Ulaznice rasprodane!

Zagrijavanje počinje: Jessie Ware večeras u Zagrebu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Prvi dan proljeća prema astronomskom kalendaru, Zagreb će dočekati u znaku koncerta britanske pjevačice Jessie Ware.

Ulaznice su rasprodane u pretprodaji, ali za one najupornije i koji su voljni čekati u redu, organizator će u prodaju pustiti još 20 ulaznica po cijeni od 190 kn.  Blagajna Tvornice kulture bit će otvorena u 20 sati,  a svatko može kupiti maksimalno 2 ulaznice.

>> Koncert Jessie Ware je rasprodan!

U Tvornicu kulture moći će se ući od 20 sati. Ulazak za publiku i popis za press akreditacije bit će u Šubićevoj ulici. Organizator moli sve koji dolaze na koncert da ne nose profesionalne foto aparate ili kamere jer s njima neće biti dozvoljen ulazak na koncert. Jessie nastupa u 21:30 sati, a nakon koncerta pjevačica odmah odlazi na put u Prag.




Jessie Ware odrasla je u južnom Londonu. Oduvijek je voljela pjevati ali nikad nije imala dovoljno hrabrosti da svoju strast učini javnom. Velika prekretnica dogodila se kad ju je nazvao dugogodišnji prijatelj Jack Penate te ju zamolio da mu bude prateći vokal u emisiji Zanea Lowea na popularnom BBC 1. Uskoro je uslijedila turneja po Europi i Americi, te na preporuku odlazi do britanskog underground producenta, SBTRKT-a. Nedugo zatim SBTRKT i Jessie lansiraju singlove “Nervous” i “Right thing to do”, a uslijedio je i singl s londonskim producentom Samphom. Zanimljivim suradnjama privukla je pažnju izdavačke kuće PMR records s kojom je ubrzo potpisala i ugovor. Pogledaj i ovo Tash Sultana 19. srpnja 2023. Kantautorica Tash Sultana na open-air koncertu u Zagrebu

Ali nije brzala s izdavanjem albuma: “Htjela sam se malo odmaknuti od toga da posuđujem svoj vokal raznim producentima. Koliko god da volim underground scenu i koliko god bila sretna jer su me nevjerojatno dobro prihvatili, htjela sam sama stasati kao tekstopisac jer nisam željela objaviti “smeće”. Cilj pjesama koje pišem je da one postanu dugovječne tj. da imaju trajnu vrijednost, a ne da se u nekoliko mjeseci utope u moru ostalih tj. sličnih. Isto tako, nisam htjela da moja glazba zvuči premoderno i zato sam se vratila ritmovima koje sam oduvijek voljela poput onih Princea, Chake Khan ili Grace Jones. Uživala sam stvarajući pjesme koje su poput usporenog R&B-a i koje su lijepe same po sebi ili su čak “bittersweet” kao one od Sade. Trebalo je sve samo dobro posložiti”. Za Jessie Ware sve je zaista i sjelo na svoje mjesto nakon nastupa u crkvi Nave, glasovitom londonskom koncertnom prostoru.



Prije nego li na pozornicu izađe Jessie Ware, za atmosferu kao u najboljim londonskim underground klubovima pobrinut će se DJ RRRamon! aka Yesh! (JabbaTon, Chew the Fat! itd... ). RRRamon! je inače osnivač poznatog zagrebačkog kolektiva Jabba Crew te već sedmu godinu organizator i rezident DJ klupske večeri JabbaTon. Od listopada 2009. započinje i novu klupsku večer, serijal hrvatskog izdanja prestižne londonske klupske večeri Chew the Fat!, a u listopadu 2011. pokreće i treću večer imena Black Light.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene