bitna je podrška obitelji

Ekipa In magazina bila je na emotivnoj proslavi u domu slavodobitnika sinjske Alke, koji je postao najtrofejniji živući alkar u povijesti ove viteške igre!

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Sinjska Alka - 1 In Magazin: Sinjska Alka - 2 In Magazin: Sinjska Alka - 3 In Magazin: Sinjska Alka - 4 In Magazin: Sinjska Alka - 5 In Magazin: Sinjska Alka - 6 In Magazin: Sinjska Alka - 7 In Magazin: Sinjska Alka - 8 +0 In Magazin: Sinjska Alka - 9 Galerija

Alkar Ivo Zorica slavodobitnik je 308. sinjske Alke. Pobijedio je s ukupno osvojenih devet punata te postao je najtrofejniji živući alkar u povijesti ove viteške igre. Priznaje kako ne bi uspio bez velike podrške obitelji i prijatelja koji su se sinoć okupili da bi proslavili povijesni uspjeh.

Plamenac hrvatske trobojnice na koplju pobjednika ponosno se vijorio sinoć u Hrvacama, gdje je dočekan najtrofejniji alkar u povijesti.

''Neopisiv osjećaj, danas je bilo baš teško na trkalištu. Čestitam, ovim putem, svim mojim kolegama Alkarima koji su izdržali na ovoj stazi'', rekao je Ivo Zorica, slavodobitnik Alke. 

Rezultati nisu došli slučajno. Od kupnje najboljih konja do svakodnevnog treninga i odricanja, nazvati se slavodobitnikom Alke rijetki uspiju.

''Svaki dan konje treba timariti i trenirati. Ja uvijek kažem da je ovo moja pobjeda i pobjeda cijele obitelji, koja ovdje čeka, sve su spremili. Ja bih rekao da je njima u trenucima na gledalištu puno teže nego nama dvojici'', rekao je Ivo. 

Supruga i djeca bili su posebno ponosni na svojeg junaka, koji ih je već razmazio pobjedama.

''Mislim da ćemo trebati jednu posebnu prostoriju u kući za sve trofeje, jer već sad police prelaze ograničenje. Koncem svibnja počinju pripreme, svake godine, za Alku'', rekla je supruga Monika. 

Uz slavodobitnika, čestitke su primali i svi članovi obitelji Zorica, kojoj u Sinju i okolici nema premca kada je Alka u pitanju.

Sinj je u ovo doba godine središte Hrvatske, a pučka fešta uz nezaobilaznu peku traje gotovo bez prestanka.

Alkarski grad tijekom kolovoza vole posjetiti i poznata lica.

''Kako nećemo voliti? Tradicija, ljubav, prijatelji, familije… Mislim da je to ono što je prava stvar. Tu smo i uvik ćemo bit tu'', kaže chef Ivan Pažanin. 

''Presretan sam stvarno. Sinoć Škabrnja, Dan pobjede, danas Sinj… Stvarno jedan prekrasan vikend'', rekao je Tiho Orlić. 

Ulice su bile prepune tijekom cijelog dana, a najavljeno nevrijeme nije nikog obeshrabrilo da dođe uživati u stoljetnoj tradiciji.


Završetkom Alke, Sinjani se okreću organizaciji proslave blagdana Velike Gospe, još jednom danu u godini kada će oči cijele zemlje biti uprte u njihov grad.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene