

U svom simpatičnom stilu Coce se tog velikog trenutka u svojoj karijeri sjećao po jednoj neostvarenoj želji. Nije uspio pojesti špagete s Pavarottijem u nekoj od trogirskih konoba. Velik dio Cocina života obilježile su i muke s težinom, jer od dobre spize teže mu je bilo odoljeti jedino dobrom društvu.

Uz obitelj, glazbu i more, Hajduk je bio Cocina najveća ljubav. 'Bio sam pozvan na utakmicu i ja sam došao na glavni ulaz čovjek me nije prepoznao i mora sam kupit ulaznicu' - to je Coce isticao kao najluđu stvar koju je napravio za svoj voljeni klub.

Vinko Coce jedna je od prvih javnih osoba koja je priznala neplodnost. Otvoreno je govorio o tome kako je sa suprugom Janjom prošao pola Europe, no bez uspjeha. 'Mogli smo prisvojit dijete i to je bila jedna od ponuda. Nismo jer moja priroda posla to ne dozvoljava i to ne radi javnosti nego radi toga što ne bi bio pravedan prema djetetu i ženi', tada je rekao Coce.

I danas ga se sjećamo, a priču o njegovom životu pogledajte u inMagazinu!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene