Zagrlite se i vi

Srušimo Guinnessov rekord zajedno! Nedostaje nam 40 tisuća fotografija!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce – u akciji 'Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke' prikupljeno je više od 60 tisuća fotografija podrške oboljelima od rijetkih bolesti.

Hrvatski savez za rijetke bolesti ovim putem poziva sve građane da nam još danas daju podršku i pomognu doseći magičnu brojku od 108 121. Srušimo Guinnessov rekord zajedno!
Sve što je potrebno jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati je danas prije ponoći na online platformu www.hugforrare.com.

Akciju je fotografijom zagrljaja do sada podržao čitav niz osoba iz javnog života i mnogi političari – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar zdravlja Dario Nakić, predsjednik gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i mnogi drugi.

Ova inicijativa provodi se u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo.

Uz brojne hrvatske građane, akciju su podržali građani iz više od 20 zemalja diljem svijeta, a u širenje pozitivnih emocija te isticanje potreba i problema osoba koje boluju od rijetkih bolesti uključile su se i brojne hrvatske te multinacionalne kompanije čiji su zaposlenici s veseljem podržali akciju.
Ostalo je još malo vremena, uključite se i zajedno pokušajmo dostići golemu brojku od čak 108 121 fotografije, koliko iznosi rekord kojeg drži Kanada.

'Tjedan zagrljaja' je od strane naših sugrađana dočekan pozitivnim emocijama te je svesrdno prihvaćen.
Samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene