Samo za in magazin!

Ekskluzivni intervju s Depeche Mode: Martin Gore otkrio na što ga nagovaraju prijatelji Hrvati!

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Martin Gore - 1 Martin Gore - 2 Martin Gore - 1 Martin Gore - 2 Martin Gore - 3 Martin Gore - 4 Martin Gore - 5 Martin Gore - 6 Martin Gore - 7 Depeche Mode +3 Nakon pet godina pauze grupa Depeche Mode ponovno stiže u Zagreb Galerija

Depeche Mode ponovno će nastupiti u Hrvatskoj. Ova je vijest poput munje odjeknula među brojnim obožavateljima legendarnog benda. Na objavi svjetske turneje u Berlinu, ekskluzivni intervju slavni Martin Gore dao je za IN Magazin i otkrio kako ga prijatelji Hrvati nagovaraju da posjeti Hrvatsku. Možemo li ga uskoro očekivati na Jadranu, otkrio je Ani Veli.

Depeche Mode jedan je od rijetkih bendova s laskavom titulom onih koji su promijenili svijet. Intervjue daju rijetko, no ipak je u pitanju svjetska turneja. Tu je i novi album, čiji su naziv Memento Mori, odnosno, 'sjeti se da ćeš umrijeti', smislio Andy Fletcher, član benda koji je iznenada preminuo u svibnju.

Pogledaj i ovo showbuzz Za pamćenje! Sjećate li se ovog?

''Mislim da je naziv inspiriran pandemijom i činjenicom da sam prešao šesdesetu. Da, čudno je da je Andy umro, morali smo razmišljati hoćemo li nastaviti s tim nazivom. Važno je shvatiti da ćemo svi umrijeti i da napravimo najviše što možemo s našim životima'', taključio je Martin Gore te otkrio tko su mu bili idoli.

''Volim Davida Bowieja, Iggy Pop, volim i Beatlese, znam da zvuči dosadno, ali...'', priča Gore. 

Ovo će Depeche Modeu biti peti nastup u Hrvatskoj. 

''Sretni smo jer nam je publika dobra gdjegod da odemo, koncerti su nam uvijek poput proslava'', kaže Gore. 

A je li ikad Hrvatsku posjetio za vrijeme odmora. 

''Ne, ali skoro jesam ovo ljeto. Nije funkcioniralo sa sviranjem albuma, dvoje mojih bliskih prijatelja u Santa Barbari su iz Hrvatske, i imaju kuću u Hrvatskoj, i skoro sam k njima otišao na odmor. Ali stižem jedan dan'', rekao je. 

Uz glazbu, velika ljubav mu je nogomet.

''Odrastao sam u Engleskoj, moj tim je Arsenal, ali više ne igram nogomet. Odustao sam. Naravno da znam za Modrića'', rekao je. 

Sigurnije je vratiti se na glazbu. Obožavatelji ih prate u stopu toliko da sam prvi put doživjela da su me po izlasku pitali da prodam akreditaciju.

''Ponekad  može biti naporno jer ih je tona ispred hotela, ali uvijek su puni poštovanja pa nije previše loše'', kaže. 

A možemo li očekivati da će poput Stonesa ići na turneju za šezdesetu godišnjicu?

''Nikad ne reci nikad, ali svaki projekt uzimamo korak po korak. Ovaj je potpuno drugačiji, vidjet ćemo kako će proći'', zaključio je Gore. 

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene