Stiglo i iznenađenje večeri

Slavljeničkim koncertom i gala večerom Soul Fingersi obilježili 30 godina karijere

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sinoćnjim koncertom u Tvornici kulture ''Celebration in Fingerville'' Soul Fingersi obilježili su 30 godina glazbene karijere, a kao iznenađenje večeri stigla je i nagrada Hrvatske glazbene unije, najutjecajnije glazbene strukovne udruga u Hrvatskoj, i to za izniman glazbeni doprinos i razvoj hrvatske glazbene scene i za kontinuirano bavljenje koncertnom glazbenom djelatnošću, na najvišem mogućem profesionalnom nivou.

''Sve ono što krasi djelovanje grupe Soul Fingers - visoki standardi audio produkcije, scenskog nastupa, scenskog izgleda i izbora garderobe tj. scenskog looka, odlična izvedba i muziciranje uživo, iznimni i pouzdani prateći glazbenici - puno prostora se pruža i mlađim generacijama, utkano je u odluku da se ova nagrada dodijeli grupi, na njezin 30 rođendan. I kada bi se svi ti razlozi za nagradu htjeli sažeti u jednu jedinu riječ, to bi bilo - kontinuitet'', izjavio je Zvonimir Bučević Buč, tajnik Hrvatske glazbene unije, Podružnice Zagreb, te uručio braći Denisu i Harisu Ahmetaševiću nagradu HGU-a.

Pogledaj i ovo Soul fingers (FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL) sjajni Soul fingersi Simpatična braća prisjetila se snježne anegdote: "Zbog njega sam odletio u mrežu"

''Iznenađenje koje nam je pripremio HGU svojim pojavljivanjem i uručivanjem priznanja u našem rođendanskom Fingervilleu je interesantan showtime moment kojim institucija glazbe pokazuje da scenu prati i prepoznaje. Zahvalni smo onom koji nas je nominirao za ovo priznanje i primijetio taj naš kontinuitet- obzirom da nikad nismo bili medijski produkt već live koncertna atrakcija koja tvrdoglavo slavi direktan pristup nastupu i publici. Divna je cijela obitelj Soul Fingersa jer energetska, mentalna i stilska različitost generacija mladih i starijih članova ima zajedničku misiju- da zabava izgleda jednostavno i simpatično, ali da uigranost i vrsnost budu neupitni. Taj maturalac još traje samo što ovdje nije pitanje destinacije već avanture i putovanja koji traju i koji će još, nadamo se, dugo trajati! Samo koferi moraju uvijek biti spremni za put'' – izjavili su Denis i Haris Ahmetašević povodom primitka priznanja.

U zagrebačkoj Tvornici kulture na rođendanskom koncertu Soul Fingersa bilo je plesno i raspjevano u društvu vjernih obožavatelja benda s kojima su obilježili 30 godina bogate glazbene karijere. Publika gala koncerta ''Celebration in Fingerville'' je uživala u večeri i pomno odabranom glazbenom programu u izvedbi vrhunskih glazbenika Soul Fingersa i Harry Fingerville Orchestra.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene