Rasplesao svijet

Nema ni 30, a po nastupu sprema u džep skoro 2 milijuna kuna!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na njegove ste se hitove sigurno više puta 'razbacali' u klubu, a priznanje mu odaje i struka – nekoliko puta proglašen je trećim najboljim DJ-om na svijetu.

Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, na svjetsku se glazbenu scenu probio prije četiri godine megahitom 'Levels'. Njegov tadašnji uspjeh bio je još značajniji s obzirom na činjenicu da je Avicii tada imao samo 21 godinu.
Danas su iza njega brojni hitovi i suradnje s mnoštvom poznatih glazbenika, a mladi Šveđanin može se pohvaliti i s basnoslovnih 250 tisuća dolara koje pospremi u džep – po nastupu!

Pogledaj i ovo showbuzz Dosta mu je Ima samo 26 i odlazi u mirovinu: 'Moja karijera nikada nije bila vođena novcem'

FOTO Lijepa brineta pomaže mu zacijeliti rane

Slučajno otkriće

Kako kaže, glazbu je počeo stvarati kao dijete, s osam godina, kada je napravio nekoliko dobrih remixeva. Sasvim slučajno otkrio ga je glazbeni menadžer Ash Pournouri, kojeg Avicii danas zove drugim tatom. Ash je slučajno na internetu zalutao na Aviciijev blog gdje su se nalazili svi njegovi dotadašnji remixovi. Ostalo je povijest!

Ravnopravan s uzorima

Kao svoje uzore, 25-godišnji DJ ističe Swedish House Mafiu i Erica Prydza, a tu su i Tiesto, Armand Van Helden te Daft Punk. Ne kaska puno za svojim uzorima, naime, prema izboru 'DJ Magazinea' dvije godine zaredom proglašen je trećim najboljim DJ-om na svijetu. Surađivao je i s velikim svjetskim facama, poput Davida Guette, Madonne, Chrisa Martina

U Hrvatsku i ove godine dolaze vodeća imena svjetske DJ scene!

Cool tip

Njegov prvi izbor za umjetničko ime nije bio Avicii. Htio je ime Avici, s jednim 'i', koje u budističkoj religiji znači 'najniži krug pakla'. No, ime je tada bilo zauzeto na MySpaceu pa je dodao još jedno 'i'. Privatno je cool, opušten tip koji slobodno vrijeme voli provoditi kod kuće, uz dobar film. Naravno, voli i tulumariti pa je tako jednom prilikom partijao dva dana zaredom, bez spavanja i u konačnici – završio u bolnici.

Ako ste veliki fan Aviciijeve glazbe, postoji i idealna radio stanica za vas. 2014. godine u Francuskoj je pokrenuta web-radio stanica 'NRJ AVICII' na kojoj možete slušati isključivo njegove hitove. ;)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene